Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Μηδενική ανοχή στη διαφθορά"
  • [02] «Για να δει η Αθήνα καλύτερες ημέρες»
  • [03] «Η Ολυμπιακή κληρονομιά αποδίδει καρπούς»

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Μηδενική ανοχή στη διαφθορά"

    "Μηδενική ανοχή" για τη διαφθορά, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, όπως η οικονομία, η δημόσια διοίκηση, η παιδεία και η υγεία. "Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και είναι η ώρα για να ξεφύγουμε από τις παθογένειες και τα προβλήματα του παρελθόντος", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για την πορεία της οικονομίας, για την οποία, όπως είπε, αναφέρθηκε αναλυτικά στην ΔΕΘ, για τη σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Ασίας την περασμένη Δευτέρα στο Ελσίνκι, καθώς και για την τριμερή συνάντηση με τους προέδρους Πούτιν και Παρβάνοφ σχετικά με την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

    Είναι πολύ σημαντικό έργο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής, στην υλοποίηση του οποίου, όπως είπε, έχει εργασθεί πολύ και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στη θητεία του ως υπουργός Εξωτερικών. Στο διάλογο που είχαν παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων, οι κ. Καραμανλής και Παπούλιας αναφέρθηκαν στον πετρελαιαγωγό και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό έργο την προώθηση του αγωγού.

    [02] «Για να δει η Αθήνα καλύτερες ημέρες»

    «Ο Κώστας Σκανδαλίδης πήρε μια προσωπική, αλλά και συμβολική και θα έλεγα πολύ θαρραλέα απόφαση. Η πολιτική, τελικά, είναι στάση ζωής για κάποιες αξίες που ο καθένας μας εκπροσωπεί. Νομίζω ότι αυτές τις μέρες η στάση ζωής στην πολιτική έχει ιδιαίτερη σημασία. Είναι σίγουρα μια κίνηση προσφοράς, διάθεσής του, και βούλησής του να προσφέρει στον πολίτη, στην γειτονιά, την Αθήνα, για να γυρίσει σελίδα η Αθήνα και να μπορέσει να δεί καλύτερες μέρες. Τον ευχαριστώ για την προσφορά του και βεβαίως και ως απλό μέλος, όπως λέει και ο ίδιος πια, θα συνεχίσουμε την συνεργασία και του εύχομαι μεγάλη νίκη στην Αθήνα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μετά την συνάντησή του με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος παραιτήθηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ καθώς και από βουλευτής.

    Από την πλευρά του ο κ. Σκανδαλίδης, ερωτηθείς για το "θέμα αξιοπιστίας" που έθεσε ο κ.Νικήτας Κακλαμάνης, είπε ότι «εγώ στην πολιτική μου διαδρομή, το γνωρίζει ο κάθε πολίτης και ιδιαίτερα οι πολίτες της Αθήνας, υπηρέτησα αρχές και αξίες και ιδέες από όποιο μετερίζι κι αν χρειάστηκε να γίνει αυτό και από όποιο μετερίζι και να χρειάστηκε και απαιτούσε η κοινωνία. Εμεινα πάντα πιστός σε αυτές τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες μου. Δεν άλλαζα σημαίες ευκαιρίες ανά διετία, τριετία ή τετραετία, ο Κώστας Σκανδαλίδης δεν αλλάζει, η Αθήνα αλλάζει και αυτό είναι προσωπική μου δέσμευση».

    Απαντώντας στην ερώτηση «αν εκλεγείτε δήμαρχος θα είστε εκτός Βουλής για τέσσερα χρόνια, αν δεν γίνει αυτό, πάλι τέσσερα χρόνια από την θέση της αντιπολίτευσης θα είστε εκτός Βουλής;», ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι «η πολιτική δεν έχει τέλος και είναι σαφές ότι σε αυτήν την φάση υπηρετώ με όλες τις δυνάμεις μου την αυτοδιοίκηση και η πράξη μου έχει ιδιαίτερη συμβολική, πραγματική και ουσιαστική σημασία γιατί ακριβώς θέλει να ξεβολέψει τους πολιτικούς από τα οφίτσια και τα αξιώματά τους. Το πού θα χρειαστεί και σε ποιό μετερίζι να προσφέρω στα επόμενα χρόνια θα το δούμε, αλλά πιστεύω ότι οι Αθηναίοι μπορούν να με εκλέξουν δήμαρχο με την ψήφο τους και όπως έχω πει χρειάζομαι δύο τετραετίες για να αλλάξω την Αθήνα».

    Κληθείς να σχολιάσει φράση του πρωθυπουργού στο χθεσινό δείπνο με τους βουλευτές της ΝΔ ότι «οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση γιατί φέρνει όλες τις υποθέσεις στο φώς, ενώ το ΠΑΣΟΚ τις κουκούλωνε τόσα χρόνια», ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι «κατβ αρχήν αυτή η συστοιχία και η σύμφυση συμφερόντων από ανθρώπους ενός κόμματος που διορίστηκαν από το κόμμα και που αποκαλύπτονται μονάχα όταν δεν μπορούν να συγκαλύπτονται, απορρίπτει κάθε τέτοια δήλωση του πρωθυπουργού».

  • ** Στη συνέχεια ο κ.Παπανδρέου είχε επαφές με τα προεδρεία της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ.

    [03] «Η Ολυμπιακή κληρονομιά αποδίδει καρπούς»

    «Η αξιοποίηση της "Ολυμπιακής κληρονομιάς" αποδίδει καρπούς», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, σε συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη. «Ηδη ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί για τρεις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ενώ θα μετατραπούν άλλες έξι κτιριακές εγκαταστάσεις», πρόσθεσε ο κ.Αλογοσκούφης.

    Η εγκατάσταση στο Φάληρο θα μετατραπεί σε συνεδριακό κέντρο της Αθήνας, η Μαρίνα Φαλήρου θα παραδοθεί σε όμιλο ιστιοπλοΐας, ενώ 54 στρέμματα θα παραδοθούν στο δήμο Φαλήρου για τη δημιουργία πρασίνου.

    Παράλληλα, σε πρότυπο κέντρο ψυχαγωγίας θα μετατραπεί το Παγκρήτιο στάδιο στο Ηράκλειο.

    Ο κ. Αλογοσκούφης είπε επίσης ότι "οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα παραμείνουν στο δημόσιο, ενώ η εταιρία "Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ" θα συνεχίσει να λειτουργεί στο διηνεκές διότι θα είναι διαχειριστής των εγκαταστάσεων για λογαριασμό του δημοσίου".

    "Επίσης με την ολοκλήρωση του σχεδίου αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων ο Ελληνας φορολογούμενος θα πάψει να επιβαρύνεται με το κόστος συντήρησης", τόνισε.

    Ηδη το δημόσιο εισέπραξε 11 εκατομμύρια ευρώ από τρεις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με ιδιώτες, ενώ τα έσοδα από εκμισθώσεις θα ανέλθουν κατακόρυφα όταν ολοκληρθωούν οι διαδικασίες. Σημειωτέον, ότι με την ολοκλήρωση των διαδικασιών η εξοικονόμηση εξόδων για καθαρισμό και φύλαξη θα ανέλθει σε 55 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα θα εισπράττονται έσοδα από τη φορολόγηση δραστηριοτήτων.

    Εξάλλου, για πρώτη φορά οι δήμοι στους οποίους υπάρχουν Ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα εισπράττουν έναν ειδικό φόρο 2% επί του συνόλου του κύκλου εργασιών.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις περίπου 200 εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν αποφέρει στο δημόσιο επτά εκατομμύρια ευρώ.

    Για το θέμα της αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης, είπε ότι έχει γίνει ως τώρα πολύ σοβαρή δουλειά και ανέπτυξε τις δυσκολίες του όλου εγχειρήματος.

    Με την ολοκλήρωση της παραχώρησης των εγκαταστάσεων, πρόσθεσε ο κ. Βουλγαράκης, θα μιλάμε για μεγάλη παρέμβαση που μπορεί δυνητικά να αλλάξει τη ζωή του πολίτη.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της εταιρίας "Ολυμπιακά ακίνητα ΑΕ" Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, είπε ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο. Οι διαδικασίες είναι μακρές και απαιτούν διαφάνεια.

    Τέλος, ο κ. Χατζηεμμανουήλ απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση που βρίσκονται τα Ολυμπιακά Ακίνητα, είπε μεταξύ άλλων ότι η εγκατάσταση στο Σχινιά βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση τώρα από ό,τι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Και πρόσθεσε ότι προβλήματα υπάρχουν στο σκοπευτήριο στο Μαρκόπουλο, το οποίο κατασκευάστηκε από εργολάβο που χρεωκόπησε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 September 2006 - 10:30:21 UTC