Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Γ.Παπανδρέου για την οικονομία
  • [02] Συνέντευξη για τις τιμές της βενζίνης
  • [03] Συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν
  • [04] Περιοδεία Αλ.Αλαβάνου σε Γύθειο και Τρίπολη

  • [01] Συναντήσεις Γ.Παπανδρέου για την οικονομία

    Διαδοχικές συναντήσεις έχει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από τις 10.00 το πρωί, με τα προεδρεία του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ), του ΣΕΒ και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ενόψει της ΔΕΘ.

    Το απόγευμα, θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή διαπραγματευτή για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, Μοχάμετ Ναχαβαντιάν.

    Δηλώσεις Νίκου Αθανασάκη

    «Ρωτήθηκα χθες για μια διατύπωση στην συνεδρίαση των συντονιστών. Για τις λέξεις σας απάντησα χθες, επί της ουσίας έχουμε ξεκαθαρίσει το εξής επειδή πολλά αποδίδονται και αναφέρονται στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και όλοι μας αναφερόμαστε στη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτή η πολιτική έχει προνόμια για τους λίγους και ημέτερους, είναι μια πολιτική βίαιης αναδιανομής σε βάρος των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων, είναι μια πολιτική δημιουργίας ανασφάλειας και φόβου για τους πολλούς έτσι ώστε οι πολίτες να βρίσκονται σε ομηρία (και) ο πολίτης να ζητά προστασία, πατρωνία σε πελατειακά συστήματα και να είναι ευχαριστημένος με παροχές ελεημοσύνης και να λέει ευχαριστώ» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

    «Η πολιτική της ΝΔ είναι πολιτική αδιαφάνειας, εξυπηρέτησης συμφερόντων, αναξιοκρατίας και αναξιοπιστίας σε σχέση με όσα είχε επαγγελθεί προεκλογικά. Σε αυτήν την πολιτική αναφερόμαστε και αυτήν την πολιτική περιγράφουμε. Το λέω επειδή βλέπω διάφορα και σε ερωτήσεις και σε ερμηνείες και παρακαλώ και επί της πολιτικής να έχετε και τις αναλύσεις σας» είπε ο κ. Αθανασάκης.

    Απαντώντας σε ερώτηση ότι «πως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα την στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά που περιγράφετε», ο κ. Αθανασάκης είπε ότι «το πως αντιδρά κάθε πολιτικός ή κοινωνικός φορέας, ή κάθε πολίτης σε αυτό που περιέγραψα είναι θέμα του πολίτη (και) του φορέα».

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση «αν εφόσον πιστεύουν αυτά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ικανοποιημένα από αυτήν την αντίδραση, από μία καταγγελία», ο κ. Αθανασάκης είπε «γιατί με ρωτάτε εμένα να μιλήσω για λογαριασμό των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, εγώ μιλώ για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ».

    [02] Συνέντευξη για τις τιμές της βενζίνης

    Ο Yπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος και ο Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Απόστολος Ανδρεουλάκος και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Νεράντζης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Νίκος Στεφάνου, θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου, στις 14:00 μ.μ στον πέμπτο (5ο ) όροφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

    Περιεχόμενο της Συνέντευξης Τύπου είναι η καθημερινή συγκέντρωση των τιμών πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης και η πληροφόρηση των Μέσων Ενημέρωσης όλης της χώρας και των πολιτών δια των νομαρχιών, των ΚΕΠ και του αριθμού τηλεφώνου 1564.

    [03] Συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν

    Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλίων της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με τον αναπληρωτή του Ανώτατου Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Μοχάμεντ Ναχαβαντιάν.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εξωτερικών και γίνεται κατόπιν πρωτοβουλίας της ιρανικής πλευράς.

    Στο μεταξύ, οι μεγάλες δυνάμεις αρχίζουν διαβουλεύσεις την επόμενη εβδομάδα για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στο Ιράν, εάν η Τεχεράνη εξακολουθήσει να αγνοεί την αξίωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το πάγωμα του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου. Οι ΗΠΑ πιέζουν για να ληφθεί άμεσα απόφαση για την επιβολή κυρώσεων στην Τεχεράνη .

    [04] Περιοδεία Αλ.Αλαβάνου σε Γύθειο και Τρίπολη

    Το Γύθειο επισκέπτεται το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Θα περιοδεύσει στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές και θα έχει συναντήσεις με φορείς και κατοίκους της περιοχής και το Δήμαρχο Γυθείου.

    Το μεσημέρι, ο κ. Αλέκος Αλαβάνος θα βρίσκεται στην Τρίπολη και θα επισκεφθεί την περιοχή του Μαίναλου. Το βράδυ, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια θα έχει ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, αναφερόμενος χθες στο θέμα των ΤΕΙ, ζήτησε και για φέτος, ειδικά για φέτος, να μην ισχύσει το όριο του 10 για την εισαγωγή στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές.

    "Να κινηθούμε σε ένα σύστημα ελεύθερης πρόσβασης στα Πανεπιστήμια και σε μια ανασυγκρότησή τους, με βάση τα γνωστικά αντικείμενα τα οποία έχει ανάγκη η χώρα μας και τα οποία έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν την εκτίμηση των σπουδαστών", ανέφερε ο κ. Αλαβάνος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 August 2006 - 6:30:28 UTC