Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Τουρκία να τηρήσει συγκεκριμένες υποχρέωσεις"

  • [01] "Η Τουρκία να τηρήσει συγκεκριμένες υποχρέωσεις"

    Με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Γ.Λιλλήκα συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου.

    Ο κ.Παπανδρέου δήλωσε : "Είχαμε την ευκαιρία, όπως έχουμε συχνά την ευκαιρία, να ανταλλάξουμε απόψεις για τις κρίσιμες εξελίξεις σε ότι αφορά το Κυπριακό, αλλά και την πορεία της Τουρκίας προς την Ε.Ε. Ενημέρωσα σε λεπτομέρειες, για την πρόσφατη επίσκεψη μου στην Τουρκία και τις συναντήσεις μου με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, τον κ. Ερντογάν, και βεβαίως, ήδη έχω ενημερώσει τηλεφωνικά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο.Στη συζήτηση βεβαίως, κοιτάζουμε να δούμε τις πιθανές κινήσεις και πρωτοβουλίες στις οποίες όλοι μας μπορούμε να συμβάλουμε, για να αντιμετωπίσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, μια πορεία που νομίζω όλοι μας θέλουμε, αλλά για την οποία, από την άλλη μεριά, υπάρχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις.

    Υποχρεώσεις, τις οποίες η Τουρκία πρέπει άμεσα να τιμήσει, όπως είναι και η υποχρέωση της για καλή γειτονία μέσα στο πλαίσιο των συνθηκών, των συμφωνιών, των αποφάσεων της Ε.Ε. Είναι η ώρα η Τουρκία να κάνει τα βήματα προς τα εμπρος.

    Σβ αυτό το πλαίσιο, εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είχαμε μια σε βάθος και ουσιαστική κουβέντα με τον κ. Λιλλήκα. Του εύχομαι καλή επιτυχία και καλό ταξίδι στην επιστροφή".

    Από την πλευρά του ο κ.Λιλλήκας τόνισε: " Θα ήθελα με τη σειρά μου, να ευχαριστήσω τον φίλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο Παπανδρέου, τόσο για την σημερινή συνάντηση, που ήταν συνέχεια άλλων συναντήσεων, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας και αλληλοενημέρωσης, αλλά πολύ περισσότερο να τον ευχαριστήσω για τη διάθεση που έχει να συμβάλει μέσα από τις δικές του επαφές, μέσα από τη συμμετοχή του και στη Σοσιαλιστική Διεθνή, στην προώθηση των θέσεων της Κυπριακής κυβέρνησης.

    Είχαμε αλληλοενημέρωση, όπως είπε ο Πρόεδρος και για την επίσκεψη του ιδίου στην Τουρκία, αλλά και για τις δικές μας επαφές με την Φινλανδική Προεδρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όσον αφορά τα ευρωτουρκικά και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

    Νομίζω, ότι ήταν μια πολύ παραγωγική και δημιουργική, θα πρόσθετα, συνάντηση, με συζήτηση σε λεπτομέρεια των διαφόρων σεναρίων ή ιδεών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, αλλά και αξιολόγησης των προοπτικών που μπορεί να επιτρέψουν την αποτροπή της σύγκρουσης στις ευρωτουρκικές σχέσεις.

    Στόχος μας είναι να κρατηθεί η Τουρκία σε ευρωπαϊκή τροχιά. Όμως, όπως έχουμε δει πολλές φορές, αυτό δεν εξαρτάται από εμάς, θα εξαρτηθεί σε τελική ανάλυση από τη στάση που θα τηρήσει η ίδια η τουρκική κυβέρνηση. Από δικής μας πλευράς, υπάρχει η καλή διάθεση για να καταλήξει σε θετικό αποτέλεσμα η Φινλανδική Προεδρία, όμως θα πρέπει η ίδια διάθεση να υπάρχει και από την πλευρά της Άγκυρας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 October 2006 - 14:30:23 UTC