Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο
  • [02] Γ.Παπανδρέου: Ακυβέρνητη χώρα η Ελλάδα

  • [01] Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

    Με θέμα το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, συνεδριάζει στις 11.00 το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το υπουργικό συμβούλιο.

    Θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης συζητήθηκαν χθες στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

    Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε σε δηλώσεις του πως σε ό,τι αφορά στις πλημμύρες ήδη έχει σταλεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στις Νομαρχίες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Μαγνησίας, καθώς και σε δώδεκα δήμους, ενώ προωθούνται αποφάσεις που αφορούν στις αποζημιώσεις των οικοσκευών καθώς και αποφάσεις με τις οποίες κηρύσσονται οι περιοχές ως πλημμυροπαθείς και έτσι θα αποζημιωθούν και οι επιχειρήσεις που επλήγησαν.

    Επίσης, ανέφερε ότι προωθούνται οι αποφάσεις για την αποζημίωση των καλλιεργειών και για τα προγράμματα ΠΣΕΑ τα οποία θα υποβληθούν στην ΕΕ.

    Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση σημείωσε ότι έχουν σταλεί έκτακτες ενισχύσεις 700.000 ευρώ στις νομαρχίες και στους δήμους ανάλογα με το μέγεθός τους και την καταστροφή που υπέστησαν εστάλησαν ενισχύσεις 500.000, 300.000 και 150.000 ευρώ.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους και απαντώντας σε ερωτήσεις για τις δηλώσεις του Νομάρχη Θεσσαλονίκη, σχετικά με τις ενισχύσεις για αντιπλημμυρικά έργα που, όπως είχε πεί ο Π. Ψωμιάδης, δεν έλαβε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, τόνισε πως "ό,τι ήταν να πω το είπα χθες (σ.σ. Δευτέρα) με την ανακοίνωσή μου". Εξάλλου, πρόσθεσε, ο κ. Ψωμιάδης ουσιαστικά ανακάλεσε.

    Ο κ. Σουφλιάς ανέφερε ότι η Ελλάδα λόγω της φύσης και του εδάφους έχει ανάγκη από μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά αυτά δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε μια μέρα, ούτε και σε δυο χρόνια, χρειάζονται δεκαετίες.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ πρόσθεσε ότι τα καιρικά φαινόμενα έχουν ιδιομορφίες και σημείωσε ότι τα έργα κατασκευάζονται με υπολογισμούς για το μέγιστο ποσοστό βροχόπτωσης. Άλλωστε, συμπλήρωσε, πρόσφατα και η Γερμανία αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με τις πλημμύρες.

    Στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, όπως δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος συζητήθηκε η προετοιμασία για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    Ο υπουργός σημείωσε ότι την Τρίτη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να ενημερωθούν οι πολίτες πού θα ψηφίσουν και τους κάλεσε να συμμετάσχουν στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς ο θεσμός είναι σημαντικός και για την ποιότητα της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις.

    Ο κ. Παυλόπουλος ανακοίνωσε, τέλος, ότι στη συνεδρίαση συζητήθηκε το σχέδιο νόμου για τους μετανάστες, σημειώνοντας ότι προωθούνται διατάξεις για τη νομιμοποίησή τους, καθώς, όπως είπε, δεν νοείται ούτε ένας παράνομος μετανάστης στην Ελλάδα. Με χρονικό ορίζοντα την 31.12.2004, όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, όσοι μετανάστες αποδεικνύουν με δημόσια έγγραφα ότι ζούσαν στην Ελλάδα θα έχουν δυνατότητα να νομιμοποιηθούν και τόνισε ότι στόχος είναι να ενταχθούν στο κοινωνικό γίγνεσθαι, χωρίς να έχουν προβλήματα αφού συνήθως όσοι είναι παράνομοι πέφτουν θύματα μαύρης εργασίας.

    Μπασιάκος : Αποζημιώσεις για όλες τις πληγείσες καλλιέργειες

    Όλες οι ζημιές, που προκλήθηκαν σε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών σε πολλές περιοχές της χώρας, θα αποζημιωθούν είτε από τον ΕΛΓΑ, είτε μέσω προγράμματος ΠΣΕΑ που θα υποβληθεί για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Μπασιάκος, ενώ από την πλευρά του ο ΕΛΓΑ καθιέρωσε την ενημέρωση των αγροτών για τις συναλλαγές τους με τον Οργανισμό μέσω Internet.

    Οι αγρότες μπορούν να πάρουν με τη χρήση του αριθμού του Δελτίου Ταυτότητάς τους και τον Α.Φ.Μ. Την εφαρμογή προσφέρει ο ΕΛΓΑ στην ιστοσελίδα του www.elga.gr

    [02] Γ.Παπανδρέου: Ακυβέρνητη χώρα η Ελλάδα

    Σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στη Νίκαια θα μιλήσει το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Γιά "ορυμαγδό σκανδάλων" τα οποία "έφθασαν να μη χωράνε στην πρώτη σελίδα" έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στους Συντονιστές του κόμματος, κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Οργάνου.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε ειδικότερα και ονομαστικά στο Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και στον υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη, "δύο κορυφαίες επιλογές της ΝΔ, που είναι αναμεμιγμένοι σε υποθέσεις σκανδάλων και δεν δίνουν απαντήσεις". Αρκούνται, πρόσθεσε, να λένε ότι "θα κρίνει ο λαός" στις εκλογές, σαν να είναι οι εκλογές πλυντήριο και ο πολίτης συνένοχος στα σκάνδαλά τους.

    Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν φαίνεται ποιοί είναι οι στόχοι του και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει έμφαση στην ανάδειξη της ακρίβειας και τη μείωση των κοινωνικών δαπανών.

    Και επισήμανε τους χαρακτηρισμούς που ακούσθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης των συντονιστών, όπως "αναξιοπιστία", "τυχοδιωκτισμός", "κοινωνική αδικία","ανισότητες", "οπισθοδρόμηση", "αυθαιρεσία", "εξυπηρετήσεις", "λάφυρο" κλπ.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην εξωτερική πολιτική, λέγοντας ότι επιβεβαιώνεται η αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης.

    Είμαστε απόντες στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ανέφερε και πρόσθεσε ότι το ίδιο συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια και τη Σερβία, στα ελληνοτουρκικά (Πατριαρχείο, Χάλκη κλπ) και στο Κυπριακό.

    Ειδικότερα, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για "διμεροποίηση" των θεμάτων. Αυτό, τόνισε δημιουργεί κλίμα στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, η οποία λέει "γιατί να τα λύσω εγώ;". Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και Τουρκία, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν πρόβλημα με τη "διμεροποίηση". Και πρόσθεσε ότι "το πρόβλημα το έχουμε εμείς".

    ΄Υστερα από όλα αυτά, υπογράμμισε ότι στην εξωτερική πολιτική δεν υφίσταται η λογική του λουφάζω και του δεν υπάρχει θέμα.

    Αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει ανοιχτά τα σχολεία και έριξε την ευθύνη στον Πρωθυπουργό, για το γεγονός ότι παραμένουν κλειστά. Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δείχνει να θέλει να πυροδοτεί τις κρίσεις και αν δεν το κάνει η ίδια προσπαθεί να τις εκμεταλλευτεί. Η κυβέρνηση παίζει με την Παιδεία, ανέφερε επίσης ο κ. Παπανδρέου.

    Σχετικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε ότι ο κ. Ρουσόπουλος θέλει να στρέψει το θέμα στην αντιπολίτευση, η οποία δεν έχει καμία αυθύνη για την αναταραχή που επικρατεί στο χώρο της Παιδείας. Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι σε λίγο θα μας παρουσιάσουν τον αυταρχισμό και την αδιαλλαξία ως μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε δηλώσεις και για τις πυρηνικές δοκιμές στη Β.Κορέα, λέγοντας ότι "η πυρηνική δοκιμή από την Βόρειο Κορέα είναι πράξη καταδικαστέα, γιατί υπονομεύει την διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα".

    Επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα

    Ο λαός ζητά νέους δρόμους, σε μια δίκαιη κοινωνία δεν υπάρχουν πολίτες Α και Β κατηγορίας, μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα που να ανοίγει τους νέους δρόμους, τόνισε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στη συνοικία Γκοριτσά του Ασπροπύργου η πλειοψηφία των κατοίκων της οποίας είναι Ποντιακής καταγωγής.

    Εμείς δεν τιμάμε με λόγια αλλά με έργα τον ποντιακό ελληνισμό και δεν διανοηθήκαμε ποτέ να αμφισβητήσουμε την ελληνικότητα των Ποντίων όπως έκανε η ΝΔ επειδή κάποιες ψήφοι δεν πήγαιναν στο κόμμα της, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη γενοκτονία των Ποντίων λέγοντας ότι στη χθεσινή του επίσκεψη στην Τουρκία μίλησε γι' αυτό το ζήτημα αναφέροντας "να πάμε πέρα από την ιστορία , ήρθε η ώρα να κλείσει αυτή η πληγή ώστε να συμφιλιωθούν οι λαοί της περιοχής".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναδειχθεί κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές τόνισε ότι στο ΠΑΣΟΚ έχει δημιουργηθεί από τώρα ειδική επιτροπή για τα θέματα των παλιννοστούντων ποντίων ώστε να είμαστε έτοιμοι και υπογράμμισε χαρακτηριστικά "γνωρίζουμε τα ζητήματα μπορείτε να μας εμπιστευθείτε".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 October 2006 - 4:30:18 UTC