Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συζήτηση της Αλέκας Παπαρήγα με νέους
  • [02] Μνημόσυνο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου
  • [03] Επίσκεψη Καραμανλή στο περίπτερο ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • [01] Συζήτηση της Αλέκας Παπαρήγα με νέους

    Στην τελική ευθεία μπαίνει το 32ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-"Οδηγητή", με την κορύφωση των εκδηλώσεών του σε πόλεις όλης της χώρας. Στην Αθήνα, το κεντρικό τετραήμερο του Φεστιβάλ είναι από τις 13-16 Σεπτεμβρίου, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια.

    Σήμερα, στη Λάρισα, θα μιλήσει η γγ της ΚΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και θα έχει συζήτηση με τους νέους για τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει και των ερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

    Στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου η κ.Αλέκα Παπαρήγα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Θα επισκεφθεί τη διοίκηση της ΔΕΘ και θα περιοδεύσει στους χώρους της Εκθεσης. Επίσης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

    [02] Μνημόσυνο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

    Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.Δημήτριος, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας σήμερα Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 9:30 π.μ. στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν (319 Ε 74 St), και στη συνέχεια θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της τραγωδίας της 11ης Σεπτεμβρίου. Θα παρευρεθούν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας και μέλη του διπλωματικού σώματος της Ελλάδος και της Κύπρου.

    Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου Τζορτζ Μπους, θα συμμετάσχει μαζί με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες σε τελετή μνήμης που οργανώνει ο Λευκός Οίκος για την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, στο επισκοπελιανό παρεκκλήσιο του Αγίου Παύλου στο Ground Zero (211 Broadway).

    Την Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θα λάβει μέρος μαζί με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Τζορτζ Πατάκι, τον δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ και άλλους επισήμους στην ετήσια καθιερωμένη τελετή αναγνώσεως των ονομάτων των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου στο Ground Zero. Στη συνέχεια o Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί το Μουσείο του Πυροσβεστικού Σώματος (278 Spring Str., Hudson and Varick) όπου φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφιών "Πρόσωπα του Ground Zero: πορτρέτα των ηρώων της 11ης Σεπτεμβρίου" του Joe McNally, η οποία συμπεριλαμβάνει και πορτρέτο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος στις 10:00 π.μ. θα τελέσει Τρισάγιο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου στο σημείο όπου ευρίσκετο ο Ναός του Αγίου Νικολάου.

    Το απόγευμα της Δευτέρας στις 6:00 μ.μ., ο Αρχιεπίσκοπος θα συμμετέχει σε ειδική επιμνημόσυνη τελετή με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες της Νέας Υόρκης, στο επισκοπελιανό παρεκκλήσιο του Αγίου Παύλου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Ground Zero (211 Broadway).

    Ο ακριβής αριθμός των ομογενών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών χτυπημάτων σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον δεν έχει εξακριβωθεί μέχρι σήμερα, αλλά σύμφωνα με ονόματα και στοιχεία που έχουν δοθεί στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και σε άλλους φορείς έχουν χάσει τη ζωή τους 25 άτομα ελληνικής καταγωγής: Ιωάννα Αχλαδιώτη, Αναστάσιος Αλικάκος, Κατερίνα Μπαντίς, Παναγιώτης Μπρέναν, Πίτερ Χάνσον, Πίτερ Μούτος, Τζέιμς Παπαγεωργίου, Γιώργος Πάρις, Θεόδωρος Πιγκίς, Μιχάλης Ταρρού, Βασίλης Τσελεπής, Θωμάς Δαμασκηνός, Αντώνης Δήμας, Κωνσταντίνος Οικονόμου, Λεωνίδας Χαλικιόπουλος, Βασίλειος Χαραμής, Γιάννης Κατσιματίδης, Ντανιέλα Κουσούλη, Γιώργος Μερκούρης, Νίκος Παπαδόπουλος, Βασίλης Παπαϊωάννου, Δάφνη Πουλέτσου, Στέφανος Πούλος, Μιχάλης Θεοδωρίδης και Προκόπιος Ζώης. Οι περισσότεροι ήταν ηλικίας από 22 μέχρι 35 ετών.

    Ο επίσημος αριθμός των νεκρών στους δίδυμους πύργους είναι 2.819.

    Ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους διαβεβαίωσε λίγες ημέρες πριν από την πέμπτη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, πως οι ΗΠΑ εξακολουθούν να απειλούνται και θα καταδιώκουν αδιάκοπα τους τρομοκράτες.

    Ο Μπους δήλωσε πάντως στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική ομιλία του πως η χώρα του είναι σήμερα πιο ασφαλής απ' ό,τι ήταν την 11η Σεπτεμβρίου 2001 χάρη στην κυβέρνησή του.

    "Η Αμερική αντιμετωπίζει πάντα αποφασισμένους εχθρούς", δήλωσε ο Μπους. "Πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά τα λόγια αυτών των εξτρεμιστών και πρέπει να δράσουμε με αποφασιστικότητα για να τους εμποδίσουμε να πετύχουν τους κακόβουλους στόχους τους", δήλωσε.

    Στόχος του Μπους είναι να δικαιολογήσει την πολιτική που διεξάγεται στο όνομα του "παγκόσμιου πολέμου" τον οποίο κήρυξε στην τρομοκρατία. Ορισμένες πλευρές της πολιτικής αυτής επικρίνονται έντονα στις ΗΠΑ ή το εξωτερικό.

    Ο Μπους υπενθύμισε την απόφαση που ανακοίνωσε την Τετάρτη να δικαστούν από στρατοδικεία 14 σημαντικά μέλη της Αλ-Κάιντα. Ως τώρα κρατούνταν και ανακρίνονταν από τη CIA σε μυστικές φυλακές στο εξωτερικό. Τώρα έχουν μεταφερθεί στο Γκουαντάναμο.

    Όταν το Κογκρέσο νομοθετήσει, όπως του ζήτησε ο Μπους, ώστε να μπορέσουν να εμφανισθούν ενώπιον στρατοδικείων, "θα τους δικάσουμε και θα στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα σε όλους αυτούς που σκοτώνουν Αμερικανούς: όσο καιρό και να πάρει, θα σας βρούμε και θα σας δικάσουμε".

    Ο Μπους υποστήριξε πως το πρόγραμμα αυτό είχε "ανεκτίμητη αξία για την ασφάλεια της Αμερικής και των συμμάχων της". Χωρίς αυτό, η Αλ-Κάιντα θα είχε καταφέρει σίγουρα να πραγματοποιήσει και άλλη επίθεση στις ΗΠΑ, δήλωσε.

    Το πρόγραμμα εντάσσεται στα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

    "Είμαστε πιο ασφαλείς σήμερα επειδή δράσαμε για να καλύψουμε τις ελλείψεις στην ασφάλεια και στη συγκέντρωση πληροφοριών που οι τρομοκράτες είχαν εκμεταλλευτεί" στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, δήλωσε ο Μπους.

    [03] Επίσκεψη Καραμανλή στο περίπτερο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    "Εντυπωσιακή πρόοδο" σημειώνει το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) στην 71η ΔΕΘ.

    Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Λειβαδάς, η γενική γραμματέας Ενημέρωσης Μαργαρίτα Παπαδά, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιώργος Ταμπακόπουλος και ο γενικός διευθυντής του ΜΠΕ Σπύρος Κουζινόπουλος.

    Ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε για το έργο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα ξενόγλωσσα δελτία ειδήσεων και τις άλλες υπηρεσίες που προσφέρει στο Ιντερνετ, καθώς και για τις εκδόσεις του.

    Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε για το ΑΠΕ-ΜΠΕ: "Αυτό που θα ήθελα να στείλω ως μήνυμα είναι ότι ένα Πρακτορείο, το οποίο είναι αιωνόβιο, υπεραιωνόβιο, έχει καταφέρει όχι απλώς να είναι μοντέρνο αλλά να απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, να απευθύνεται στους ανθρώπους της αγοράς, να απευθύνεται στις δυναμικές ηλικίες, που χρησιμοποιούν την ενημέρωση στην καθημερινότητά τους".

    Αναφερόμενος στη δραστηριότητα του ΑΠΕ-ΜΠΕ στα Βαλκάνια ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε: "Είναι πολύ σημαντική η διείσδυση η οποία γίνεται σε περιοχές που ήταν terra incognita για πάρα πολλά χρόνια, σε περιοχές που η Ελλάδα έχει παίξει σημαντικό ρόλο και πιστεύουμε πως θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο, όπως είναι η ΝΑ Ευρώπη".

    Σχετικά με τα ξενόγλωσσα δελτία του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων παρατήρησε: "Θεωρώ εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι οι ξένες γλώσσες οι οποίες έχουν ενταχθεί στην ενημέρωση του πρακτορείου ειδήσεων, και τα γαλλικά και τα ρωσικά, θα βοηθήσουν πάρα πολύ όχι μόνο εκείνους οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα αλλά και εκείνους που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας μέσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Από εμένα συγχαρητήρια και καλή επιτυχία".

    Το περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ επισκέφθηκαν επίσης ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Καλαντζής, οι υφυπουργοί Οικονομίας Πέτρος Δούκας και Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης καθώς και οι βουλευτές Βασίλης Πάππας της ΝΔ και Γιάννης Μαγκριώτης του ΠΑΣΟΚ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 September 2006 - 10:30:33 UTC