Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών
  • [02] Προβολή της οικονομίας, προσέλκυση επενδύσεων
  • [03] Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Πολυτεχνείο
  • [04] Μάγια στον Τζόρτζ Μπους

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών

    Συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Πρ. Παυλόπουλο θα έχει ο πρωθυπουργός στις 10.00 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη.

    Ρυθμό ανάπτυξης 3,8% μείωση του ελλείματος στο 2,4%, μείωση της ανεργίας στο 8,2%, και πληθωρισμό γύρω στο 3%, προβλέπονται στο νέο προϋπολογισμό του 2007, που κατατέθηκε την Τρίτη το βράδυ στη Βουλή.

    Στο νέο προϋπολογισμό ενσωματώνονται και σημαντικά μέτρα κοινωνικής και φορολογικής πολιτικής. Ειδικότερα, αυξάνονται οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΕΚΑΣ, ενώ με το φορολογικό νομοσχέδιο επέρχονται σημαντικές αλλαγές, στις κλίμακες φορολογίας.

    Ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι δεν δικαιούμαστε να υπονομεύσουμε τα σημαντικά βήματα της οικονομίας για πρόσκαιρες εντυπώσεις, και να υποθηκεύσουμε το μέλλον του τόπου για κομματικές σκοπιμότητες.

    Και αυτός ο προϋπολογισμός εκφράζει τη στρατηγική για ήπια δημοσιονομική εξυγίανση και διαρκή ενίσχυση του αναπτυξιακού δυναμισμού της χώρας, υπογράμμισε ο κ.Κ.Καραμανλής.Είναι εγγύηση για νέα σημαντικά αποτελέσματα, σε ό,τι αφορά την ενδυνάμωση της οικονομίας, την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή. Συνιστά απόδειξη ευθύνης. Είναι η υλοποίηση αξιόπιστης πολιτικής.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του ALPHA η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με τρεις ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 36,6% έναντι 33,5% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7%, ο ΣΥΝ με 4,1% και ο ΛΑΟΣ με 3,6%.

    Ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, στο ερώτημα της καταλληλότητας προηγείται με 18%, καθώς συγκεντρώνει 48,5% έναντι 30,5% του Γ.Παπανδρέου.

    [02] Προβολή της οικονομίας, προσέλκυση επενδύσεων

    Ο υπουργός Οικονομίας, επικεφαλής αντιπροσωπείας, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιείται αύριο το ετήσιο συνέδριο της εταιρείας "Capital Link", με θέμα: "Η Ελλάδα στην εποχή των μεταρρυθμίσεων - Επενδύσεις και επιχειρηματικές ευκαιρίες στη σημερινή Ελλάδα".

    . Ο κ.Γ.Αλογοσκούφης θα έχει επαφές με εκπροσώπους διεθνών θεσμικών επενδυτών και της επιχειρηματικής κοινότητας των ΗΠΑ, με σκοπό την προβολή της ελληνικής οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων.

    Ο κ.Γ.Αλογοσκούφης, αναμένεται να αναδείξει τη στρατηγική θέση της Ελλάδας ως βασικού επενδυτικού προορισμού στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, τόσο στο πλαίσιο του συνεδρίου, όσο και στο περιθώριο των εργασιών, στις επαφές που έχει με οικονομικούς παράγοντες.

    Στην αντιπροσωπεία μετέχουν ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Καπράλος, ο Ειδικός Γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων κ. Λουκάς Παπάζογλου, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Λεωνίδας Κορρές, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του ΥΠ.ΟΙ.Ο. κ. Πλούταρχος Σακελλάρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ κ. Παναγιώτης Δρόσος και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ κ. Σπύρος Παπανικολάου.

    [03] Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Πολυτεχνείο

    Συνεχίζονται και σήμερα οι εκδηλώσεις για την 33η επέτειο του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθούν αύριο με την καθιερωμένη πορεία.

    Δεκάδες Αθηναίοι κάθε ηλικίας και κυρίως νέοι πέρασαν χθες τις πύλες του ιδρύματος και απέτισαν φόρο τιμής στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

    Παράλληλα, η Πανεπιστημιακή Κοινότητα επαγρυπνεί και έχει τεθεί σε ετοιμότητα, προκειμένου να περιφρουρήσει τόσο το ίδρυμα, όσο και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά το τριήμερο, με κορύφωση την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, την Παρασκευή το μεσημέρι, 17 Νοεμβρίου.

    Φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να περιφρουρούν όλα τα ιδρύματα και τις σχολές που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε διαρκή συνεδρίαση θα βρίσκεται η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου, αλλά και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών

    Όπως είπε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου κ. Μουντζούρης η σύγκλητος θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και ολόκληρη η πολυτεχνειακή κοινότητα, δηλαδή φοιτητές, εργαζόμενοι και καθηγητές, θα περιφρουρούν το ίδρυμα καθ' όλη τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού, ενώ φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι θα περιφρουρούν και τις υπόλοιπες σχολές του κέντρου, όπως η Νομική, το Χημείο κ.λπ..

    Σήμερα, αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ θα καταθέσουν στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε χθες το απόγευμα στο χώρο του Πολυτεχνείου όπου και κατέθεσε ένα λουλούδι στο μνημείο που έχει φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Μέμος Μακρής, τιμώντας έτσι τους νεκρούς της εξέγεργης, που έλαβε χώρα πριν 33 χρόνια.

    Θ.Ρουσόπουλος: Επέτειος ενότητας

    Πρόκειται για μια επέτειο «ενότητας, περισυλλογής και γιορτής της Δημοκρατίας, που πρέπει όλοι να προασπίσουμε, ώστε αυτή η γιορτή να μην μετατραπεί σε πανηγύρι ολίγων ταραχοποιών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος. «Θα ήθελα με την ευκαιρία να εκφράσω την ευχή, να μετάσχουμε όλοι - είτε με τη σκέψη, είτε με την παρουσία - σ' αυτή την επέτειο της Δημοκρατίας», πρόσθεσε, ενώ παρέπεμψε στη χθεσινή δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα, πως «η ΕΛΑΣ μεριμνά για τον ειρηνικό τρόπο πραγματοποίησης των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου», όταν ρωτήθηκε σχετικώς.

    Αναφορικά με τα επεισόδια, ο εκπρόσωπος απέρριψε τη δημοσιογραφική παρατήρηση περί «προϊούσας αποδιοργάνωσης» της Αστυνομίας και παρατήρησε ότι «η αντιμετώπιση των περιστατικών γίνεται ολοένα και πιο επιτυχώς».

    «Υπάρχει μια σειρά περιστατικών, όπου η Αστυνομία παρενέβη με επιδεξιότητα, λεπτότητα και αποτελεσματικότητα. Εξ άλλου, πολλές φορές περιμένουμε από τους αστυνομικούς να είναι υπεράνθρωποι», τόνισε.

    [04] Μάγια στον Τζόρτζ Μπους

    Ενας διάσημος μάγος στην Ινδονησία αποφάσισε να κάνει μάγια και να καταραστεί τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους ενόψει της επίσκεψής του την προσεχή Δευτέρα στην πόλη Μπογκόρ, κοντά στην πρωτεύουσα Τζακάρτα.

    Ο Κι Γκεντένγκ Παμούνγκας ,ειδικός στη μαύρη μαγεία,θυσίασε λοιπόν σήμερα ένα κοράκι,ένα ερπετό και μία κατσίκα και το αίμα τους το ανακάτεψε με μπρόκολα και ζάχαρη. Στη συνέχεια κάλυψε το πρόσωπό του με το υγρό και προσευχήθηκε "στο Σατανά να προκαλέσει καταστροφές κατά την επίσκεψη Μπους".

    "Τα μάγια μου θα κάνουν τον Μπους να πρηστεί σαν μπρόκολο.Ο Μπους θα αρρωστήσει κατά την επίσκεψή του" είπε ο Παμούνγκας στο Γαλλικό Πρακτορείο."Οι άνθρωποί του θα παρανοήσουν θα σκεφτούν ότι ο πρόεδρός τους δέχεται επίθεση.Θα ακολουθήσουν σφοδρές βροχοπτώσεις και αστραπές".

    Ο Ινδονήσιος μάγος δήλωσε μάλιστα ότι κατέφυγε στην αϊτινή τελετουργία των βουντού ενάντια στον Μπους "γιατί είναι δυτικός και η ινδονησιακή μαύρη μαγεία δεν πιάνει στους ξένους".

    Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου αν τα μάγια του θα πιάσουν στον Μπους,ο Παμούνγκας απάντησε :"Εχω ήδη κάνει τέτοια μάγια σε λευκούς στην Ινδονησία και όλοι τους έχασαν τη ζωή τους".

    Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφτεί την Ινδονησία τη Δευτέρα μετά τη σύνοδο του Apec στο Βιετνάμ. Χωρίς να περάσει από την Τζακάρτα, θα παραμείνει πέντε ώρες στο Μπογκόρ,όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας,Σουσίλο Μπαμπανγκ Γιαντχογιόνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 November 2006 - 7:30:27 UTC