Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Γιώργος Παπανδρέου στη ΔΕΘ

  • [01] Ο Γιώργος Παπανδρέου στη ΔΕΘ

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, επικεφαλής κλιμακίου του Κινήματος, θα μεταβεί το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Θα αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 16.30 το απόγευμα, όπου το βράδυ του Σαββάτου θα μιλήσει στο δείπνο που παραθέτει προς τιμή των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης της HELEXPO, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ενημερώνοντας για το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ.

    Το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με το πρόεδρο της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στο ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ.

    Το μεσημέρι της Κυριακής, ο κ. Παπανδρέου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης και μετά θα έχει συνάντηση με τα σωματεία των εργαζομένων στα εργοστάσια Λιπασμάτων, Ζάχαρης και ΒΙΑΜΙΛ στο Βελλίδειο και θα επισκεφθεί τα περίπτερα της διεθνούς έκθεσης

    Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Αθανασάκης ο κ. Παπανδρέου θα παρακαθίσει σε γεύμα με κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ και θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής.

    Δηλώσεις Αθανασάκη για τη διαφθορά

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Κ.Καραμανλή μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε ότι "όσα του έχουν αποδοθεί και δεν διαψευσθεί από τις συζητήσεις του χθες με βουλευτές της ΝΔ, έχω να πώ, ότι το "γράφτε το καλά στο μυαλό σας" του κ. πρωθυπουργού θα είχε νόημα αν το λέει στους υπουργούς του, στα στελέχη του και στους διάφορους κουμπάρους».

    «Κατά τα άλλα στον κ. πρωθυπουργό, φταίει γενικώς και για τα πάντα το ΠΑΣΟΚ", υπογράμμισε." Η ΝΔ είναι δυόμιση χρόνια κυβέρνηση και ο κ. Καραμανλής είναι δυόμιση χρόνια πρωθυπουργός. Συλλαμβάνονται στελέχη της ΝΔ, άνθρωποι που τοποθετήθηκαν στις συγκεκριμένες θέσεις από τους υπουργούς της ΝΔ και στον κ. πρωθυπουργό φταίει το ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Αθανασάκης, θέτοντας, εν συνεχεία, το ρητορικό ερώτημα «το ΠΑΣΟΚ τοποθέτησε τον κ. Αδαμόπουλο στην συγκεκριμένη θέση; Το ΠΑΣΟΚ τοποθέτησε τον κ. Αναγνωστόπουλο στα ταμεία; Το ΠΑΣΟΚ ενέπλεξε τον κ. Κωνσταντινίδη σβ αυτήν την υπόθεση των 2,5 εκ. ευρώ;»

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο πρωθυπουργός «επιμένει να εμφανίζει τον εαυτό του ως μεγάλο μεταρρυθμιστή και θα επιμείνει, λέει, στις μεταρρυθμίσεις» και πρόσθεσε ότι «μεταρρυθμίσεις δεν είναι να πουλάς φθηνά και να αγοράζεις ακριβά, μεταρρυθμίσεις δεν είναι η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, μεταρρυθμίσεις δεν είναι κάθε απόφασή σου να πλήττει τους πολλούς και να ευνοεί τους λίγους, τους ισχυρούς και τους ημέτερους».

    Ο κ. Αθανασάκης πρόσθεσε ότι «κάθε μονόστηλο, και το παραμικρό, της περιόδου του ΠΑΣΟΚ ελέγχθηκε από τους εισαγγελείς, οι οποίοι έδειχναν την απαραίτητη, θα έλεγα, σπουδή, την οποία δεν βλέπω αντίστοιχα να δείχνουν σήμερα».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «μέσα στο κλίμα των τελευταίων ημερών θα περίμενε κανείς ο αρχηγός και τα στελέχη της ΝΔ να είναι περισσότερο προσεκτικοί όλοι τους και να προσέχουν τα λόγια τους όταν θέλουν να φορτώσουν και πάλι στο ΠΑΣΟΚ οτιδήποτε».

    Ο κ. Αθανασάκης είπε ότι «αυτοί πρότειναν να νομιμοποιηθεί το φακελάκι στα νοσοκομεία, πρότειναν στους τελωνειακούς να λαδώνονται με μέτρο, ιδρώνουν σήμερα για να κουκουλώσουν όπως-όπως την υπόθεση των υποκλοπών και των Πακιστανών, εξευτέλισαν κάθε έννοια αξιοκρατίας στο Δημόσιο με τις συνεντεύξεις και τους διάφορους Χούπηδες, επιλέγουν και διορίζουν αμφίβολης ακεραιότητας ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά και δεν αναλαμβάνουν ποτέ την πολιτική ευθύνη των ενεργειών τους».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ έθεσε το ερώτημα «να θυμίσω τι έλεγαν για τον Ανδρέα Παπανδρέου», είπε ότι ο κ. Καραμανλής είχε αποκαλέσει τον κ. Σημίτη «αρχιερέα της διαπλοκής» και πρόσθεσε ότι «και σήμερα ο κ. Αντώναρος ακόμα και γιβ αυτήν την βαρύτατη ύβρη απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, λέει ότι φταίει γιβ αυτό μια απαντητική επιστολή που είχε στείλει ο κ. Σημίτης στον κ. Καραμανλή στην οποία περιέγραφε τα μέτρα που είχαν πάρει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση της διαφθοράς και περιέγραφε την σκοπιμότητα των κινήσεων της ΝΔ».

    «Αρκετά με αυτήν την υποκρισία, αρκετά με αυτήν την συκοφαντία, απαντήσεις οφείλουν οι ίδιοι και όχι το ΠΑΣΟΚ» κατέληξε ο κ. Αθανασάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 September 2006 - 4:30:15 UTC