Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφώνησαν για το σχέδιο ψηφίσματος Γαλλία και ΗΠΑ. Διαφωνεί το Ισραήλ.

  • [01] Συμφώνησαν για το σχέδιο ψηφίσματος Γαλλία και ΗΠΑ. Διαφωνεί το Ισραήλ.

    Σε συμφωνία κατέληξαν Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες για το σχέδιο ψηφίσματος για το Λίβανο, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας στις 22:00 απόψε (ώρα Ελλάδας). Γαλλικές και βρετανικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι το κείμενο είναι έτοιμο για ψήφιση από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Συνήθως, αυτό σημαίνει ότι το Συμβούλιο διαθέτει διορία 24 ωρών για να προχωρήσει στην ψηφοφορία, αλλά μπορεί να συνεδριάσει και νωρίτερα εφόσον υπάρξει συμφωνία για κάτι τέτοιο.

    Ωστόσο, το Ισραήλ χαρακτήρισε απαράδεκτο το σχέδιο απόφασης που πρόκειται να παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας. "Αυτό το σχέδιο απόφασης είναι αλλοιωμένο..... Μετά από την επέμβασή μας στο Λίβανο ύστερα από την επίθεση της Χεζμπολάχ, οι συνομιλίες έχουν πάρει ένα χαρακτήρα εμπόρων σε μια λιβανική αγορά πώλησης χαλιών. Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα αυτή" τόνισε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, Αβι Πάζνερ. "Η διπλωματική επιλογή έχει αποτύχει μέχρι στιγμής και εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή πέραν της στρατιωτικής" πρόσθεσε ο κ.Πάζνερ , επιβεβαιώνοντας ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός έδωσε νωρίτερα σήμερα εντολή να συνεχιστεί και να ενταθεί η ισραηλινή χερσαία επίθεση στο νότιο Λίβανο. Λίγο νωρίτερα ο ίδιος είχε δηλώσει πως εάν το σχέδιο ικανοποιεί το Ισραήλ "η στρατιωτική επιχείρηση μπορεί να τερματιστεί ανά πάσα στιγμή".

    Και ενώ Γάλλοι και Αμερικανοί εντείνουν τις προσπάθειές τους για την εξεύρεση μιας λύσης στη σύγκρουση, στο νότιο Λίβανο συνεχίζονται οι σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί κατά τη σημερινή, 31η ημέρα των εχθροπραξιών.

    Παράλληλα, στη Μέση Ανατολή εξακολουθεί να βρίσκεται ο Αμερικανός βοηθός υπουργός εξωτερικών Ντείβιντ Γουέλς ενώ στην περιοχή μεταβαίνει και ο Εκπρόσωπος Εξωτερικών και Αμύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χαβιέρ Σολάνα, ο οποίος σήμερα και αύριο θα έχει επαφές "ανωτάτου επιπέδου" στο Λίβανο και στη συνέχεια την Κυριακή, θα μεταβεί στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

    Στη Βηρυτό θα βρίσκεται τη Δευτέρα και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Μάσιμο ντ Αλέμα όπου θα έχει διαβουλεύσεις με μέλη της λιβανικής κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρομάνο Πρόντι. Ο κ. Πρόντι είχε χθες τηλεφωνικές συνομιλίες με το Λιβανέζο πρωθυπουργό, Φουάντ Σινιόρα και τον αιγύπτιο πρόεδρο, Χόσνι Μουμπάρακ με τους οποίους συζήτησε την παρούσα κατάσταση στο Λίβανο.

    Τηλεφωνικές επικοινωνίες με την αμερικανίδα υπουργό των Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις και τον Γάλλο Υπουργό Μπλαζί, είχε χθες το βράδυ η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, και συζήτησαν για τις εξελίξεις στην κρίση του Λιβάνου.

    Η κ Ντόρα Μπακογιάννη ολοκλήρωσε τις επαφές της με όλους τους εμπλεκόμενους και χθες το απόγευμα είχε συνάντηση με τον ομόλογό της των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων,κατά την οποία συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις, καθώς η Ελλάδα το Σεπτέμβριο αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας και αναμένεται να ληφθούν και άλλες σημαντικές αποφάσεις για την υπόθεση του Λιβάνου αλλά και τη Μέση Ανατολή.

    Έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν σήμερα την αυγή από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς μιας γέφυρας στο βόρειο Λίβανο, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή.

    Τα μαχητικά εξαπέλυσαν πυραύλους εναντίον της γέφυρας της Χίσα, στο οροπέδιο του Ακάρ, στη μεθόριο με τη Συρία και ξανακτύπησαν αφού οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί επί τόπου προκειμένου να διαπιστώσουν τις ζημιές, δήλωσε η λιβανική αστυνομία.

    Τα θύματα μεταφέρθηκαν σε τρία νοσοκομεία του Ακάρ, πρόσθεσε.

    Αρχισε η εκκένωση της πόλης Μαρζαγιούν στο νότιο Λίβανο

    Αυτοκινητοπομπή με εκατοντάδες λιβανικά οχήματα πολιτικά και στρατιωτικά συνοδευόμενα από Κυανόκρανους εγκαταλείπει την πόλη Μαρζαγιούν στο νότιο Λίβανο, απομακρυνόμενη από τη ζώνη των μαχών μεταξύ Ισραήλ και της οργάνωσης Χεζμπολάχ, ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

    Περίπου 500 πολιτικά αυτοκίνητα και πάνω από 350 στρατιωτικοί που στάθμευαν σε στρατόπεδο της πόλης Μαρζαγιούν αποχώρησαν μετά από κυβερνητική εντολή, αφού από χθές Πέμπτη ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν το στρατόπεδο αυτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 August 2006 - 18:30:14 UTC