Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπακογιάννη: Επιτάχυνση των προσπαθειών
  • [02] Α.Αλαβάνος: «Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί»

  • [01] Μπακογιάννη: Επιτάχυνση των προσπαθειών

    Την βούληση της Ελλάδας να επιταχύνει η φινλανδική προεδρία τις προσπάθειές της στο ζήτημα της Κύπρου ώστε στην περίπτωση κατά την οποία αυτές αποτύχουν να έχει η ΕΕ τα χρονικά περιθώρια για την εξαγωγή των αναγκαίων συμπερασμάτων, υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στο σημερινό Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

    «Η θέση η δικιά μας είναι ότι ο χρόνος ο οποίος θα δοθεί στην φινλανδική Προεδρία δεν πρέπει να είναι τόσο πολύ μεγάλος ώστε να φθάσουμε πολύ κοντά στο επόμενο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της 11ης Δεκεμβρίου. Ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσει αν έχει δυνατότητες επιτυχίας ή όχι η φινλανδική πρόταση, ώστε να περάσουμε μετά στην ουσιαστικότερη συζήτηση για το πώς βλέπουμε να εξελίσσεται η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών η οποία χαρακτήρισε τη σημερινή συζήτηση των «25» για την Τουρκία «αναγνωριστική» των γενικών αντιλήψεών τους απέναντι στο ζήτημα των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία.

    Η κ. Μπακογιάννη δεν θέλησε να αποσαφηνίσει από σήμερα ποιες θα μπορούσαν να είναι οι επιπτώσεις στην πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ αν η τελευταία εμμείνει στην άκαμπτη στάση της έναντι της Κύπρου. Σημείωσε ωστόσο ότι η γενική εικόνα που υπάρχει στους «25» είναι ότι η ΕΕ έχει ανοίξει την πόρτα της για την Τουρκία, αλλά και ότι το για να μην υπάρξει ρήξη θα πρέπει και η Τουρκία να αποδεχθεί και να τιμήσει τις υποχρεώσεις της.

    Σε ότι αφορά τα άλλα θέματα που απασχόλησαν το σημερινό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων η υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι έγινε μια πρώτη συζήτηση για τη διεύρυνση της ΕΕ προς την περιοχή των Βαλκανίων. Η υπουργός σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι σταθερά θετική για την διεύρυνση προς τα δυτικά Βαλκάνια και ότι είχαμε την ευκαιρία για άλλη μία φορά να τονίσουμε τη σημασία του σωστού και θετικού μηνύματος προς τις χώρες και τους λαούς της περιοχής».

    Ειδικότερα, η υπουργός Εξωτερικών είπε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και σειρά κρατών μελών της ΕΕ θεωρούν ότι η πορεία προσχώρησης της Κροατίας θα πρέπει να επιταχυνθεί, ενώ σε ότι αφορά τη Σερβία τάχθηκε υπέρ της «χαλάρωσης» των όρων και των προϋποθέσεων βάσει των οποίων θα μπορούν οι Σέρβοι πολίτες να λαμβάνουν βίζες για να επισκεφθούν τις ευρωπαϊκές χώρες. Σε ότι αφορά το Κόσοβο η υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η Ελλάδα είδε με ικανοποίηση να συμμερίζεται η ΕΕ την άποψή της ότι οι αποφάσεις για το οριστικό καθεστώς του θα πρέπει να υιοθετηθούν μετά τις εκλογές που θα γίνουν στις αρχές του ερχόμενου έτους στη Σερβία.

    Τέλος, η υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενη στο ψήφισμα που υιοθέτησαν οι «25» για την κρίση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων μετά την δραματική εξέλιξη στη Γάζα, σημείωσε ότι το κείμενο του ψηφίσματος «μπόρεσε να καλύψει όλους, όχι όπως θα το επιθυμούσαν» και ότι «προσφέρει μία νέα ευκαιρία στην Παλαιστινιακή ηγεσία για να μπορέσει τελικώς να υπάρξει Κυβέρνηση εθνικής ενότητας» ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει ξανά ο διάλογος μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

    [02] Α.Αλαβάνος: «Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί»

    «Ο Συνασπισμός ζητάει από την κυβέρνηση σήμερα, με βάση το άρθρο 19, παράγραφος 3, του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παραπομπή του Προέδρου του Αρείου Πάγου για πειθαρχικό αδίκημα», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος μετά τη συνάντησή του με το Σωματείο Συμβασιούχων του ΕΛΓΑ.

    Ο κ. Α. Αλαβάνος πρόσθεσε ότι «αυτό οφείλεται στο ότι, όπως κατάγγειλαν και Δικηγορικοί Σύλλογοι και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου προχώρησε σε συστάσεις στα δικαστήρια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίον θα αντιμετωπίζουν τις προσφυγές των συμβασιούχων».

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε τη θλίψη του γιατί, όπως είπε, «δυστυχώς στην Ελλάδα η ηγεσία της δικαιοσύνης δεν είναι τυφλή, αφού τα ανώτατα στελέχη της δικαιοσύνης, ανάμεσά τους ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αλλά και δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ανοιγοκλείνουν το μάτι τους προς την κυβέρνηση, η οποία διόρισε τα ανώτατα αυτά στελέχη και συμμετέχουν σ ΄ένα σατανικό σχέδιο σχετικά με τη μη εφαρμογή αποφάσεων της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, όπως είναι η 18 του 2006, αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Κοινοτικών Οδηγιών όπως είναι η 70/1999, η οποία προστατεύει τους συμβασιούχους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

    Ο Αλέκος Αλαβάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει δημιουργήσει ένα χάος και οφείλει να βγει και να απολογηθεί και όχι να εμφανίζεται σήμερα με την εικόνα κάποιου ο οποίος ετοιμάζεται να πετάξει ορισμένα ξεροκόμματα, δηλαδή απλώς την πληρωμή των δεδουλευμένων».

    Επίσης ο κ.Αλαβάνος αναφερόμενος στην απόφαση του μισθοδικείου τόνισε ότι η απόφαση αυτή έχει ξεπεράσει τα όρια ηθικής και πολιτικής ανοχής και αντοχής της κοινωνίας. Διότι, είπε, δεν μπορεί την ίδια ώρα ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ανάμεσα στους άλλους,να αποφασίζει για ακραίες αυξήσεις στους μισθούς των δικαστών και την ίδια στιγμή να είναι ένας απηνής διώκτης των δικαιωμάτων των συμβασιούχων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 November 2006 - 19:30:28 UTC