Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προς κατάθεση στη βουλή νομοσχέδια του υπουργείου πολιτισμού
  • [02] Μείωση ανεργίας και ελλείματος

  • [01] Προς κατάθεση στη βουλή νομοσχέδια του υπουργείου πολιτισμού

    Για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα προωθήσει στη Βουλή το υπουργείο Πολιτισμού, συζήτησε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με τον υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη, στη συνάντηση που είχαν το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε ότι συζήτησαν για τη ροή κατάθεσης των σχεδίων νόμου που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Πολιτισμού για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα.

    Οπως είπε ο κ. Βουλγαράκης ένα από τα σχέδια νόμου που θα προωθηθούν αφορά στην αρχαιοκαπηλία και βάζει τάξη σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει.

    Επίσης ανέφερε ότι ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για το πρόσφατο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα σχετικά με μυστική συμφωνία με τις ΗΠΑ, που σύμφωνα με το δημοσίευμα ,ουσιαστικά έδινε τη δυνατότητα για υποκλοπές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανέφερε ότι η συζήτηση έχει εξαντληθεί και πως έχει δώσει απαντήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Σε άλλη ερώτηση για τη διαφθορά ο υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε "πρώτη φορά βλέπω κυβέρνηση που έχει μηδενική ανοχή στη διαφθορά και έχει αποτελέσματα".

    [02] Μείωση ανεργίας και ελλείματος

    Νέα μείωση της ανεργίας αλλά και του ελλείμματος προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης. Στο πλαίσιο ενημέρωσης της επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι, οι ενδείξεις της ΕΣΥΕ για το δεύτερο τρίμηνο του 2006, φέρνουν τα ποσοστά ανεργίας σε επίπεδα κάτω του 9%, από 9,6%, που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2005.

    Η Στατιστική Υπηρεσία αναμένεται να ανακοινώσει το ποσοστό της ανεργίας τις επόμενες ημέρες.

    Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή, το οποίο -όπως επισήμανε- δεν θα στηρίζεται στα αναθεωρημένα στοιχεία για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αλλά στα παλαιά. «Οι εκτιμήσεις που έχουμε για το έλλειμμα το 2006 είναι ότι, επιτυγχάνουμε το στόχο του 2,6% με βάση το παλαιό ΑΕΠ, και όχι το αναθεωρημένο» είπε ο κ. Αλογοσκούφης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «για του χρόνου, είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που είναι η περαιτέρω μείωση ελλείμματος στο 2,3%». Η εκτίμηση που κάνω είναι ότι, το έλλειμμα θα βρεθεί στο 2,4% του ΑΕΠ δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

    Ο κ. Αλογοσκούφης είπε επίσης ότι εντός του Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί ο νέος επενδυτικός νόμος, ο οποίος θα ισχύει από το 2007. Όπως σημείωσε, θα περιέχει μικρές βελτιώσεις του υπάρχοντος επενδυτικού νόμου ενώ θα βασίζεται στο νέο χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων της ΕΕ.

    Εξάλλου, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε «λεπτές διαπραγματεύσεις» με την ΕΕ για την αναθεώρηση του 3ου Κοινοτικού Πλαίσιου Στήριξης, με στόχο να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος απώλειας πόρων: Η φιλοσοφία μας είναι, τα χρήματα που θα πήγαιναν σε έργα τα οποία δεν έχουν ελπίδα υλοποίησης, να μεταφερθούν σε άλλα προγράμματα πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης.

    Τέλος, βεβαίωσε ότι πάνω από το 80% των πόρων από το Δβ ΚΠΣ θα πάει στην περιφέρεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 September 2006 - 10:30:18 UTC