Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοβουλίες για την ανεργία των νέων
  • [02] Επανέλεγχος φορολογικών υποθέσεων

  • [01] Πρωτοβουλίες για την ανεργία των νέων

    Το πρόβλημα της ανεργίας των νέων, το οποίο οξύνεται καθημερινά, σε παγκόσμιο επίπεδο, συζήτησε σήμερα στη Γενεύη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, με την ιδιότητά του του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με το γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας Χουάν Σομαβία.

    Η συνάντηση των επικεφαλής δύο μεγάλων παγκόσμιων οργανισμών διήρκησε περίπου μία ώρα και συνέπεσε με την ανακοίνωση της ετήσιας έκθεσης για την ανεργία των νέων, η οποία συνιστά πλέον ήδη ένα εκρηκτικό πρόβλημα για την ανθρωπότητα.

    Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σομαβία, η συζήτησή τους αφορούσε ακριβώς στην έκθεση του κ. Σομαβία, καθώς και στις πιθανές πρωτοβουλίες που είναι δυνατό να αναληφθούν από τη Σοσιαλιστική Διεθνή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εργασίας σχετικά με την ανεργία των νέων, καθώς και η διαμόρφωση μιας πρότασης για αξιοπρεπή εργασία για όλους.

    Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε, επίσης, ότι στόχος είναι η συμβολή στην καταπολέμηση της ανεργίας παγκοσμίως, αλλά και η αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας στην Ελλάδα, όπου υπάρχουν πολλές αδυναμίες και χρειάζεται ένα νέο μοντέλο, το οποίο θα συνδέει την εκπαίδευση με την εργασία. Χρειαζόμαστε, πρόσθεσε, σωστή εκπαίδευση και σωστή αξιολόγηση της εκπαίδευσης.

    Αναφερόμενος, εξάλλου, στο άνοιγμα των σχολείων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως παρά το γεγονός ότι τα σχολεία είναι πλέον ανοικτά η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει τα θέματα της παιδείας στο ράφι και υπογράμμισε ότι για το ΠΑΣΟΚ η παιδεία είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας.

    Η έκθεση του κ. Σομαβία περιλαμβάνει πλήθος στοιχείων για την ανεργία των νέων και είναι χαρακτηριστικό ότι όπως αναφέρεται ο νεανικός πληθυσμός αυξάνεται παγκοσμίως 10-15% το έτος, ενώ η απασχόληση των νέων αυξάνει μόνο κατά 3%.

    Γενικά το θέμα της ανεργίας αφορά 2,8 δισεκατομμύρια εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονται κάτω από τα δύο δολάρια την ημέρα. Πάρα πολλοί από αυτούς ανήκουν σε χώρες, σοσιαλιστικά κόμματα των οποίων ανήκουν στη Σοσιαλιστική Διεθνή γι' αυτό και το μεγάλο ενδιαφέρον του προέδρου της.

    [02] Επανέλεγχος φορολογικών υποθέσεων

    Στον επανέλεγχο φορολογικών υποθέσεων που είχαν ελεγχθεί το 2005 από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, προχωρεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

    Ο επανέλεγχος θα γίνει από υπαλλήλους του τμήματος επανελέγχων και εσωτερικού ελέγχου της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών και στόχο έχει να προληφθούν φαινόμενα κακοδιοίκησης και διαφθοράς, όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη.

    Στην απόφαση θεσπίζονται συγκεκριμένα κριτήρια με βάση τα οποία θα επιλεγούν οι υποθέσεις που θα περάσουν από επανέλεγχο. Τα κριτήρια αυτά είναι:

    - Ο αρχικός έλεγχος των υποθέσεων να έγινε από υπαλλήλους για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες για παράνομες ενέργειες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

    - Υποθέσεις για τις οποίες τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ελεγχθεί περισσότερες από μία φορές από τους ίδιους υπαλλήλους.

    - Το αποτέλεσμα του αρχικού τους ελέγχου ήταν απαλλακτικό, ενώ οι καταγγελίες, με βάση τις οποίες ελέγχθηκαν, αφορούσαν σοβαρές φορολογικές παραβάσεις (έκδοση και λήψη πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων).

    -Το αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν απαλλακτικό, αλλά οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε κλάδους με υψηλή φοροδιαφυγή.

    -Υποθέσεις που αφορούσαν μεγάλες επιστροφές ΦΠΑ σε επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε κλάδους που δεν δικαιολογούν το ύψος των επιστροφών αυτών.

    - Η έκθεση του ελέγχου να συντάχθηκε μετά την επεξεργασία μέρους και όχι του συνόλου των κατασχεμένων στοιχείων της επιχείρησης.

    - Οι υποθέσεις στις οποίες δεν καταλογίστηκαν παραβάσεις, αν και είχαν κατασχεθεί βιβλία και στοιχεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 October 2006 - 19:30:30 UTC