Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον προϋπολογισμό
  • [02] "Σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία"
  • [03] Εορταστικό ωράριο στα καταστήματα

  • [01] Πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον προϋπολογισμό

    Ο Τομέας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, θα παρουσιάσει σήμερα σε εκδήλωση, πρόταση για την κατάρτιση και τον έλεγχο της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας της και τίθεται σε δημόσια διαβούλευση.

    Η πρόταση θα παρουσιαστεί από την υπεύθυνη Οικονομίας και Οικονομικών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Βάσω Παπανδρέου, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Φλωρίδη, τον Γενικό Εισηγητή του προϋπολογισμού 2007, Πέτρο Ευθυμίου και τον εισηγητή ΚΤΕ του Κινήματος, Ανδρέα Μακρυπίδη

    Στόχος είναι να πραγματοποιηθεί η αναγκαία αλλαγή στην κατάρτιση του προϋπολογισμού και στον έλεγχο της εκτέλεσής του, ώστε ο προϋπολογισμός να γίνει από παθητικό εργαλείο χρηματοδότησης, εργαλείο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, δηλαδή ένα σύστημα προγραμματικού προϋπολογισμού.

    Στην εκδήλωση, η οποία θα γίνει στις 11:00 π. μ., στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, έχουν κληθεί εκπρόσωποι φορέων, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ειδικοί επιστήμονες και δημοσιογράφοι του οικονομικού ρεπορτάζ.

    Υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος που απαγορεύει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων θα ψηφίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο "ΒΗΜΑ της Κυριακής". Παράλληλα αναγνωρίζει σε όσους διαφωνούν με την άποψη αυτή το δικαίωμα να ψηφίσουν κατά συνείδηση ακόμα και εναντίον της κομματικής γραμμής.

    Ο κ. Παπανδρέου άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτικής της στο χώρο της Παιδείας και επαναφέρει την πρότασή του για δημοψήφισμα. Υπογραμμίζει ότι βασικό θέμα είναι η αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου ώστε αυτό να είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες της κοινωνίας.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της "Μέτρον Ανάλυσις" για την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", το 58,6% τάσσεται, υπό προϋποθέσεις, υπέρ της λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων, το 37,2% δηλώνει ότι διαφωνεί πλήρως με την προοπτική αυτή.

    [02] "Σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία"

    Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, με θέμα την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, θα συμμετάσχει σήμερα η κ.Ντόρα Μπακογιάννη.

    Ο διπλωματικός ελιγμός της Άγκυρας να ανοίξει ένα λιμάνι και ένα αεροδρόμιο στα κατεχόμενα έπεσε στο κενό, γιατί δεν έπεισε τις ηγεσίες των χωρών της ΕΕ και έτσι το θέμα θα συζητηθεί στο συμβούλιο γενικών υποθέσεων, ενώ δεν αποκλείεται να παραπεμφθεί και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής, στις 15 του μηνός στις Βρυξέλλες.

    Σκληρή διαπραγμάτευση χωρίς συναισθηματισμούς για το θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, προανήγγειλε η υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή της στον "Τύπο της Κυριακής" και επανέλαβε ότι στόχος της Ελλάδας είναι «η διατύπωση μιας ενιαίας ευρωπαϊκής θέσης, που θα περιλαμβάνει ξεκάθαρο και σταθερό μήνυμα για το μέλλον της διαπραγμάτευσης της Τουρκίας με την ΕΕ».

    Το Σάββατο, η κυρία Μπακογιάννη ενημέρωσε τον αρμόδιο συντονιστή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Πάγκαλο και όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκαναν υπάρχει συναινετικό κλίμα σε ότι αφορά τους χειρισμούς στο συγκεκριμένο θέμα.

    [03] Εορταστικό ωράριο στα καταστήματα

    Από σήμερα τίθεται σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Τα Σάββατα θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ τις Κυριακές 24 και 31 του μήνα, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι 6 το απόγευμα. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, 2 Ιαναουαρίου 2007 τα καταστήματα θα είναι κλειστά.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 December 2006 - 5:30:26 UTC