Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάνω απο το 80% από το Δ'ΚΠΣ" στην Περιφέρεια
  • [02] "Κοινωνική συμφωνία ενάντια στο κομματικό κράτος"
  • [03] Μήνυμα Μπακογιάννη προς τη γείτονα
  • [04] Παπαρήγα:Ούτε την κυβέρνηση, ούτε το ΠΑΣΟΚ

  • [01] Πάνω απο το 80% από το Δ'ΚΠΣ" στην Περιφέρεια

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και συζήτησαν για περίπου δυο ώρες, για το Εθνικό στρατηγικό πλαίσιο αναφοράς της περιόδου 2007-2013.

    Ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι "βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οριστικοποίηση του μεγάλου στρατηγικού προγράμματος που αφορά την ανάπτυξη της χώρας. Η περιφέρεια θα πάρει πάνω από το 80% των εθνικών και κοινοτικών πόρων από το Δ'ΚΠΣ".

    Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι θα προωθηθούν τα μεγάλα έργα για να ολοκληρωθούν οι υποδομές της χώρας και ταυτόχρονα θα δοθεί έμφαση στην Παιδεία, την εκπαίδευση και την κατάρτιση, καθώς και τις νέες τεχνολογίες.

    Οπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης πάνω σε αυτούς τους άξονες θα κινηθεί το εθνικό στρατηγικό πλαίσιο αναφοράς.

    Ο κ. Αλογοσκούφης δεν απάντησε σε ερωτήσεις για τα οικονομικά αιτήματα των δασκάλων.

    Ο υπουργός Οικονομίας όπως λέει είναι αρμόδιος για να πει πόσα χρήματα υπάρχουν, αναφέροντας ουσιαστικά ότι έχουν εξαντληθεί όλες οι δυνατότητες.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σε συνέντευξή του στο "ΒΗΜΑ" επισημαίνει οτι τα ΜΑΤ δεν έχουν ποτέ εντολή να επιτεθούν και υπενθύμισε οτι γίνεται έρευνα για τον κρίκο στο χέρι του αστυνομικού. Θα ακολουθηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες και κυρώσεις προσθέτει ο κ.Πολύδωρας

    [02] "Κοινωνική συμφωνία ενάντια στο κομματικό κράτος"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο "Εθνος της Κυριακής" τονίζει ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ στην πορεία για τις εθνικές εκλογές είναι η εθνική κοινωνική συμφωνία ενάντια στην καταστολή, τη διαφθορά και το κομματικό κράτος. Προσθέτει ότι δεν τον ενδιαφέρει να εισπράξει το κόμμα του τη φθορά, αλλά να κτίσει ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης γύρω από το πρόγραμμά του. Κάνει λόγο για κοινωνικό συμβόλαιο για τη νέα δημόσια εκπαίδευση και προσθέτει ότι το εξεταστικό σύστημα θα πρέπει να ανοίγει ευκαιρίες. Υπογραμμίζει ότι τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών θα αποτυπώσουν την πορεία των δύο μεγάλων κομμάτων, επισημαίνοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν προετοιμάζει την ήττα αλλά τη νίκη.

    Περιοδεία Παπανδρέου στην Κρήτη

    Τη βεβαιότητα οτι το ΠΑΣΟΚ θα πετύχει μεγάλη νίκη όχι μόνο στις δημοτικές αλλά και στις εθνικές εκλογές, εξέφρασε, από το Ηράκλειο, ο Πρόεδρος του Κινήματος Γ.Παπανδρέου απευθύνοντας χαιρετισμό σε οπαδούς του κόμματος του που είχαν συγκεντρωθεί έξω απο τα εκλογικά κέντρα του υποψηφίου και νυν δημάρχου Γιάννη Κουράκη και της υποψήφιας για τη νομαρχία Ηρακλείου Ευαγγελίας Σχοιναράκη.Δ.

    Νωρίτερα ο κ.Παπανδρέου συναντήθηκε με απεργούς δασκάλους προς τους οποίους εξέφρασε την αλληλεγγύη του αναφερόντας χαρακτηριστικά "είμαι δίπλα σας".

    Ο κ.Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι δεν αντιμετωπίζει με σεβασμό τους δασκάλους, τόνισε πως το σχολείο πρέπει να είναι ανοικτό αλλά υπογράμμισε οτι αυτό είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού,ο οποίος δεν δέχεται τους δασκάλους σε διάλογο.Υποσχέθηκε στους δασκάλους οτι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα συζητήσει μαζί τους όλα οσα αρνείται να συζητήσει η κυβέρνηση.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που άρχισε σήμερα διήμερη περιοδεία στους νομούς Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων, μιλώντας στους κατοίκους του Ηρακλείου που τον υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο της πόλης, ανέφερε πως η υποδοχή που του έγινε στέλνει ένα μήνυμα αντίστασης προς την κυβέρνηση, το μήνυμα οτι δεν πάει άλλο.

    Το μήνυμα είναι «να γυρίσουμε σελίδα να φέρουμε και πάλι μια δημοκρατική κυβέρνηση, την κυβέρνηση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος», τόνισε ο κ. Γ.Παπανδρέου.

    Οι συγκεντρωθέντες οπαδοί του ΠΑΣΟΚ απάντησαν με το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά».

    Μιλώντας για το θάνατο του Μανώλη Γουρνιεζάκη εξέφρασε την οδύνη του και τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του θανόντος αλλά και την αγανάκτηση του "για το παρακράτος και την αντίληψη του τραμπουκισμού".

    Ανέφερε επίσης οτι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κατανοεί αυτές τις αντιδράσεις, διότι δεν κατανοεί τους κοινωνικούς αγώνες, δεν εκπροσωπεί μια κοινωνία αξιών αλλά μηχανισμούς εξουσιαστών.

    Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό οτι προωθεί το δίκιο του ισχυρού και διχάζει τον ελληνικό λαό σε γαλάζια παιδιά από τη μια και σε πράσινα και κόκκινα από την άλλη. Καθώς επίσης και οτι επιδοτεί τους γαλάζιους δημάρχους, κομματικοποιεί τον στρατό και την δικαιοσύνη και καλλιεργεί την αντίληψη της αυθαιρεσίας. Θύμα αυτής της αντίληψης, πρόσθεσε, ήταν ο Μανώλης Γουρνιεζάκης αλλά και πριν λίγους μήνες ο τέως πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος.

    Επίσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό οτι κρύβεται από τον λαό και ότι κρύβει την πραγματικότητα και δυσφημεί και εξευτελίζει την χώρα με αποτέλεσμα στην Ευρώπη να μας θεωρούν απατεώνες. Όμως, πρόσθεσε, θα έρθει η ώρα, και είναι κοντά, που ο λαός θα πει στον Κ. Καραμανλή φτάνει πια, ανοίγουμε νέο δρόμο. Και σε αυτόν τον δρόμο, όπως ανέφερε, μπροστάρισα θα είναι η Κρήτη.Αύριο ο κ. Γ.Παπανδρέου θα μιλήσει σε συγκέντρωση στα Χανιά.

    Απάντηση Ρουσόπουλου στις δηλώσεις Παπανδρέου

    Οτι επιδιώκει να διχάσει τους Ελληνες κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στις αποψινές δηλώσεις του κ.Γ.Παπανδρέου, από το Ηράκλειο.

    «Ο κ. Παπανδρέου συνειδητά πια επιδιώκει να διχάσει τους Έλληνες. Τον αφήνουμε μόνο στον κατήφορό του», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Θ.Ρουσόπουλος.

    Δήλωση του Γ. Παπανδρέου για τον θάνατο του Μανώλη Γιουρνιεζάκη

    "Μάθαμε με οδύνη το νέο για τον άδικο χαμό του Μανόλη Γουρνιεζάκη, στελέχους του συνδικαλιστικού κινήματος, μέλους της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει τη νομιμότητα των εκλογικών διαδικασιών, αντιμετώπισε την επίθεση τραμπούκων, δηλαδή ενός παραδιοικητικού και παρακρατικού μηχανισμού στα ΕΛΤΑ", έγραψε, χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στην ιστοσελίδα "www.iliotopos.gr" κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Σκανδαλίδη.

    "Φοβάμαι ότι η πόλωση την οποία σπέρνει η κυβέρνηση δημιουργεί έδαφος για τέτοιου είδους απαράδεκτες δράσεις και επικίνδυνα φαινόμενα. Θέλω εδώ από το εκλογικό κέντρο του Κώστα Σκανδαλίδη, να πω συγκεκριμένα και ευθαρσώς ότι δε θα επιτρέψουμε να αναβιώσει κανένα είδος παρακράτους και βεβαίως πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες. Θα αγωνιστούμε για την πλέρια δημοκρατία και την εμβάθυνση των θεσμών των δημοκρατικών στη χώρα μας", ανέφερε στο κείμενό του ο κ. Παπανδρέου.

    Απάντηση Θ. Ρουσόπουλου

    Επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη στάση του σχετικά με το θάνατο του συνδικαλιστή στα ΕΛΤΑ και μετά τη νέα ιατροδικαστική εξέταση, εξαπέλυσε, σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος.

    Ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του: "ο κ. Παπανδρέου και όσοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτουν μικροκομματικά το θάνατο ενός ανθρώπου είναι πια διπλά εκτεθειμένοι. Πρέπει να κατανοήσουν, αν δεν το κάνουν συνειδητά, ότι η οξύτητα και η πόλωση βλάπτουν σοβαρά τον τόπο".

    Ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε πως "δύο ιατροδικαστές χθες και ένας σήμερα, αυτός που διόρισε η οικογένεια του εκλιπόντος, με τις δηλώσεις τους δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τα αίτια του θανάτου του συνδικαλιστή στα ΕΛΤΑ".

    Απάντηση Ν. Αθανασάκη στη δήλωση Θ. Ρουσόπουλου

    «Την οξύτητα και την πόλωση την προκαλούν οι πολιτικές και οι πρακτικές της κυβέρνησης της ΝΔ. Αναρωτιέμαι ειλικρινά, αν ο κ. Ρουσόπουλος αντιλαμβάνεται τι λέει, όταν χωρίς να έχει καν καταδικάσει τα γεγονότα τα οποία οδήγησαν στον θάνατο ενός ανθρώπου, το μόνο μέλημά του είναι να επιτίθεται εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

    «Χάσαμε έναν σύντροφό μας, ένα στέλεχος του συνδικαλιστικού κινήματος για το οποίο κανείς, ούτε από τις αντίπαλες παρατάξεις έχει να πει κακό λόγο. Ο κ. Ρουσόπουλος είναι ικανός να μας πει στο τέλος ότι ο άνθρωπος πέθανε στο κρεβάτι του», ανέφερε ο κ. Αθανασάκης, προσθέτοντας ότι «χάσαμε έναν σύντροφό μας, αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε από τραμπούκους ενός παραδιοικητικού, παρακρατικού μηχανισμού στα ΕΛΤΑ γιατί πήγε να διαφυλάξει την δημοκρατική νομιμότητα σε μια εκλογική διαδικασία, γιατί πήγε να αποτρέψει οποιαδήποτε περίπτωση νοθείας».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι η κυβέρνηση οφείλει να καταδικάσει αυτά τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο ενός ανθρώπου και πρόσθεσε ότι «είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες της ίδιας της ΔΑΚΕ σε ότι αφορά την συγκρότηση του παραδιοικητικού μηχανισμού στα ΕΛΤΑ».

    «Δυστυχώς η πρακτική της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς είναι η αυθαιρεσία, η συγκρότηση ενός πελατειακού κράτους, η συγκρότηση παραδιοικητικών, παρακρατικών δομών, παράλληλων δομών. Το είδαμε στις υποκλοπές, στους Πακιστανούς, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και το βλέπουμε τώρα στα ΕΛΤΑ», είπε ο κ. Αθανασάκης, προσθέτοντας ότι «πριν ξαναμιλήσει με αυτό το πνεύμα ο κ. Ρουσόπουλος ας δει τις ανακοινώσεις όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων και οργανώσεων, τις ανακοινώσεις των κομμάτων και τις ανακοινώσεις της ίδιας της ΔΑΚΕ και τις καταγγελίες της».

    [03] Μήνυμα Μπακογιάννη προς τη γείτονα

    "Μπαίνουμε σε μια αναμφισβήτητα δύσκολη περίοδο για τις σχέσεις Ευρώπης-Τουρκίας.Ο χρόνος τον οποίο η Τουρκία είχε στη διάθεσή της να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Αγκυρας εξαντλείται" τονίζει σε συνέντευξή της στην "Καθημερινή της Κυριακής" η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.Η υπουργός υπογραμμίζει επίσης οτι "εάν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει σαν να μην έγινε τίποτα".

    Η κ.Μπακογιάννη εμφανίζεται ικανοποιημένη απο τα αντανακλαστικά που επέδειξε η κυβέρνηση στην υπόθεση της "Μεβγάλ", ενω χαρακτηρίζει εφιάλτη ενός πολιτικού να ανακαλύψει κάποια στιγμή οτι κάποιος άνθρωπος είτε στον περίγυρό του, είτε συνεργάτης του, δεν τίμησε την εμπιστοσύνη που του έδειξε.

    Η υπουργός αναφέρει επίσης οτι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να γίνουν πρόωρες εκλογές.Η κυβέρνηση έχει έναν ισχυρό και αποτελεσματικό πρωθυπουργό και έχει εντολή να κυβερνήσει προσθέτει η Ν.Μπακογιάννη

    [04] Παπαρήγα:Ούτε την κυβέρνηση, ούτε το ΠΑΣΟΚ

    "Λευκό άκυρο η αποχή" καλεί η γγ του ΚΚΕ Α.Παπαρήγα τους ψηφοφόρουςτου κόμματός της να επιλέξουν τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών -νομαρχιακών εκλογών και σε κάθε περίπτωση να μην ψηφίσουν τους υποψηφίους της ΝΔ αλλά και του ΠαΣοΚ.

    Σε συνέντευξή της στο "ΒΗΜΑ" η κ.Παπαρήγα καταγγέλει τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και το ΣΥΝ για την πολιτική του στο τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Καταγγέλει υποψηφίους δημάρχους και νομάρχες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι όπως υποστηρίζει "έχουν οργιάσει με το ρουσφέτι την εξαγορά συνειδήσεων και του ηθικούς εκβιασμούς.

    Στο εσωκομματικό πεδίο η γγ του ΚΚΕ δηλώνει οτι "δεν είναι μόνη" και οτι δεν υπάρχει "εποχή Παπαρήγα η μετά-Παπαρήγα εποχή".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 October 2006 - 6:30:27 UTC