Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής:Εφαρμόσαμε το Σύνταγμα για τους συμβασιούχους
  • [02] Αλαβάνος:Τα πανεπιστήμια δεν είναι σούπερ μάρκετ

  • [01] Κ.Καραμανλής:Εφαρμόσαμε το Σύνταγμα για τους συμβασιούχους

    Για το Λονδίνο αναχωρεί σήμερα ο πρωθυπουργός. Αύριο ο κ. Καραμανλής σε εκδήλωση στο μουσείο Μαντάμ Τισό, θα παραστεί στα αποκαλυπτήρια κέρινων ομοιωμάτων των πρώην πρωθυπουργών Ελευθέριου Βενιζέλου, Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου.

    Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει επίσης το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο London School of Economics, ενώ την Τρίτη θα συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ.

    Κ.Καραμανλής:Εφαρμόσαμε το Σύνταγμα και τις κοινοτικές δεσμεύσεις

    «Το κράτος δεν μπορεί να γίνει εργοδότης ενός απεριόριστου αριθμού πολιτών. Δεν μπορεί να προσληφθούν στο Δημόσιο και να πληρώνονται οι μισοί Έλληνες από τους άλλους μισούς». Αυτό το μήνυμα έστειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής. Το αίτημα αυτό «είναι άκαιρος καιροσκοπισμός και υποκριτικός λαϊκισμός ή ακόμα χειρότερα, αποκαλύπτει τη νοοτροπία ότι όλοι ή σχεδόν όλοι οι Έλληνες πρέπει να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι», είπε ο κ. Καραμανλής τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ απορρίπτει «και το λαϊκισμό αλλά και την αντίληψη της διαρκούς διόγκωσης του κράτους με μαζικές προσλήψεις, σε βάρος των φορολογουμένων, σε βάρος του συνόλου της κοινωνίας».

    ΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμας Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Ρόβλια, της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνου για το ζήτημα των συμβασιούχων, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε αυτό για το οποίο δεσμεύτηκε, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τη σχετική κοινοτική οδηγία, δηλαδή, τη μετατροπή σε αορίστου χρόνου, των συμβάσεων όσων κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και την πριμοδότηση όσων δεν κάλυπταν τέτοιες ανάγκες.

    Αλογοσκούφης για συμβασιούχους και αποκρατικοποιήσεις

    Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παραπέμπει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, τη λύση του προβλήματος με τους συμβασιούχους, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο το κράτος να επιχορηγήσει τους δήμους για μονιμοποιήσεις υπαλλήλων. Σε συνέντευξή του, στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός τόνισε ότι το πρόβλημα με τους συμβασιούχους δεν αφορά έλλειψη πόρων, αλλά είναι θέμα συνταγματικό, κατά πόσο, δηλαδή, εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται ως μη καλύπτοντες μόνιμες και διαρκείς ανάγκες, μπορούν να μονιμοποιηθούν.

    Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι ο σχεδιασμός της οικονομικής πολιτικής έχει γίνει στη λογική ότι θα εξαντληθεί η τετραετία, ενώ σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις δήλωσε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης παραμένει ο ΟΤΕ, αν και παραδέχθηκε πως είναι ένα εγχείρημα που έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Για το θέμα της Ολυμπιακής, ο παριστάμενος αρμόδιος υφυπουργός Πέτρος Δούκας είπε πως το Δεκέμβριο αναμένονται κάποιες εξελίξεις, κυρίως σε ό,τι αφορά το ξεκαθάρισμα του τοπίου από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ανάψει το πράσινο φως για πώληση της εταιρίας.

    Στο μεταξύ ο υπουργός Απασχόλησης Σ.Τσιτουρίδης στο "ΒΗΜΑ της Κυριακής", αναφέρει οτι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει κανέναν στο Ασφαλιστικό, ούτε έως τις εκλογές ούτε και μετά τις εκλογές.

    [02] Αλαβάνος:Τα πανεπιστήμια δεν είναι σούπερ μάρκετ

    "Να μην περάσουν τα πανεπιστήμια στον χώρο της κερδοσκοπίας. Να μην γίνουν σαν τους τηλεοπτικούς σταθμούς ή σαν τα σούπερ μάρκετ. Το θέμα έχει να κάνει με τη διαφύλαξη του δημόσιου χώρου και του κοινωνικού κράτους..." δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος σε εφ΄όλης της ύλης σύνεντεύξη του σήμερα στην "Κυριακάτικη Αυγή".

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού θεωρεί πολύ πιθανό να γίνουν πρόωρες εκλογές , ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει πεδίο εκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Εύχεται επιτυχία στο προγραμματικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, για το οποίο επισημαίνει ότι αν επικυρώσει την ώς τα τώρα αντιπολιτευτική πολιτική, δεν πρόκειται ν΄αλλάξει τίποτε.

    Αναφερόμενος στο ΚΚΕ τονίζει ότι είναι ένα κόμμα κλεισμένο σε μια πολιτική διαιρετική στον χώρο της αριστεράς.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εκφράζει τέλος τη διαφωνία του για τη λειτουργία του Μισθοδικείου τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία δευτεροβάθμια των δικαστικών και κατά συνέπεια για τους μισθούς άλλων αξιωματούχων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 November 2006 - 7:30:17 UTC