Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεσης συνέχεια για χρηματοδότηση δήμων

  • [01] Αντιπαράθεσης συνέχεια για χρηματοδότηση δήμων

    Στο θέμα των χρηματοδοτήσεων λόγω θεομηνιών, σε δήμους που έχουν διοικήσεις προσκείμενες στη ΝΔ, επανήλθε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, δηλώνοντας ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο αφορούν άλλα θέματα και ότι για τα στοιχεία που έδωσε την Τετάρτη η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν λένε λέξη».

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστερεί ή αρνείται να δώσει στοιχεία στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, από τον οποίο η αντιπολίτευση αντλεί τα στοιχεία της κριτικής της, προειδοποιώντας ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι να πληροφορηθεί τα στοιχεία.

    Παρουσίασε επίσης στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, το 2003, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, πήραν 66,1 εκ. ευρώ, ενώ τα δύο επόμενα χρόνια, 2004 και 2005, πήραν 91,8 εκ. ευρώ, δηλαδή πολύ λιγότερα, ανά έτος, από τα κονδύλια που έπαιρναν επί ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ.Αθανασάκης παρουσίασε επίσης στοιχεία προκειμένου να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του ΠΑΣΟΚ, περί πολύ μεγάλων αυξήσεων και κερδοσκοπίας στα καύσιμα.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε στοιχεία για την εξέλιξη, ανά εβδομάδα, των τιμών του πετρελαίου «μπρεντ» και της αμόλυβδης βενζίνης από την αρχή του έτους και υποστήριξε ότι ο Ελληνας καταναλωτής πληρώνει πολύ ακριβά την τιμή των καυσίμων.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Αθανασάκης, μεταξύ άλλων, τις δύο εβδομάδες του πολέμου, που χρησιμοποιήθηκε ως αιτία της ανόδου των τιμών, σημειώθηκε μείωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου κατά 2,99%, ενώ η τιμή της αμόλυβδης για τον καταναλωτή, αυξήθηκε κατά 2,24%, που σημαίνει συνολική επιβάρυνση για τον καταναλωτή ύψους 5,23%.

    Η απάντηση του υπουργείου

    "Το να περιμένει κανείς από τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ νβ αλλάξει γραμμή πλεύσης και να συμβιβασθεί με την αλήθεια είναι μάταιο", τονίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Αθανασάκη.

    «Για τον κ. Αθανασάκη ``Έξις δευτέρα φύσις``», προστίθεται στην ανακοίνωση στην οποία το Υπουργείο παραθέτει και τα εξής στοιχεία «για να μην παραπληροφορούνται όσοι, λίγοι απέμειναν να διαβάζουν τις ανακοινώσεις του:

    - Πρώτον: Πέρα από την πληρέστατη χθεσινή (σ.σ. Τετάρτη) απάντηση του κ. Νάκου είναι ή όχι ακριβές, ότι το σύνολο του ``ΘΗΣΕΑ`` καθώς και οι οριζόντιες δράσεις που αφορούν την χρηματοδότηση των Ο.Τ.Α τελούν υπό καθεστώς πλήρους διαφάνειας και καθένας μπορεί να έχει πλήρη και ελεύθερη πρόσβαση στα σχετικά στοιχεία; Και είναι ή όχι αλήθεια επίσης ότι το ``ΕΠΤΑ``, μεταξύ 1998-2004, σκορπίσθηκε από δω και από εκεί, υπό όρους κομματικού νεποτισμού, και χωρίς να υπάρχει καμία, απολύτως, δυνατότητα πρόσβασης στα σχετικά στοιχεία, ούτε καν των Βουλευτών μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου;

    - Δεύτερον: Ναι ή όχι στον προϋπολογισμό του 2004, δηλαδή τον τελευταίο προϋπολογισμό της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, οι καθαροί πόροι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης - τους οποίους, ούτως ή άλλως, κατέπνιγε το άγος των προνομιακών, έφθαναν δεν έφθαναν τα 110 εκ. ευρώ; Και ναι ή όχι στον τρέχοντα προϋπολογισμό (2006), με τον ν.3345/2005, εκτός, του ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει ήδη απαλλαγεί από τα προνοιακά, οι καθαροί της πόροι ξεπερνούν τα 430εκ. ευρώ δηλαδή τριπλασιάσθηκαν;

    Εν πάση περιπτώσει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ας ενημερωθεί τουλάχιστον από την ΚΕΔΚΕ ή την ΕΝΑΕ. Όσο εμμένει στις ανακρίβειες και την παραπληροφόρηση απλώς ο ίδιος απαξιώνει τον πολιτικό λόγο του Κόμματος που εκπροσωπεί. Αυτό όμως είναι ζήτημα του ίδιου και του Κόμματός του».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 August 2006 - 20:30:15 UTC