Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλ.Αλαβάνου με την ΠΟΕΣΥ
  • [02] Διευρυμένη σύνοδος για το Λίβανο

  • [01] Συνάντηση Αλ.Αλαβάνου με την ΠΟΕΣΥ

    Με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), συναντάται, στις 12.00 το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

    Οι επικίνδυνες εξελίξεις στη Μ.Ανατολή κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη να αγωνιστούμε για να δημιουργηθεί ένα ειρηνικό τρίγωνο «Ελλάδας - Τουρκίας - Κύπρου», με λύση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων στη βάση του διεθνούς δικαίου και λύση του Κυπριακού το ταχύτερο, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ, τόνισε χθες το μέλος του Π.Γ. του κόμματος Π.Τριγάζης, ο οποίος εκπροσωπώντας τον ΣΥΝ στο Φεστιβάλ Δικελί της Τουρκίας, συμμετείχε ως ομιλητής σε συζήτηση για τη μείωση των εξοπλισμών Ελλάδας-Τουρκίας.

    Η πρόταση για αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών Ελλάδας - Τουρκίας είναι πρόταση ειρήνης επί της ουσίας. Οι χώρες μας είναι όμηρος σε ένα φαύλο κύκλο εξοπλισμών, που δεν έχει μόνο αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Συντηρεί αδιαφανή «λόμπι», εμποδίζει την ανάπτυξη της δημοκρατίας, ενισχύει τον μιλιταρισμό και αυξάνει την εξάρτηση και των δύο από ξένα κέντρα, ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ. Περισσότεροι εξοπλισμοί δεν σημαίνουν περισσότερο ασφάλεια, συχνά σημαίνουν λιγότερη, ανέφερε ο κ. Π.Τριγάζης.

    [02] Διευρυμένη σύνοδος για το Λίβανο

    Διευρυμένη σύνοδος των χωρών που θα συνεισφέρουν με δυνάμεις τους στη μελλοντική ενισχυμένη ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο,πραγματοποιείται σήμερα στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

    Ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Αναν διαβεβαίωσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ πως η ανάπτυξη της πολυεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στον Λίβανο θα ξεκινήσει εντός της εβδομάδος.

    Ο Αναν τόνισε στην τηλεφωνική συνδιάλεξή του με τον Ολμέρτ πως προσέγγισε κι άλλες χώρες, τις οποίες κάλεσε να συμμετάσχουν στη δύναμη, τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Χααρέτζ.

    Ο Ολμέρτ τόνισε στον Αναν πως εκείνο που προέχει είναι «η άμεση απελευθέρωση των απαχθέντων στρατιωτών» κι η ευθύνη γιβ αυτό εναπόκειται στην κυβέρνηση του Λιβάνου.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, άλλοι 3.500 οπλίτες της ειρηνευτικής δύναμης θα προστεθούν έως τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας στους ήδη υπάρχοντες 2.000 κυανοκράνους. Ωστόσο θβ απαιτηθούν πολλές εβδομάδες έως ότου ο αριθμός των ειρηνευτικών δυνάμεων φθάσει τους 15.000 στρατιώτες.

    Στο μεταξύ, το Ισραήλ διέψευσε χθες το βράδυ ότι διεξάγονται έμμεσες διαπραγματεύσεις με τη λιβανική Χεζμπολάχ για την ανταλλαγή κρατουμένων, μετέδωσε ο δημόσιος ισραηλινός ραδιοσταθμός, επικαλούμενος υπευθύνους της ισραηλινής κυβέρνησης.

    Νωρίτερα χθες, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα είχε δηλώσει στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο του Λιβάνου NTV ότι έμμεσες διαπραγματεύσεις άρχισαν πρόσφατα μέσω του προέδρου του λιβανικού κοινοβουλίου για μια ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χεζμπολάχ και ότι φαίνεται πως η Ιταλία και ο ΟΗΕ δείχνουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε αυτές.

    Η Χεζμπολάχ η οποία κρατεί δύο ισραηλινούς στρατιωτικούς σκοπεύει να τους αφήσει ελεύθερους με αντάλλαγμα την απελευθέρωση Λιβανέζων που κρατούνται στο Ισραήλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 August 2006 - 6:30:19 UTC