Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη Δευτέρα η συνάντηση Καραμανλή-Πούτιν-Παρβάνωφ
  • [02] Ο Παπανδρέου στη Ναύπακτο και την Πάτρα

  • [01] Τη Δευτέρα η συνάντηση Καραμανλή-Πούτιν-Παρβάνωφ

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Γκιόργκι Παρβάνοφ θα συμμετάσχουν τη Δευτέρα στις 15:00 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, σε Τριμερή Συνάντηση με θέμα την ενεργειακή και εν γένει οικονομική συνεργασία Ελλάδος - Ρωσίας - Βουλγαρίας, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου του πρωθυπουργού.

    Συγκεκριμένα στις 15:00 προβλέπεται διμερής συνάντηση Καραμανλή - Πούτιν και μιά ώρα μετά θα συγκληθεί η Τριμερής συνάντηση.

    Στις 17:30 θα υπάρξει διμερής συνάντηση του Κώστα Καραμανλή με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Γκιόργκι Παρβάνοφ και το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημμένων του.

    Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού ενόψει της ΔΕΘ

    Με τις συναντήσεις με τα προεδρεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και της ΠΑΣΕΓΕΣ, ολοκληρώθηκαν οι επαφές, ενόψει της ΔΕΘ, του πρωθυπουργού με τους κοινωνικούς φορείς και τους εκπροσώπους όλων των οικονομικών και κοινωνικών τάξεων της χώρας και το κύριο ζητούμενο, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, που είναι ο διάλογος με όλους προκειμένου η οικονομική και η κοινωνική κυβερνητική πολιτική να έχει μια πληρότητα και μια ισορροπία, έχει επιτευχθεί.

    Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε πως υπάρχει αναγνώριση απβ όλους για την καλή πορεία της οικονομίας και για το γεγονός ότι ξεπεράσαμε τις δυσκολίες και τους φόβους που υπήρχαν, κυρίως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για την εξέλιξη της οικονομίας.

    Ο υπουργός πρόσθεσε ότι έχουν αντιμετωπισθεί σε μεγάλο βαθμό τα δημοσιονομικά προβλήματα, που ήταν οξυμένα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τόνισε πως "βεβαίως πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα προόδου εκεί, αλλά έχουν αντιμετωπιστεί πολλά άλλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα".

    Ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε πως το γεγονός ότι η ανάπτυξη της Οικονομίας μας είναι από τις υψηλότερες στην Ευρωζώνη είναι κάτι που δημιουργεί θετικές προοπτικές για τη χώρα, ειδικά με το δεδομένο ότι και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και στα Βαλκάνια υπάρχει ένα θετικό οικονομικό περιβάλλον, που θα βοηθήσει και την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

    Ο υπουργός ανέφερε πως το γεγονός ότι αντιμετωπίζεται η ανεργία είναι θετικό. Και το γεγονός ότι αντιμετωπίζονται, μέσω του Προϋπολογισμού και των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, μεγάλα και οξυμένα κοινωνικά ζητήματα που αφορούν τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους επιτρέπει να έχουμε όλοι μια συγκρατημένη αισιοδοξία, συμπλήρωσε.

    Εξ άλλου, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων του Κ. Καραμανλή ανέφερε πως ο εμπορικός κόσμος είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των παραγωγών και των καταναλωτών και ασκεί σημαντική λειτουργία στις αγορές.

    Θέσανε, είπε, τα ζητήματα τα οποία έχουν, αλλά και σειρά λύσεων που έλαβε αυτούς τους 30 μήνες η νέα διακυβέρνηση. Ως υπουργός Ανάπτυξης ζήτησα για μια ακόμη φορά από τον εμπορικό κόσμο της χώρας να έχει χαμηλότερες τιμές και υψηλότερη ποιότητα και αυτό το απέδειξε και ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε η αγορά κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων και είναι ένα μήνυμα και προς τους ίδιους τους εμπόρους, τόνισε ο κ. Σιούφας.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενος στη συνάντηση με την ΠΑΣΕΓΕΣ τόνισε:

    "Υπάρχει ανάγκη σταδιακής μετακίνησης για συμπληρωματικά εισοδήματα σε ενεργειακά φυτά και προς αυτή την κατεύθυνση τα συναρμόδια υπουργεία θα καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες ώστε να βάλουμε στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας και το βιοντίζελ και τη βιοεθανόλη που σημαίνει απεξάρτηση από το πετρέλαιο, καλύτερο περιβάλλον και βεβαίως όπως είπα, συμπληρωματικά εισοδήματα για τους αγρότες. Η διάθεση επωνύμων, αλλά πιστοποιημένων, τυποποιημένων και ποιοτικά καλύτερων αγροτικών προϊόντων και για την ελληνική αγορά και για τις διεθνείς αγορές, είναι ο δρόμος με τον οποίο μπορούμε να έχουμε μια πραγματική αναγέννηση στον αγροτικό τομέα και στα αγροτικά προϊόντα".

    Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος xαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη συζήτηση με την ΠΑΣΕΓΕΣ για το σύνολο των θεμάτων του αγροτικού τομέα.

    Ο κ. Μπασιάκος πρόσθεσε ότι θέλει να εξάρει τη συμβολή της ΠΑΣΕΓΕΣ στην ολοκλήρωση της πολύ δύσκολης διαδικασίας καθορισμού των δικαιωμάτων επιδοτήσεων, που αφορά 950.000 αγρότες, ώστε απρόσκοπτα, από την 1η Δεκεμβρίου, να εισπράξουν οι αγρότες τις επιδοτήσεις που δικαιούνται, μια φορά το χρόνο, για όλα τα προϊόντα.

    [02] Ο Παπανδρέου στη Ναύπακτο και την Πάτρα

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου θα επισκεφθεί σήμερα τη Ναύπακτο, όπου και θα έχει συνάντηση στο Κάστρο της πόλης με τον υποψήφιο Νομάρχη και τους υποψήφιους Δημάρχους που στηρίζει το Κίνημα στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

    Αύριο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα για τα 32 χρόνια από την Ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

    Εξ άλλου, τη Δευτέρα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα μεταβεί στην Σουηδία.

    Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Γιώργος Παπανδρέου, θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Ομάδας Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας των Σκανδιναβικών Χωρών, στην Στοκχόλμη, στην οποία συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών των Σκανδιναβικών Χωρών, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Εξωτερικών της Φιλανδίας και προεδρεύων της Ε.Ε., Έρκι Τουομιόγια, για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

    Το απόγευμα της Δευτέρας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Ομογένειας στη Σουηδία. ενώ στη συνέχεια έχει συνάντηση με τα Μέλη και τους Φίλους της Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Στοκχόλμη.

    Τέλος την Τρίτη το πρωί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, Γκόραν Πέρσον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 September 2006 - 4:30:19 UTC