Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα Kαραμανλή για την 32η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας
  • [02] Η Συρία πρειδοποιεί το Ισραήλ

  • [01] Μήνυμα Kαραμανλή για την 32η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

    Τριάντα δύο χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, συμπληρώνονται σήμερα 24 Ιουλίου, επίτευγμα που, όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο μήνυμα του για την επέτειο, αποτελεί έργο συλλογικό.

    "Στις 24 Ιουλίου του 1974, κάτω από κρίσιμες συνθήκες για τον Τόπο και τον Ελληνισμό, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας αναλαμβάνει, με τη στήριξη όλων των δημοκρατικών πολιτών και τη συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων, τη δύσκολη προσπάθεια για την ομαλή μετάβαση στη Δημοκρατία.

    "Γιορτάζουμε σήμερα 32 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της Δημοκρατίας μας. Το μεγάλο αυτό επίτευγμα είναι έργο συλλογικό. Όλες και όλοι μαζί καταφέραμε να καταστήσουμε την ελληνική πολιτεία σύγχρονη, συντεταγμένη και ευνομούμενη. Όλες και όλοι μαζί καταφέραμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την απομόνωση και να την κάνουμε χώρα ευρωπαϊκή, παράγοντα ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας. Χώρα υπόδειγμα για όλους τους γείτονές μας που ακολουθούν σήμερα την πορεία που πρώτοι εμείς χαράξαμε.

    Σήμερα, με το πολίτευμά μας εδραιωμένο και ισχυρό, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες οφείλουμε να ακολουθήσουμε απαρέγκλιτα το δρόμο που ανοίξαμε τον Ιούλιο του 1974. Το δρόμο της ενότητας και της ομοψυχίας. Του διαλόγου, της αναζήτησης κοινού τόπου, της σύνθεσης και της συναίνεσης.

    Πλοηγός της πορείας μας στη Νέα Εποχή είναι η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Μακριά από δόγματα και ιδεοληψίες, με μόνο γνώμονα το συλλογικό συμφέρον, καλούμαστε :να εγγυηθούμε τη συνεχή εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την περαιτέρω ενδυνάμωση των θεσμών της, να βάλουμε τις βάσεις για μια πραγματικά ισχυρή και ανταγωνιστική Οικονομία, ικανή να παράγει περισσότερο πλούτο, να μεγιστοποιεί το κοινωνικό μέρισμα, να δημιουργεί περισσότερες θέσεις δουλειάς, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για δυναμική, διατηρήσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη και ευημερία για όλους, να διασφαλίσουμε κοινωνία δικαιοσύνης, ίσων ευκαιριών, συνοχής και αλληλεγγύης.

    Με όπλο μας το κεκτημένο των 32 χρόνων δημοκρατικού βίου, με πίστη στις δυνατότητές μας, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, συνεχίζουμε ".

    Συνεδριάζει αύριο η κυβερνητική επιτροπή

    Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα με τους πρυτάνεις των ΤΕΙ ενω αύριο υπο την προεδρία του θα συνεδριάσει στο γραφείο του στη βουλή το ΚΥΣΕΑ με θέμα την έγκριση του ενιαίου μακροπρόθεσμου προγράμματος ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΜΠΑΕ), 2006-2010.

    Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή και αμέσως μετά το Υπουργικό Συμβούλιο με τα εξής θέματα:

    1. Τουριστική ανάπτυξη της χώρας με εισηγήτρια την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Πετραλιά και

    2. Την επιλογή εισαγγελέα, αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, προέδρου και γενικού επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και γενικού επιτρόπου των διοικητικών δικαστηρίων, με εισηγητή τον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα.

    [02] Η Συρία πρειδοποιεί το Ισραήλ

    Η Συρία προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ οτι αν εισβάλει στο Λίβανο με χερσαίες δυνάμεις τότε η Δαμασκός θα παρέμβει στη σύγκρουση.

    Ο Σύρος υπουργός Πληροφοριών Μοχσέν Μπιλάλ, σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της ισπανικής εφημερίδας ABC, δηλώνει οτι "Αν το Ισραήλ εισβάλει στο Λίβανο από την ξηρά, οι Ισραηλινοί μπορούν να φθάσουν έως και 20 χιλιόμετρα από την Δαμασκό. Τι θα κάνουμε; θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Βεβαίως και όχι. Χωρίς καμία αμφιβολία η Συρία θα παρέμβει στην σύγκρουση", δήλωσε ο Σύρος υπουργός.

    Απο την πλευρά του ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ δήλωσε οτι η χώρα του θέλει να αποφύγει οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ να προκαλέσουν μια κρίση στην οποία θα εμπλέκεται η Συρία και το Ιράν, που υποστηρίζουν την οργάνωση.

    Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις αναμένεται στο Ισραήλ, για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Εχουντ Ολμερτ και άλλους ισραηλινούς αξιωματούχους.

    Η αρχηγός της αμερικανικής διπλωματίας προβλέπει επίσης να συναντηθεί με τον μετριοπαθή παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς, πριν μεταβεί στη Ρώμη, όπου θα συμμετάσχει σε διεθνή σύνοδο για το Λίβανο.

    Στο μεταξύ ένας λιβανέζος πολίτης σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν χθες βράδυ από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στα χωριά της περιοχής της Τύρου, 83 χλμ νότια της Βηρυτού.Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε για πρώτη φορά από την έναρξη της επίθεσης του στον Λίβανο, το στρατόπεδο παλαιστινίων προσφύγων της Ρασιντίγιε, κοντά στην Τύρο.

    Επίσης δύο μαχητές της Χεζμπολάχ συνελήφθησαν απο τον ισραηλινό στρατό και μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, ανακοίνωσε ισραηλινός στρατιωτικός ραδιοσταθμός.

    Οι δυο μαχητές της Χεζμπολάχ πιάστηκαν αιχμάλωτοι στο τομέα της Μαρούν αλ Ράς στο νότιο Λίβανο όπου έγιναν βίαιες μάχες ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τους μαχητές της Χεζμπολάχ για τον έλεγχο αυτής της κοινότητας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Οι ισραηλινές εισβολές στον νότιο Λίβανο δεν πρόκειται νβ αποτρέψουν τη Χεζμπολάχ να εκτοξεύει πυραύλους εναντίον του βορείου Ισραήλ, διατρανώνει ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης Σαγιέντ Χασάν Νασράλαχ σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα σε λιβανική εφημερίδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 July 2006 - 4:30:18 UTC