Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασίες για την Οικονομία
  • [02] Δραστηριότητες υποψηφίων για Νομαρχιακές
  • [03] Κλιμακώνεται η ένταση στη Μ.Ανατολή

  • [01] Συνεργασίες για την Οικονομία

    Σειρά επαφών και συνεργασιών θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας κ.Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Στις 10.00 θα συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλο.

    Στις 12.00 θα συναντηθεί με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Ν. Γκαργκάνα.

    Στις 14.00 ο Υπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου, παρουσία των Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών κ. Π. Δούκα, Χρ. Φώλια και Αντ. Μπέζα, για τις εξελίξεις στην οικονομία κατά το α΄ εξάμηνο του 2006 και τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου, www.mnec.gr, ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή της.

    Στις 18.00 θα συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων.

    Στις 19.00 θα συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ, με αντικείμενο την πορεία εφαρμογής του ν. 3429/2005 για τις ΔΕΚΟ.

    [02] Δραστηριότητες υποψηφίων για Νομαρχιακές

    Εκδήλωση παρουσίασης της ιδρυτικής Διακήρυξης του ονόματος και του λογοτύπου του συνδυασμού του υποψήφιου υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς Α.Ντινόπουλου το βράδυ στο Πεδίον του Αρεως.

    Η Υπερνομάρχης Αθηνών- Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και ο Νομάρχης Πειραιώς Γιάννης Μίχας, θα συναντηθούν με τον Υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο.

    Κοινή συνέντευξη Τύπου για τις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές θα δώσουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η «Κομμουνιστική Ανανέωση» και η «Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών»

    [03] Κλιμακώνεται η ένταση στη Μ.Ανατολή

    Με γενικότερη ανάφλεξη απειλείται η Μέση Ανατολή , εξαιτίας των εκτεταμένων στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στο Λίβανο ως αντίποινα για τη σύλληψη και ομηρία στρατιωτών του από ενόπλους της Χεζμπολλάχ.

    Το ισραηλινό πυροβολικό και η αεροπορία βομβαρδίζουν νυχθημερόν στόχους της Χεζμπολλάχ αλλά και τις υποδομές του Λιβάνου , τις οποίες έχουν καταστρέψει ολοκληρωτικά.

    Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας,ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την Τρίπολη και το Μπααλμπέκ,με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άτομα ,εκ των οποίων οι εννέα στρατιώτες και 44 τραυματίστηκαν.Χθες σκοτώθηκαν και επτά Καναδοί ενώ τρεις ομοεθνείς τους τραυματίστηκαν.

    Από την πλευρά της, η Χεζμπολλάχ εκτόξευσε πολλούς πυραύλους Κατιούσα που έπληξαν τις ισραηλινές πόλεις Ναζαρέτ,Γκιβάτ Χέλα και Αφούλ,στη Γαλιλαία . Στην παλαιά πόλη της Νάμπλους, στη Δυτική Όχθη,ένας ισραηλινός στρατιώτης έχασε τη ζωή του σήμερα από έκρηξη βόμβας .

    Στο μεταξύ το Λίβανο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΟΗΕ , η οποία εξέφρασε την υποστήριξή της , στην έκκληση της κυβέρνησης του Λιβάνου για εκεχειρία, αλλά ζήτησε και την απελευθέρωση των δύο ισραηλινών στρατιωτών.

    Επίσης,η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις δήλωσε πως εξετάζει την πιθανότητα να μεταβεί στη Μέση Ανατολή προκειμένου να βοηθήσει να αποκλιμακωθεί η κρίση, απηύθυνε ωστόσο, παράλληλα, έκκληση στη διεθνή κοινότητα.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεσολαβητική προσπάθεια της Μόσχας , σύμφωνα με το ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν . Όπως είπε χρησιμοποιεί όλους τους διαύλους επικοινωνίας που διαθέτει στη Μέση Ανατολή για να πετύχει την απελευθέρωση των δύο ισραηλινών στρατιωτών και εκτιμά πως η προσπάθεια αυτή δεν θα είναι μάταιη.

    Εντείνονται οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού

    Μετά από αίτημα του Υπουργείου Εξωτερικών, ευρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκενώσεως και ασφαλούς μεταφοράς από το Λίβανο Ελλήνων, οι οποίοι έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα στις διπλωματικές μας αρχές, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού επιτελείου Εθνικής Αμυνας, που εξέδοσε αργά χθές το βράδυ. Ήδη η Φρεγάτα «ΨΑΡΑ» του Πολεμικού Ναυτικού πλέει προς λιμένα του Λιβάνου, για το σκοπό αυτό. Ως ενδιάμεσος λιμένας πρόκειται να χρησιμοποιηθεί λιμένας της νήσου Κύπρου.

    Ταυτόχρονα, άλλη μία Φρεγάτα και δύο Αρματαγωγά ευρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα απόπλου, για συμμετοχή στην επιχείρηση.

    Επίσης, για τον Λίβανο απέπλευσε το ΕΓ/ΟΓ πλοίο "Ιεράπετρα" προκειμένου να παραλάβει από εκεί ευρωπαίους πολίτες.

    Το "Ιεράπετρα" ανήκει στην λασηθιωτική εταιρία ΛΑΝΕ και θα προσεγγίσει πρώτα στην Λεμεσό απ`όπου θα παραλάβει γιατρούς οι οποίοι θα προσφέρουν ιατρική βοήθεια σε τραυματίες.

    Η αποστολή του "Ιεράπετρα" χαρακτηρίζεται από την ΛΑΝΕ ως ανθρωπιστική.

    Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Κυριακής, έφθασε στην Αθήνα αεροσκάφος των Ολυμπιακών Αερογραμμών, το οποίο μετέφερε 64 Έλληνες και 26 υπηκόους άλλων κρατών.

    Το αεροσκάφος, το οποίο αναχώρησε χτες το απόγευμα για τη Δαμασκό, είχε ναυλωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της δεύτερης επιχείρησης παροχής βοήθειας στους Έλληνες πολίτες που επιθυμούσαν να απομακρυνθούν από τη Βηρυτό η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της εμπόλεμης ζώνης.

    Το αεροσκάφος αναχώρησε από τη Συριακή πρωτεύουσα γύρω στις 11 το πρωί και σε λιγότερο από μια ώρα βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου αποβίβασε 46 Κύπριους πολίτες που είχαν ζητήσει τη συνδρομή της ελληνικής πρεσβείας στη Βηρυτό για φύγουν από τη φλεγόμενη περιοχή. Το Μπόινγκ 737 των Ολυμπιακών Αερογραμμών γύρω στις 2 το μεσημέρι έφτασε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" όπου τους Έλληνες επαναπατρισθέντες περίμεναν οι συγγενείς τους.

    Αυτή ήταν η δεύτερη αποστολή, για τον επαναναπατρισμό Ελλήνων από την εμπόλεμη ζώνη. Χθες άλλο ένα Μπόινγκ 737 των ΟΑ μετέφερε, με την ίδια διαδικασία, 53 Ελληνες, 20 Κύπριους, 8 Γάλλους, 2 Βρετανούς, 1 Αμερικανό, 1 Τσέχο, 1 Ιταλό και 5 άτομα διπλής υπηκοότητας.

    Λειτουργία ειδικού τηλεφωνικού κέντρου στο ΥΠΕΞ για το Λίβανο

    Από τις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής έχει τεθεί σε λειτουργία το ειδικό τηλεφωνικό κέντρο στην Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, με το οποίο μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για Έλληνες υπηκόους που βρίσκονται στο Λίβανο.

    Ο αριθμός του τηλεφωνικού κέντρου είναι :

    210-368 1912 (12 γραμμές)

    Εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιούνται και οι εξής γραμμές :

    210-368 1835

    210-368 1836

    210-368 1837

    210-368 1838

    210-368 1469

    Το πρώτο επιβατηγό πλοίο, που ναυλώθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση για να επαναπατρίσει όσους γάλλους υπηκόους επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν τον Λίβανο, κατέπλευσε σήμερα περί τις 04.20, ώρα Ελλάδος, στον λιμένα της Λεμεσσού στην Κύπρο με προορισμό τη Βηρυττό.

    Το ελληνικό πλοίο «Ιεράπετρα», που πρόκειται να παραλάβει περίπου 900 Γάλλους και 300 Ευρωπαίους, θα φθάσει περί το μεσημέρι στη Βηρυττό, πρόσθεσε ο γάλλος πρέσβυς στην Κύπρο Αντλέν ντε λα Τουρ ντυ Πεν. Από τους επιβάτες αυτούς, οι 400 θα είναι ανήλικοι μικρότεροι των 18 ετών, εκ των οποίων οι 200 δεν θα συνοδεύονται από ενηλίκους.

    Δύο πτήσεις της Αιρ Φρανς, η καθεμία με δυνατότητα μεταφοράς 500 ατόμων, θα επαναπατρίσουν τους Γάλλους από τη Λάρνακα, κι άλλες δύο θα πραγματοποιηθούν εντός της εβδομάδος. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πόσοι από τους 14.000 γάλλους πολίτες που ζουν στον Λίβανο θα εγκαταλείψουν τη χώρα. Στον αριθμό αυτόν θα πρέπει να προστεθούν και 5 με 6.000 γάλλοι τουρίστες, που παραθέριζαν στον Λίβανο.

    Παράλληλα οι πρώτοι 20 Αμερικανοί που εγκατέλειψαν τον Λίβανο έφθασαν χθες στην Κύπρο με ελικόπτερο του αμερικανικού ναυτικού, όπως ανακοινώθηκε από στρατιωτικές πηγές.

    «Μεταφέραμε 21 Αμερικανούς στην Κύπρο, εκ των οποίων ορισμένοι βρίσκονταν υπό ιατρική παρακολούθηση, ιδίως ένας εξ αυτών που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση. Τα άτομα αυτά είχαν ιεραρχηθεί ως πρόσωπα που κατηγορηματικά δεν μπορούσαν να παραμείνουν στον Λίβανο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κεντρικού Επιτελείου Δυνάμεων στη Φλόριντα.

    Οι ΗΠΑ έχουν αποστείλει στην πρεσβεία τους στον Λίβανο ειδικές ομάδες για να οργανώσουν την απομάκρυνση των υπηκόων τους, τόνισε η αμερικανική πρεσβεία στο Αουκάρ, βορείως της Βηρυττού.

    Άλλοι 350 ευρωπαίοι υπήκοοι, που απομακρύνθηκαν από τον Λίβανο για να γλιτώσουν τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, εφθασαν χθες το πρωΐ στη Ρώμη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 July 2006 - 8:30:20 UTC