Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σοκ στις ΗΠΑ από τις ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία

  • [01] Σοκ στις ΗΠΑ από τις ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία

    Σοκ στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη νέα ένοπλη επίθεση σε σχολείο-την τέταρτη μέσα σε μία εβδομάδα-όπου ένας 32χρονος πατέρας τριών παιδιών εκτέλεσε εν ψυχρώ με μια σφαίρα στο κεφάλι τέσσερα άτομα-τρείς μαθήτριες και μια σχολική βοηθό- και τραυμάτισε άλλα επτά σε σχολικό συγκρότημα της κοινότητας Αμις στο Νίκελ Μάινς της Πενσιλβάνιας, πριν βάλει τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, σκοπεύει την ερχόμενη εβδομάδα να συγκαλέσει σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των αρχών ασφαλείας και του εκπαιδευτικού συστήματος προκειμένου να συζητηθεί το τί μπορούν να κάνουν οι ομοσπονδιακές αρχές προκειμένου να σταματήσουν τη βία στα σχολεία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    "Η καρδιά της Αμερικής σπαράζει όταν αθώα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο για να διδαχτούν κρατούνται όμηροι και δολοφονούνται", δήλωσε η εκπρόσωπος του Μπους, Ντέινα Περίνο, από το Ρίνο όπου ο Αμερικανός πρόεδρος πραγματοποιεί περιοδεία.

    "Πρόκειται για ένα τρομερό έγκλημα" δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας της Πενσιλβάνιας."Ο δράστης ήθελε να σκοτώσει μαθήτριες".Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι γιατροί δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τρία από τα τραυματισμένα παιδιά."Θα είναι θαύμα αν δεν χαθούν άλλες ζωές", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τζέφρι Μίλερ.Ορισμένα παιδιά φέρουν πολλαπλά τραύματα και μάλιστα στο κεφάλι. Είναι πολύ δύσκολο για τις αρχές να κάνουν ακριβή απολογισμό ή ακόμα και να εξακριβώσουν τα στοιχεία των παιδιών και αυτό γιατί η κοινότητα των Άμις στην οποία ανήκουν είναι εξαιρετικά "κλειστή" και αρνείται κάθε επαφή με το σύγχρονο κόσμο.

    Δράστης και αυτόχειρας ο 32χρονος Τσαρλς Ρόμπερτ,που εργαζόταν ως οδηγός σε γειτονικό γαλακτοπωλείο. Ο Ρόμπερτ εισέβαλε στο σχολείο της κοινότητας οπλισμένος με ένα πιστόλι και μια κυνηγετιθκή καραμπίνα.Αφού άφησε όλα τα αγόρια να φύγουν από την αίθουσα κράτησε ως ομήρους 10 -12 κοριτσια ηλικίας 6 έως 13 ετών και μιά σχολική βοηθό. Ο παρανοϊκός δράστης έδεσε τις μαθήτριες άρχισε να τις εκτελεί εν ψυχρώ. Τρεις μαθήτριες και η σχολική βοηθός έπεσαν νεκρές,άλλα επτά κορίτσια τραυματίστηκαν σοβαρά και στη συνέχεια ο δράστης αυτοκτόνησε. Μία από τις τραυματισμένες μαθήτριες άφησε την τελευταία της πνοή στα χέρια των αστυνομικών που χρειάστηκε να μπουν από τα παράθυρα στην αίθουσα καθώς ο ο Ρόμπερτς είχε μπλοκάρει τις πόρτες.

    Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας,ο Ρόμπερτς είχε αφήσει σημειώματα στα τρία του παιδιά ότι θα αυτοκτονούσε ,πριν εισβάλει στο σχολείο. "Ειχε πρόθεσεη να μην βγει ζωντανός από το σχολείο και να σκοτώσει αθώα παιδιά" δήλωσε ο Μίλερ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι στα σημειώματα που άφησε ο Ρόμπερτς στο σπίτι του έγραφε για κάποιο "αδιευκρίνιστο επεισόδιο που συνέβη πριν από 20 χρόνια,το οποίο και προκάλεσε την κτηνώδη πράξη του".

    "Ήταν θυμωμένος με το Θεό, αυτό ξέρουμε όλο κι όλο", είπε ο Μίλερ, αναφερόμενος στις επιστολές που άφησε ο Ρόμπερτ στα τρία παιδιά του. Μολονότι η έρευνα συνεχίζεται και τα ακριβή αίτια που έσπρωξαν τον 32χρονο Ρόμπερτς στην πράξη αυτή δεν έχουν εξακριβωθεί, πιθανότατα να έχουν σχέση με το ότι είχε χάσει ένα παιδί. Αν και άνθρωπος ομιλητικός και ανοιχτός, τις τελευταίες ημέρες δεν μιλούσε πολύ στους συναδέλφους του.

    Οπλισμένος με πολλά πυρομαχικά και διάφορα εργαλεία για να κλείσει τις πόρτες ο δράστης μπήκε στο σχολείο "με σκοπό να μη βγει ζωντανός από εκεί" και σκότωσε τα παιδιά "σαν να τα εκτελούσε", πρόσθεσε ο Μίλερ, τονίζοντας ότι "δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο στην καριέρα του".

    Η χήρα του Ρόμπερτς ,Μέρι,σε επιστολή της ,ανέφερε ότι "ο άνθρωπος που διέπραξε αυτό το έγκλημα δεν ήταν ο Τσάρλι που είχε παντρευτεί πριν από 10 χρόνια. Ο σύζυγός μου ήταν αξιαγάπητος,ευγενικός ,μας στήριζε,διεθετε όλα τα χαρίσματα που επιζητεί μια οικογένεια και ακόμη περισσότερα.Ηταν ένας εξαιρετικός πατέρας,μάθαινε τα παιδιά του ποδόσφαιρο.Επαιζε μαζί τους στην αυλή. Δεν είπε ποτέ όχι όταν του ζητούσα ακόμη και να αλλάξει πάνες στα παιδιά.Οι καρδιές μας έχουν ραγίσει.Η ζωή μας καταστράφηκε.Θρηνούμε για τις αθώες ζωές που χάθηκαν.Προσευχόμαστε για τις οικογένειες που έχασαν παιδιά και σας παρακαλώ προσευχηθείτε και για τη δική μας οικογένεια".

    Πρόκειται για την τέταρτη ένοπλη επίθεση σε σχολείο στις Ηνωμένες Πολιτείες την τελευταία εβδομάδα. Το πρωί της περασμένης Δευτέρας δύο λύκεια στο Λας Βέγκας αποκλείστηκαν από την αστυνομία επί ώρες μετά από πληροφορίες ότι ένοπλοι είχαν εισβάλει στις αίθουσες.

    Την περασμένη Τετάρτη,ένας ένοπλος είχε εισβάλει σε λύκειο στο Μπέιλι του Κολοράντο,συνέλαβε ομήρους έξι μαθήτριες και αφού σκότωσε μιά 16χρονη στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

    Την Παρασκευή επίσης ένας μαθητής πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον διευθυντή ενός σχολείου στο Ουϊσκόνσιν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 October 2006 - 8:30:26 UTC