Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Πάπας στην Πόλη
  • [02] "Η κυβέρνηση αποδομεί το κοινωνικό κράτος"
  • [03] Αλογοσκούφης:"Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες"

  • [01] Ο Πάπας στην Πόλη

    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, θα συζητηθούν στη συνάντηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Βενέδικτο, στο Φανάρι.

    Σύμφωνα με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, που έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επίσκοπο Μπράιαν Φάρελ, τη συνάντηση του Πάπα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα απασχολήσουν τα θέματα της νομικής προσωπικότητας του Πατριαρχείου, της δημευμένης περιουσίας και της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

    Ο Πάπας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κωνσταντινούπολη θα επισκεφθεί και το Μπλέ Τζαμί.

    "Άκρως σημαντική είναι η επίσκεψη του Πάπα στην Τουρκία και θα δώσει στον κόσμο το μήνυμα της ειρήνης", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντηση που είχε, χθες, στο αεροδρόμιο της Άγκυρας με τον Πάπα Βενέδικτο.

    Ο Ερντογάν υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο τον Πάπα και ακολούθησε η συνάντηση. Μετά από αυτήν και πριν αναχωρήσει για τη Λετονία και τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν έκανε δηλώσεις και υπογράμμισε ότι η Τουρκία «έχει κάνει ήδη τις αναγκαίες προετοιμασίες για την καλύτερη υποδοχή του Πάπα».

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της «συμμαχίας των πολιτισμών» και τόνισε πως υπό αυτή την έννοια «η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι μεγάλο γεγονός».

    Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι κατά τη συνάντηση, απευθυνόμενος στον Πάπα, ζήτησε την υποστήριξή του στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, για να απαντήσει ο Βενέδικτος λέγοντας πως δεν είναι πολιτικός, αλλά ότι υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

    Βήματα που μπορεί να γίνουν για την άρση του σχίσματος μεταξύ Δυτικής Καθολικής και Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας θα είναι θετικά για την παγκόσμια ειρήνη, σχολίασε ο κ. Ταγίπ Ερντογάν.

    Ερωτηθείς αν η Τουρκία θα ενοχλείτο από το θέμα της οικουμενικότητας που τίθεται από την ένωση της δυτικής με την ανατολική Εκκλησία, ο Τούρκος πρωθυπουργός προσπέρασε το θέμα της οικουμενικότητας για το οποίο δεν ήταν σαφής η ερώτηση και είπε: «Καταρχήν αυτό (η άρση τους σχίσματος) δεν είναι πρόβλημα της Τουρκίας». «Μιλάμε για την παγκόσμια ειρήνη. Αλλά πιστεύω ότι αν γίνουν βήματα μέσα στην παγκόσμια ειρήνη θα είναι και αυτό κάτι».

    Ο Πάπας συναντήθηκε με τον Αλί Μπαρντάκογλου, διευθυντή θρησκευτικών υποθέσεων στην τουρκική κυβέρνηση, και συνομίλησαν για τη σημασία του διαθρησκευτικού διαλόγου, μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης.

    "Οι θρησκείες είναι φτιαγμένες για την ειρήνη και τη συμφιλίωση και δεν θα πρέπει να ερμηνευτούν διαφορετικά", δήλωσε ο Βενέδικτος XVI.

    "Και εμείς τασσόμαστε υπέρ του διαλόγου ανάμεσα στις θρησκείες που πρέπει να γίνει σε στέρεες βάσεις", υπογράμμισε ο Μπαρντάκογλου.

    Οι δυο άνδρες, ντυμένοι στα λευκά και περιτριγυρισμένοι από τις αντιπροσωπείες τους, αντάλλαξαν δώρα και έσφιξαν τα χέρια για αρκετά λεπτά μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτογράφους.

    Ο Πάπας πρόσφερε μια γκραβούρα του Κολοσσαίου της Ρώμης στο συνομιλητή του.

    Ο Πάπας απηύθυνε έκκληση προς τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους για ένα αυθεντικό διάλογο που θα βασίζεται στην αλήθεια, θα σέβεται τις διαφορές και θα αναγνωρίζει αυτό το οποίο έχουν κοινό, μετά τη συνάντησή του στην Αγκυρα με τον Αλί Μπαρντάκογλου, διευθυντή Θρησκευτικών Υποθέσεων στην τουρκική κυβέρνηση.

    Τρεις μήνες μετά την κρίση που προκλήθηκε στις σχέσεις ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους από την ομιλία του στο Ρέγκενσμπουργκ της Γερμανίας ο Πάπας Βενέδικτος υπογράμμισε στην ομιλία του ότι "ο διαθρησκευτικός διάλογος είναι διαπολιτισμικός" και "μια ζωτική ανάγκη από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το μέλλον μας".

    "Χριστιανοί και μουσουλμάνοι ανήκουν στην οικογένεια αυτών που πιστεύουν σε ένα μόνο Θεό", υπενθύμισε, επικαλούμενος τη δεύτερη σύνοδο του Βατικανού. "Καλούμαστε να ενεργήσουμε από κοινού" πρόσθεσε.

    "Το καλύτερο μέσο για να προχωρήσουμε μπροστά είναι ένας αυθεντικός διάλογος ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, που θα βασίζεται στην αλήθεια και θα εμπνεέται από την ειλικρινή επιθυμία να γνωρίσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο, σεβόμενοι τις διαφορές μας και αναγωρίζοντας αυτό που έχουμε κοινό", σημείωσε ο αρχηγός της Καθολικής Εκκλησίας.

    [02] "Η κυβέρνηση αποδομεί το κοινωνικό κράτος"

    Η κυβέρνηση αποδομεί το κοινωνικό κράτος που έχτισε το ΠΑΣΟΚ, καλλιεργεί αίσθημα ανασφάλειας στους ασφαλισμένους, στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους και αυτό είναι συνειδητή επιλογή της ΝΔ για να ρουσφετολογήσει και να εξυπηρετήσει πελατειακές σχέσεις, τόνισε χθες ο κ. Γ.Παπανδρέου στη Βουλή, την πρώτη μέρα συζήτησης, στην Ολομέλεια της Βουλής, του μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

    Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Τσιτουρίδη που επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, προσπάθεια μηδενισμού και για ανεύθυνη πολιτική, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, όπως είπε, για ένα ασφαλιστικό σύστημα που παρέδωσε το κόμμα του και βρίσκεται σε βαθιά κρίση.

    «Με θολές εξαγγελίες και αόρατες κινδυνολογίες προσπαθείτε να δημιουργήσετε κλίμα ανασφάλειας ελπίζοντας ότι με την ομηρία του Έλληνα πολίτη θα κερδίσετε τις εκλογές. Ο ελληνικός λαός όμως δεν θα δεχθεί αυτή την ομηρία και την ανασφάλεια. Θα επιλέξει το ΠΑΣΟΚ που θα εγγυηθεί τα δικαιώματα του. Έχουμε μια ανεύθυνη κυβέρνηση που φορτώνει στο φτωχό τα βάρη. Θα έχει συνέπειες όμως και για αυτό θα είμαστε εμείς αύριο κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Παπανδρέου ενώ συνέχισε απευθυνόμενος προσωπικά στον υπουργό Απασχόλησης λέγοντας:

    «Η κυβέρνηση αδυνατεί να χειριστεί το μεγάλο θέμα του ασφαλιστικού όχι μόνο γιατί η πολιτική σας είναι αρνητική σε όλα τα επίπεδα αλλά γιατί ο υπουργός έχει εμπλοκή στο μεγάλο σκάνδαλο των κουμπάρων. Με ποια πολιτική αξιοπιστία μπορεί να διαπραγματεύεται ένα τεράστιο ζήτημα όπως το ασφαλιστικό και να μην γίνεται αντικείμενο εξυπηρέτησης ειδικών συμφερόντων;»

    Ακόμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την διάταξη για την οικονομική συμμετοχή ασφαλισμένων σε προληπτικές εξετάσεις, την χαρακτήρισε εξοργιστική, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση, την ώρα που χαρίζει λεφτά στους κακοπληρωτές επιχειρηματίες του ΙΚΑ, βάζει χαράτσι στους ασφαλισμένους.

    «Αυτή είναι η συναίνεση που ζητάτε, ναρκοθετώντας τον διάλογο; Ζητάτε να δεχτούμε να κατεδαφίσετε το κοινωνικό κράτος. Αν θέλατε το διάλογο θα έπρεπε να χτίσετε πάνω σε αυτά που έχτισε το ΠΑΣΟΚ. Βάλατε άδικο χαράτσι και αυτό δείχνει και πανικό και ότι προσπαθείτε να ρίξετε στάχτη στα μάτια.

    Τέλος, ο κ Παπανδρέου εξέφρασε την άποψη ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ κατέληξε λέγοντας:

    «Η ΝΔ έχει αφήσει για την επόμενη τετραετία τη λύση του ασφαλιστικού. Ο Έλληνας πολίτης όταν πάει στις κάλπες θα έχει να επιλέξει στο δίλημμα μεταξύ μιας παράταξης που θέλει τη δημόσια υγεία, την αξιοκρατία, την διαφάνεια το κοινωνικό κράτος και μιας κυβέρνησης που θέλει τον κομματισμό, την αναξιοκρατία, την αδιαφάνεια μιας κυβέρνησης που υπονόμευσε το κοινωνικό σύστημα κάνοντας σκανδαλώδεις διατάξεις. Είμαι σίγουρος ότι θα επιλέξει την δίκαιη κοινωνία».

    Απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο κ Τσιτουρίδης τον κατηγόρησε ότι «ξεπέρασε κάθε μέτρο το επίπεδο της πολιτικής του».

    «Η στοχοποίηση μου προκύπτει από το παραγόμενο έργο και τις αντιστάσεις μου προς κάποιους, οι οποίοι είχαν συνηθίσει αλλιώς επί ΠΑΣΟΚ. Για το θέμα αυτό έχω προσφύγει στα θεσμικά όργανα. Εγώ δεν διεκδίκησα το αλάθητο και ποτέ δεν αρνήθηκα την κριτική όσο σκληρή και να ήταν. Όλα αυτά όμως που ακούστηκαν έχουν να κάνουν με παραποίηση της αλήθειας. Για μια ακόμα φορά, ο κ Παπανδρέου, παραποιώντας και διαστρεβλώνοντας τις θέσεις μου κινδυνολογεί και δεν συμβάλει ο ίδιος στη δημιουργία κλίματος ασφάλειας για ένα δημόσιο σύστημα ασφάλειας.

    Δεν άκουσα όμως ίχνος αυτοκριτικής για το σύστημα ασφάλισης που παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ και που το οδήγησε σε βαθιά κρίση με τις πολιτικές του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Απασχόλησης.

    Πάντως, το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο δέχτηκε τα έντονα πυρά και των βουλευτών τόσο του ΚΚΕ όσο και του ΣΥΝ , οι οποίοι έκαναν λόγο για αντιλαϊκό, αντιασφαλιστικό, και ταξικό νομοσχέδιο.

    Συνεδρίαση των Συντονιστών

    Την πρόθεσή του "να μην αφήσει την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί" μετέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση των Συντονιστών του Κινήματος και ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος να επιδείξουν τον ανάλογο δυναμισμό, διευκρινίζοντας πως με τον όρο «δυναμισμός» δεν εννοεί τις φωνασκίες, αλλά την αντιπαράθεση σε επίπεδο θέσεων με την κυβέρνηση και την προβολή των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πεδίο σύγκρισης με τη ΝΔ, και ότι η χώρα "έχει πάρει την κατηφόρα τα 2,5 τελευταία χρόνια". Χαρακτήρισε «αταλάντευτα καταστροφική», την «αταλάντευτη πολιτική» για την οποία κάνει λόγο ο πρωθυπουργός. Τόνισε επίσης ότι όλο αυτό το διάστημα η ΝΔ δεν έχει να επιδείξει έργο και όλη η προσπάθειά της αφορά τη δημιουργία εντυπώσεων και τη δημιουργία της ψυχολογίας που την εξυπηρετεί.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι οι επόμενες εκλογές θα κριθούν από διλήμματα και τόνισε ότι αυτά τα διλήμματα πρέπει να τα θέσει η αξιωματική αντιπολίτευση, μην αφήνοντας στην κυβέρνηση περιθώριο. Ως παράδειγμα ανέφερε το θέμα της Παιδείας, για το οποίο το δίλημμα που πρέπει να τεθεί στους πολίτες είναι ποιόν εμπιστεύονται για να λύσει τα προβλήματα. Μένοντας στο θέμα της Παιδείας ο κ. Παπανδρέου έκανε αναφορά και στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, τονίζοντας ότι πρόκειται για θέση που έχει αποφασιστεί από το Συνέδριο και υπενθύμισε ότι σχετική πρόταση κατέθεσε στη Βουλή ολόκληρη η Κ.Ο.

    Επανέλαβε επίσης ότι η αναθεώρηση του άρθρου 16 δεν είναι το κεντρικό τμήμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, ενώ η αναθεώρησή του δεν σημαίνει ότι θα ανοίξει ο δρόμος για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να καταθέσει σκέψεις για το πώς μπορεί να λειτουργεί ο μη κρατικός φορέας και να προκαλέσει αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

    [03] Αλογοσκούφης:"Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες"

    Για τα αποτελέσματα των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, θα ενημερώσει ο υπουργός Οικονομίας, σε συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι.

    Η πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά και η συνεχής ενίσχυση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου, ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν σήμερα στις Βρυξέλλες τους υπουργούς Οικονομίας της ΕΕ, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γ.Αλογοσκούφης.

    Σε γενικές γραμμές το Συμβούλιο συντάχθηκε με τις πρόσφατες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάγκη ταχύτερης προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών και καλύτερου συντονισμού των δημοσιονομικών πολιτικών στα 25 κράτη μέλη της ΕΕ.

    Σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία, ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι το Συμβούλιο αναγνωρίζει το γεγονός πως το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας μειώνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς, χωρίς ωστόσο αυτό να αποβαίνει σε βάρος των ρυθμών ανάπτυξης της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης. Ο κ.Αλογοσκούφης υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα, όσον αφορά τη δημοσιονομική εξυγίανση, βρίσκεται «στη μέση του δρόμου» και η πορεία προς την επίτευξη ισοσκελισμένων ή και πλεονασματικών προϋπολογισμών θα συνεχισθεί τα ερχόμενα χρόνια, αλλά με ηπιότερα μέτρα εξισορρόπησης από αυτά που απαιτήθηκαν ως σήμερα.

    «Είμαστε σε καλό δρόμο. Υπάρχουν αποτελέσματα όσον αφορά την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων του πληθυσμού, όπως με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε για τις χαμηλές συντάξεις, ενώ και η φορολογική μεταρρύθμιση είναι σημαντική για την ενίσχυση των μεσαίων εισοδημάτων αλλά και της οικονομίας γενικότερα», ανέφερε ο κ.Αλογοσκούφης. Παράλληλα επισήμανε ότι «θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια τα επόμενα χρόνια για να ολοκληρώσουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή, κυρίως στον τομέα των δαπανών, αλλά και στον τομέα της αντιμετώπισης -ακόμη περισσότερο- της φοροδιαφυγής».

    Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή εκτίμηση του Επιτρόπου Χ.Αλμούνια ότι την άνοιξη του 2007 θα προτείνει κατά πάσα πιθανότητα την διακοπή της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος στην οποία υπόκειται η Ελλάδα, ο Γ.Αλογοσκούφης ανέφερε ότι «αυτή είναι και η δική μας άποψη».

    «Θα πρέπει να επικυρωθούν οριστικά τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2006 και θα πρέπει οι προβλέψεις που θα κάνει η Επιτροπή για το 2007 να συνεχίσουν να είναι αυτές που είναι σήμερα, δηλαδή ότι το φθινόπωρο του 2007 το έλλειμμα θα παραμείνει κάτω από το 3%. Εφόσον γίνουν όλα αυτά, πιστεύω ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτό το πρώτο εμπόδιο, της εξόδου από την επιτήρηση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας.

    Εκθεση του ΟΟΣΑ

    Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, οι ελληνικές αρχές μπορεί να μειώσουν και να διατηρήσουν το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης κάτω από το 3% του ΑΕΠ, εκτιμά ο ΟΟΣΑ στη φθινοπωρινή έκθεσή του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Οι σχετικές προβλέψεις του διεθνούς οργανισμού κάνουν λόγο για μείωση του ελλείμματος φέτος στο 2,6% του ΑΕΠ και διατήρησή του το 2007 και 2008 επίσης στο 2,6%.

    Ο ΟΟΣΑ εκτιμά, ωστόσο, ότι οι στόχοι της δημοσιονομικής πολιτικής θα πρέπει να γίνουν πιο φιλόδοξοι στοχεύοντας σε ένα σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα, δεδομένων των υψηλών επιπέδων στα οποία κυμαίνεται το χρέος της χρώας και των ευνοϊκών προοπτικών για τη ζήτηση. Επιπλέον, όπως αναφέρει, απαιτούνται συνολικές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το σύστημα υγείας για την εξασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας μακροπρόθεσμα.

    Ο διεθνής οργανισμός χαρακτηρίζει "ζωηρό" το ρυθμό με τον οποίο αναπτύχθηκε το 2006 η ελληνική οικονομία - 4% σε ετήσια βάση - λόγω της ισχυρής ανάκαμψης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των ισχυρών δαπανών των καταναλωτών. Το ελληνικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί σε ποσοστό 3,8% κατά μέσον όρο τα επόμενα δύο χρόνια και η ανεργία να σημειώσει νέα πτώση. Οι σχετικές εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ κάνουν λόγο για υποχώρηση του ποσοστού ανεργίας στο 9,6% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού φέτος, από 10,4% το 2005, για νέα υποχώρησή του στο 9,2% του χρόνου και για περαιτέρω μείωση της ανεργίας στο 8,8% το 2008.

    Ο δομικός πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει, καθώς εξασθενεί η συμβολή των τιμών του πετρελαίου στις πληθωριστικές πιέσεις, αλλά θα παραμείνει αρκετά πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης. Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει φέτος στο 3,2%, από 3,7% το 2005, και θα εξακολουθήσει να υποχωρεί στο 3,1% το 2007 και να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα το 2008.

    Αναμένεται, πάντως, να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Εκτιμάται ότι θα εκτιναχθεί, φέτος, στο 10,8% του ΑΕΠ, από 7,9% του ΑΕΠ πέρυσι, και να συρρικνωθεί στο 10,1% του ΑΕΠ το 2007 και στο 9,7% του ΑΕΠ το 2008.

    Προβλέπεται, τέλος, αύξηση των εξαγωγών - κατά 5,4% φέτος, κατά 4,8% το 2007 και κατά 6,7% το 2008 σε σύγκριση με την αύξηση σε ποσοστό 2,9% που σημείωσαν πέρυσι - αλλά αναμένεται, παράλληλα, και επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των εισαγωγών λόγω της ενίσχυσης της εγχώριας ζήτησης - κατά 7,3% φέτος, κατά 5,7% το 2007 και κατά 6,8% το 2008, σε σχέση με τη συρρίκνωση κατά 1,2% που κατεγράφη το 2005.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 November 2006 - 7:30:25 UTC