Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διμέτωπη επίθεση Παπαρήγα από τα Ιωάννινα
  • [02] Περιοδεία Αλαβάνου στη Χαλκίδα

  • [01] Διμέτωπη επίθεση Παπαρήγα από τα Ιωάννινα

    Στην πόλωση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε η γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόσο στην αποψινή ομιλία της στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων όσο και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα μμε . "Ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, - είπε - χθες ανέπεμψε ένα μήνυμα ότι θα πρέπει να σταματήσει η πόλωση. Εμείς του απαντάμε. Πόλωση πρέπει να υπάρχει. Βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με την φραστική πόλωση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στον ίδιο και τον Γιώργο Παπανδρέου. Πόλωση αντικειμενικά υπάρχει γιατί υπάρχουν ταξικές ανισότητες, ταξικές διακρίσεις και διαφορές" και συνέχισε " η πραγματική πόλωση που πρέπει να εκφραστεί με ένα αναγεννημένο λαϊκό κίνημα και με μια έξοχη ψήφο πρέπει να εκφράσουν την ασυμφιλίωτη πάλη ανάμεσα στους εργαζόμενους και την πλουτοκρατία, ανάμεσα στους εργαζόμενους και την πολιτική των κυβερνήσεων που γνωρίσαμε όλα αυτά τα χρόνια".

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν διαφορές σε ότι αφορά την προγραμματική κατεύθυνση και τη γραμμή πλεύσης. " Ξέρουμε πολύ καλά, είπε, ότι όταν λέμε ότι τα δύο κόμματα είναι ίδια αντιδρούν τόσο τα κόμματα αλλά και ένα μέρος των εργαζομένων που τα ακολουθεί. Δεν υπάρχουν διαφορές; Εμείς λέμε ναι υπάρχουν και είναι ακριβώς σαν τις διαφορές που μπορεί να έχει ένας Ιταλός , ένας Γάλλος ή Αμερικανός σκηνοθέτης μεταξύ τους όταν ανεβάζουν το ίδιο έργο. Στη σκηνοθεσία έχουν κάποιες διαφορές πουθενά αλλού. Όποια και αν είναι η σκηνοθεσία του έργου, όποιο κι αν είναι το σκηνικό το συγγραφικό έργο παραμένει το ίδιο".

    Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους απεργούς εκπαιδευτικούς και κάλεσε όλα τα εργατικά σωματεία και τους εργαζόμενους να τους συμπαρασταθούν, ενώ από το υπουργείο Παιδείας ζήτησε να πάρουν πίσω τα νέα βιβλία του δημοτικού.

    Σε ερώτηση για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών η κ. Παπαρήγα απάντησε: "στον πάγκο της λαϊκής τα δύο κόμματα εκτός από το ραπανάκι και τον άνηθο χρησιμοποιούν και το χαρτί των εκλογών. Το ΚΚΕ δεν το απασχολεί πότε θα γίνουν εκλογές ".

    [02] Περιοδεία Αλαβάνου στη Χαλκίδα

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος δήλωσε από την Χαλκίδα ότι επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις του για τις εξελίξεις στον χώρο της παιδείας επισημαίνοντας ότι «εδώ και μήνες ο ΣΥΝ είχε προειδοποιήσει ότι το εκπαιδευτικό θα είναι το μέτωπο εκείνο στο οποίο θα προσκρούσει η πολιτική της Ν.Δ και ούτε να το νικήσει θα μπορέσει, ούτε να το αποπροσανατολίσει, ούτε να το διασπάσει».

    Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι η αδιαλλαξία της υπουργού Παιδείας είναι πρόκληση γιατί η αύξηση σε δόσεις των 17 ευρώ του υπουργού Οικονομίας είναι εξευτελισμός και πρόσθεσε ότι «οι επιθέσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης ενάντια σε διαδηλωτές δασκάλους είναι βαρβαρότητα και η απομόνωση του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου και η άρνησή του να συζητήσει με τη ΔΟΕ είναι πολιτική φυγομαχία».

    «Αυτό που έχει σημασία», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ «είναι όλη η κοινωνία να στηρίξει τους δίκαιους αγώνες των δασκάλων και καθηγητών ώστε να λάβει τέλος η αποδιοργάνωση της ελληνικής οικογένειας με μικρά παιδιά στο σχολείο και η απορρύθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των μαθητών και μαθητριών για τα οποία την πλήρη ευθύνη έχει η κυβέρνηση».

    Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά δυστυχώς και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, έκαναν και κάνουν ό,τι τους περνάει από το χέρι ώστε οι Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές να διεξαχθούν μέσα σε ένα κλίμα αντιπαραθέσεων για το ποιος έχει μεγαλύτερη συμμετοχή σε σκάνδαλα διαφθοράς και να περάσουν στη σκιά όλα τα μεγάλα θέματα που έχουν σχέση με τις πόλεις και τις τοπικές κοινωνίες: πράσινο, απορρίμματα, κυκλοφοριακό, σχολεία, ανεργία, εγκληματικότητα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 October 2006 - 20:30:21 UTC