Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: Οι μεταρρυθμίσεις οδηγούν τη χώρα στο μέλλον

  • [01] Κ.Καραμανλής: Οι μεταρρυθμίσεις οδηγούν τη χώρα στο μέλλον

    Η στρατηγική των αλλαγών και οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν το κλειδί της ισχυρής οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής και πρόσθεσε "οι μεταρρυθμίσεις γίνονται για την κοινωνία μαζί με ολόκληρη την κοινωνία". Αναφερόμενος, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ με θέμα την οικονομία, "στην πλατειά κοινωνική συμμαχία που οδηγεί τη χώρα μπροστά" ο κ.Καραμανλής υπογράμμισε πως "οι μεταρρυθμίσεις ήταν και είναι αναγκαίες για να διορθωθούν παθογένειες όπως η διαφθορά και η ανεργία". Χωρίς εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον τόνισε ο πρωθυπουργός καθώς "ως κυβέρνηση έχουμε υποχρέωση απέναντι σε όλους του πολίτες". Προτεραιότητες της κυβέρνησης όπως τόνισε ο κ.Καραμανλής είναι η μείωση του ελλείμματος , της ανεργίας και η βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών.

    Ο πρωθυπουργός, επίσης, δεσμεύτηκε ότι ως το τέλος της κυβερνητικής θητείας, θα υπάρξει ρύθμιση προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ψήφου στους Ελληνες που ζούν στο εξωτερικό. Η δυνατότητα αυτή, τόνισε, θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές και κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν αυτή την πρόταση.

  • ** Το βράδυ ο κ. Κ.Καραμανλής θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση εορτασμού για την συμπλήρωση 50 χρόνων από τη σύσταση του Ιδρύματος Ευγενίδου.

    Ο πρωθυπουργός χθες συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης και υπουργό Άμυνας Σεργκέι Ιβανόφ. Τον Ρώσο αξιωματούχο συνόδευσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

    Στη συνάντηση έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και συζητήθηκαν οι σχέσεις Ρωσίας - ΝΑΤΟ και Ρωσίας - ΕΕ καθώς και θέματα που αφορούν στην ενεργειακή συνεργασία. Για το τελευταίο θέμα επαναβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση να υπογραφεί, όπως είχε συμφωνηθεί στην τριμερή συνάντηση κορυφής εντός του Δεκεμβρίου το σχετικό μνημόνιο για την προώθηση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

    Επίσης, έγινε συζήτηση για θέματα της Βαλκανικής και ιδιαίτερα για το Κόσοβο και ο κ. Ιβανόφ μετέφερε στον κ. Καραμανλή τους χαιρετισμούς του προέδρου Πούτιν.

    Στη συνέχεια, ο κ. Ιβανόφ μετέβη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου είχε συνάντηση με την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 December 2006 - 11:30:26 UTC