Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ.Αλαβάνος:Τόπο στα νιάτα
  • [02] Υστατος φόρος τιμής στον Ετζεβίτ

  • [01] Αλ.Αλαβάνος:Τόπο στα νιάτα

    "Εχει πολλά να δώσει αυτή η γενιά,-η γενιά των πενηντάρηδων- που είναι γεμάτη από σοφία, εμπειρίες, βιώματα χαράς και πίκρας από το μεγάλο μυθιστόρημα της ελληνικής Αριστεράς, το πιο σημαντικό όμως είναι να ανοίξει με μεγάλη τόλμη και χωρίς περιττές καθυστερήσεις, το δρόμο και σε μία νέα γενιά που συμμερίζεται τις αξίες και τα οράματα μας, αλλά όχι τις δεσμεύσεις και τα στερεότυπα μας", δηλώνει ο 56χρονος σήμερα, πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, σε συνέντευξη του, στην Ελευθεροτυπία.

    Στο πλαίσιο αυτό, καλεί την εκλογική επιτροπή του κόμματος, "πάντα με καινοτόμο αντισυμβατικό πνεύμα να λειτουργήσει με κοινή στόχευση, με κινηματική λογική, με συνεργατική διάθεση για όλη τη ριζοσπαστική Αριστερά συμπεριλαμβάνοντας και τα νέα πρόσωπα του Συνασπισμού".

    Ο κ. Αλαβάνος διευκρινίζει ότι δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού κάποιων από τους σημερινούς βουλευτές καθώς "η έννοια του ανοίγματος στο νέο είναι έννοια συμμετοχής, όχι αποκλεισμού". Παράλληλα, προσθέτει, "αυτή τη φορά πρέπει να υπάρξει μία μεγάλη ποσοστικά και ποιοτικά παρουσία και νέων συντρόφων, ώστε να είμαστε συνεπείς στο σήμα που στείλαμε ως Αριστερά στις αυτοδιοικητικές εκλογες".

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού επαναλαμβάνει ότι "σήμερα με άλλες δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς μπορεί να υπάρξει συνεργασία, με την αξιωματική αντιπολίτευση όχι, υπενθυμίζοντας ότι τις συνεργασίες μας δεν καθορίζει ο εκλογικός νόμος αλλά η προγραμματική σύγκλιση. Στο σημείο αυτό, παρατηρεί ότι ο Συνασπισμός μέσα στη Βουλή έχει κυριολεκτικά "πολιορκήσει" το ΠΑΣΟΚ με προτάσεις για κοινή δράση για τις ιδιωτικοποιήσεις, για το χωρισμό Εκκλήσίας και Κρτάτους για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, για την παιδεία, σχεδόν όλες όμως έμειναν ατελέσφορές. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν βρίσκεται με μας, είναι στην άλλη πλευρά", δηλώνει χαρακτηριστικά.

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού εκτιμά ότι "σε αυτές τις εκλογές δεν χρειάζεται πια να επικεντρωθούμε στο αίτημα να μπει ο ΣΥΝ στη Βουλή. Μπορούμε πια να έχουμε πολύ υψηλότερους στόχους, για ένα μεγάλο πλήγμα στο δικομματισμό, για μια ισχυρη κοινωνική Αριστερά, για αλλαγή του τοπίου στην Αριστερά με την επικράτηση των δυνάμεων της ενότητας κι όχι της διαίρεσης, όπως σήμερα".

    "Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε ένα ευρύ κοινωνικό χώρο, που στις αξίες του, ακόμη και πολίτες που δεν έχουν την ετικέτα του αριστερού, θα μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους. Να κρατάμε ζωντανό το όνειρο μας για μια κοινωνία αδελφοσύνης και ισότητας. Να μη σβήσουμε από το λεξιλόγιο μας τις λέξεις "ανατροπή, εξέγερση, αμφισβήτηση, σοσιαλισμός", καταλήγει.

    [02] Υστατος φόρος τιμής στον Ετζεβίτ

    Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο κέντρο της Αγκυρας για να αποτίσουν ύστατο φόρο τιμής στον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ, ο οποίος πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 81 ετών.

    Η σορός του Ετζεβίτ πρόκειται να μεταφερθεί από τη στρατιωτική κλινική στην οποία απεβίωσε, στην έδρα του Δημοκρατικού κόμματος της Αριστεράς (DSP) του οποίου διατέλεσε ηγέτης ως το 2002.

    Στη στρατιωτική κλινική τελέσθηκε θρησκευτική τελετή στην οποία παρέστησαν ανώτεροι αξιωματούχοι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

    Η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί ύστερα από προσευχή, η οποία θα γίνει στο Κοτζατεπε, το μεγαλύτερο τέμενος της Αγκυρας, όπου αναμένονται χιλιάδες άνθρωποι.

    Η σορός του Ετζεβίτ θα ενταφιαστεί στο εθνικό κοιμητήριο όπου είναι ενταφιασμένοι οι πρώην πρόεδροι της Τουρκίας. Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ψηφίστηκε ειδικός νόμος για να ενταφιαστεί ο Ετζεβίτ στο κοιμητήριο αυτό.

    Η αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας για να διατηρήσει την τάξη στη διάρκεια της κηδείας. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, υπολογίζεται ότι στο κέντρο της Αγκυρας θα αναπτυχθούν τουλάχιστον 10.000 αστυνομικοί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 November 2006 - 11:30:23 UTC