Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ: Νίκη των Δημοκρατικών

  • [01] ΗΠΑ: Νίκη των Δημοκρατικών

    Το Δημοκρατικό κόμμα των Ηνωμένων Πολιτειών κερδίζει την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Μέχρι τώρα οι Δημοκρατικοί έχουν ήδη εξασφαλίσει 24 έδρες από τις 15 που χρειάζονταν για την απόλυτη πλειοψηφία, ενώ δεν αποκλείεται να αποσπάσουν ακόμη και 30 επιπλέον έδρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων.

    Ολα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στη Γερουσία, όπου μια πολιτεία αναμένεται να κρίνει το αποτέλεσμα: η Βιρτζίνια. Για να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του σώματος οι Δημοκρατικοί χρειάζονταν εξι περισσότερες έδρες από αυτές που ήδη κατείχαν και μέχρι τώρα έχουν αποσπάσει πέντε από τους Ρεπουμλικάνους: Στο Μιζούρι,την Πενσυλβάνια, στο Οχάιο, το Ρόουντ Αϊλαντ και τη Μοντάνα.

    Από τους ομογενείς που έθεσαν υποψηφιότητα εξελέγησαν με τους Ρεπουμπλικάνους , η Ολυμπία Σνόου, γερουσιαστής στην πολιτεία Μέιν και βουλευτές ο Γκας Μπιλιράκης και ο Τσάρλι Κριστ (Χριστοδούλου), κυπριακής καταγωγής στη Φλόριντα .Με τους Δημοκρατικούς εξελέγησαν βουλευτές , ο Τζον Σαρμπάνης, στο Μέριλαντ,ο Ζακ (Ζαχαρίας) Σπέις, στο Οχάιο και στην Καλιφόρνια ο Δημοκρατικός Φιλ Αγγελίδης.

    Για πρώτη φορά από το 1994 οι δημοκρατικοί διαθέτουν την πλειοψηφία των κυβερνητών στις 50 αμερικανικές πολιτείες, καθώς στις χθεσινές ενδιάμεσες εκλογές απέσπασαν τουλάχιστον έξι πολιτείες από τους ρεπουμπλικανούς, γεγονός που τους δίνει πλεονέκτημα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2008.

    Eπανεξελέγη o Σβαρτσενέγκερ

    Ο ρεπουμπλικάνος Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ επανεξελέγη θριαμβευτικά κυβερνήτης της Καλιφόρνιας εξασφαλίζοντας το 60% των ψήφων έναντι 35% του δημοκρατικού αντιπάλου του,ελληνοαμερικανού Φιλ Αγγελίδη. Που παραδέχτηκε την ήττα του.

    "Μ` αρέσει που συνεχίζω" δήλωσε περιχαρής ο κινηματογραφικός "Εξολοθρευτής" στους εκατοντάδες οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς για να γιορτάσουν την επανεκλογή του. "Μπορώ να σας πω ότι αυτή είναι η αγαπημένη μου συνέχεια. Τι υπέροχη νύχτα,τι μεγάλη νίκη για τους Καλιφορνέζους" τόνισε ο Σβαρτσενέγκερ ,που είχε στο πλευρό του τη σύζυγό του Μαρία Σράιβερ και τα τέσσερα παιδιά τους ."Θα προστατεύσω τις αξίες μας και τα όνειρά μας" πρόσθεσε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας.

    Εξέλεγη ο πρώτος μουσουλμάνος βουλευτής

    Ο Δημοκρατικός Κιθ Έλισον είναι από χθες ο πρώτος μουσουλμάνος το θρήσκευμα υποψήφιος που εκλέγεται στη βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη πόλη στη βόρεια Μινεσότα.

    Ο κ.Έλισον είναι αφροαμερικανός ο οποίος ασπάστηκε το Ισλάμ και κέρδισε τους τρεις αντιπάλους στην περιοχή που αποτελεί προπύργιο των Δημοκρατικών από το 1963 με 56%.

    Παραιτήθηκε ο Ντόναλντ Ράμσφελντ

    Στη συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε για τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών για την ανανέωση του Κογκρέσου, ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ανακοίνωσε την παραίτηση του υπουργού Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ.

    "Μετά από πολλές διεξοδικές συνομιλίες που είχαμε με τον υπουργό Ράμσφελντ τόσο ο υπουργός όσο και εγώ συμφωνήσαμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να υπάρξει μια νέα ηγεσία στο Πεντάγωνο", τόνισε ο κ. Μπους.

    Ο αμερικανός πρόεδρος διόρισε στη θέση του παραιτηθέντος Ράμσφελντ τον πρώην διευθυντή της CIA, Ρόμπερτ Γκέιτς.

    Μπους: Να εργαστούμε μαζί με τους Δημοκρατικούς

    Ο Τζορτζ Μπους, στη συνέντευξη για τις εκλογές στο Κογκρέσο, δήλωσε ακόμη ότι αναλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για την ήττα των Ρεπουμπλικάνων. Αφού συνεχάρη τους Δημοκρατικούς για τις "νίκες τους", ο Μπους είπε ότι "είναι προφανώς απογοητευμένος από το αποτέλεσμα των εκλογών". "Είπα στα ηγετικά στελέχη του κόμματός μου ότι τώρα είναι καθήκον μας να αφήσουμε τις εκλογές πίσω μας και να εργαστούμε μαζί με τους Δημοκρατικούς και τους ανεξάρτητους για τα μεγάλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η χώρα", πρόσθεσε.

    Ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε και πάλι την εμπιστοσύνη του στον αντιπροεδρό του Ντίκ Τσέινι, ανακοινώνοντας ότι αυτός θα παραμείνει στο αξίωμα του έως το τέλος της θητείας του, τον Ιανουάριο του 2009, ενώ παραδέχτηκε ότι στις εκλογές "πολλοί Αμερικανοί έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη προόδου στο Ιράκ".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 November 2006 - 19:30:23 UTC