Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Παπνανδρέου στην κυβέρνηση από τα Γιάννενα

  • [01] Επίθεση Παπνανδρέου στην κυβέρνηση από τα Γιάννενα

    Στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη απάντησε από τα Γιάννενα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση του κόμματος του στην πλατεία Μαβίλη δίπλα στη λίμνη. " Η ομιλία του κ. Καραμανλή χθες -είπε- και η συνέντευξή του σήμερα στη Θεσσαλονίκη ένα έδειξε. Την αποτυχία του σε όλους τους τομείς, την αδυναμία του να αντιμετωπίσει μεγάλα ζητήματα της εποχής, την απουσία του από τα καθημερινά προβλήματα του Έλληνα και της Ελληνίδας, την αδιαφορία του για το εισόδημα του Έλληνα πολίτη, την αδιαφορία του για το τι ζει ο Έλληνας πολίτης καθημερινά. Με την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη έκλεισε ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης".

    Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι αδύναμη να πατάξει τη διαφθορά, να χτυπήσει την ανεργία, να προχωρήσει την περιφερειακή ανάπτυξη, να μεταρρυθμίσει την Παιδεία, να αντιμετωπίσει το ασφαλιστικό και να περιορίσει την ακρίβεια ή την κερδοσκοπία των τραπεζών.

    Για τις αυξήσεις των αγροτικών συντάξεων και του ΕΚΑΣ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε: " Όταν υπόσχεται για το ΕΚΑΣ και τον ΟΓΑ κρύβει ότι είναι χρήματα που χρωστά αυτή η κυβέρνηση, κρύβει ότι οι αυξήσεις που υπόσχεται σήμερα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μεταχρονολογημένες επιταγές, χρήματα που πήρε τα τελευταία 2 1/2 χρόνια από τις τσέπες του Έλληνα εργαζόμενου και συνταξιούχου".

    Για τις φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις που επίσης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι όταν η κυβέρνηση μιλά για φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις για το μέσο Έλληνα, κρύβει ότι τις μεγάλες φοροαπαλλαγές τις έχει ήδη κάνει στο μεγάλο κεφάλαιο, από τα πρώτα νομοσχέδια της, φοροαπαλλαγές της τάξης του 1 δις ευρώ το χρόνο. Και συνέχισε: "κρύβει η κυβέρνηση ότι η ακρίβεια τρώει τα εισοδήματα, ενώ ξεχνά και δεν ενδιαφέρεται για τις δυσκολίες της μέσης ελληνικής οικογένειας για τα λαϊκά και τα μεσαία στρώματα που πλήττονται και υποβαθμίζεται το επίπεδο της ζωής τους."

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για μείωση των κονδυλίων στην Υγεία, την Παιδεία και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του κράτους απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο κόστος των αγορών για τους εξοπλισμούς που έγιναν χωρίς διαφάνεια και χωρίς σχεδιασμό, όπως είπε. Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπερσυγκέντρωση εξουσιών στα Υπουργεία αντί αυτές να αποκεντρώνονται στην Περιφέρεια.

    Για την οικονομία και απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Καραμανλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε: " Μας είπε ο κ. καραμανλής ότι ο έλλειμμα έφθασε επί ημερών του στο 7% και γι αυτό ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ. Κρύβει ο κ. Καραμανλής ότι δημόσια η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι η ΝΔ άλλαξε τον τρόπο που υπολογίζει τις αμυντικές δαπάνες , δηλαδή έκανε αλχημείες για να βλάψει την εικόνα του ΠΑΣΟΚ. Αλλά κρύβει ότι έβλαψε την εικόνα και την οικονομία της Ελλάδας. Και μην μας έρθει στις εκλογές λέγοντας ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ. Εμείς παραδώσαμε έργο και είμαστε περήφανοι γι αυτό. Η ΝΔ καίει την Ελλάδα και το εισόδημα του μέσου Έλληνα". Αναφερόμενος τέλος στην Ήπειρο ο κ. Παπανδρέου έκανε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι την οδηγεί στην εγκατάλειψη και επισημαίνοντας ότι εντάσσονται συνεχώς έργα από το Γ ΚΠΣ, ή δεν προχωράνε, ενώ για την πτηνοτφορία δεν υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο ανάκαμψης του κλάδου και οι επιχειρήσεις έχουν υπερχρεωθεί.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη μη υλοποίηση του δυτικού σιδηροδρομικού άξονα που θα συνέδεε τη δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο με την κεντρική Ευρώπη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 September 2006 - 20:30:16 UTC