Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με Αν.Παπαληγούρα και Πρ.Παυλόπουλο
  • [02] Γ.Παπανδρέου: «Ετος εκλογών θα είναι το 2007»
  • [03] Μειωμένη παρακράτηση φόρου το 2007
  • [04] Σταυροφορία κατά της οστεοπόρωσης

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με Αν.Παπαληγούρα και Πρ.Παυλόπουλο

    Συνεργάσια θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός στις 10.00 πμ με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα και στις 11.00 πμ με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο.

    Στο μεταξύ συνεχίζεται για τρίτη ημέρα στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2007, που θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

    Σε παρέμβασή του κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η μείωση της ανεργίας από το 11,3% στο 8,3% σημαίνει ότι σήμερα εργάζονται 4.500.000 Έλληνες, όταν προ δυόμισι ετών εργάζονταν 4.250.000, δηλαδή 250.000 επιπλέον συμπολίτες μας σήμερα έχουν εργασία. Επίσης, οι άνεργοι από 530.000 μειώνονται σε 400.000, δηλαδή 130.000 άνεργοι πολίτες της χώρας βρήκαν εργασία.

    Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι ποτέ δεν μπορεί να είναι κανείς ικανοποιημένος, όταν η ανεργία κινείται σε αυτά τα ποσοστά, διότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι. Σημείωσε, ωστόσο, ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι κάθε μέρα περισσότεροι Έλληνες να βρίσκουν δουλειά. Το στόχο αυτό, τόνισε, εξυπηρετούν η Φορολογική Μεταρρύθμιση, ο Επενδυτικός Νόμος, ο Νόμος-Πλαίσιο για τις Συμπράξεις Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα, η πολιτική για τις αποκρατικοποιήσεις, αν και «δυστυχώς σε κάθε μια από αυτές τις πρωτοβουλίες το ΠΑΣΟΚ είπε όχι». Η αξιωματική αντιπολίτευση, δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης, «ανθίσταται σε κάθε πρωτοβουλία που ως στόχο έχει να κινήσει τα πράγματα προς τα εμπρός».

    Τέλος, είπε ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν θα πάρει την ευκαιρία που ζητά, διότι το κόμμα του δεν έχει απολογηθεί ακόμα στο λαό για τα λάθη του, ενώ δεν έχει πρόταση να καταθέσει στο λαό. «Εμείς, με την πολιτική μας συνεχίζουμε την προσπάθεια για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, εσείς μπορείτε να παραμείνετε προσηλωμένοι στο μαύρο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά.

    Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδης αναρωτήθηκε εάν η μείωση της ανεργίας είναι τόσο ακριβής, όσο είναι ακριβή και τα στοιχεία για την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας: «Όσο πλουτίσαμε πραγματικα κατά 25%, τόσο αξιόπιστα είναι και τα στοιχεία για τη μείωση της ανεργίας»; Κάλεσε τον κ. Αλογοσκούφη, "αντί να κλείνεται στον «προστατευμένο» χώρο της Βουλής, να πει αυτά τα στοιχεία στους άνεργους ανά την Ελλάδα". Ο κ. Φλωρίδης είπε επίσης ότι «επειδή απεγνωσμένα ζητάτε και μια δεύτερη ευκαιρία από το λαό, μετά από όλα όσα κάνατε, δεν θα την έχετε. Οι ευκαιρίες θα ανήκουν μόνο στη δημοκρατική παράταξη της χώρας».

    Ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης είπε με τη σειρά του ότι «το θεάτρο του παραλόγου που παίζεται ανάμεσα στα δύο κόμματα, καλά κρατεί και καλό είναι να το καταλάβουν και οι εργαζόμενοι». Στην τοποθέτησή του πραγματεύτηκε θέματα αγροτικής οικονομίας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι νέοι καπνοκαλλιεργητές είδαν -κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, που υπέγραψαν μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- να μειώνεται η παραγωγή τους κατά 78%.

    [02] Γ.Παπανδρέου: «Ετος εκλογών θα είναι το 2007»

    Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου συνεδριάζει στις 10 το πρωί στη Βουλή,το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του κινήματος.

    Το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με το Προεδρείο της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας (ΑΓΣΣΕ) και το απόγευμα θα επισκεφθεί το ΚΑΠΗ Μοσχάτου.

    Στη συνεδρίαση της ΚΟ του κινήματος,ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,ανέφερε ότι έτος εκλογών θα είναι το 2007 και εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων.

    Ο κ.Γ.Παπανδρέου εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης την οποία χαρακτήρισε "αποτυχημένη", προσθέτοντας ότι "αυτή η αποτυχημένη κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγεί την Ελλάδα, δεν το αντέχει η Ελλάδα".

    Ενόψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό που άρχισε στη Βουλή τόνισε ότι ο προϋπολογισμός αυτός είναι το πανόραμα της κυβερνητικής αποτυχίας και δείχνει ότι η χώρα οπισθοδρομεί σε όλους τους τομείς.

    Σ' αυτή τη συζήτηση, πρόσθεσε, αντιπαρατίθενται δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Αυτή της απαισιοδοξίας και της ανέχειας που εκφράζεται από τη Νέα Δημοκρατία και εκείνη της αισιοδοξίας και της αξιοπρέπειας η οποία εκφράζεται από το ΠΑΣΟΚ. Στη συζήτηση αυτή, πρόσθεσε, η Νέα Δημοκρατία είναι απολογούμενη για τα τρία χαμένα χρόνια της διακυβέρνησής της.

    Στόχος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ο κ. Παπανδρέου είναι κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού να αναδείξει την αναξιοπιστία και την ανικανότητα της κυβέρνησης και παράλληλα να πείσει τον ελληνικό λαό ότι είναι έτοιμο να κυβερνήσει.

    Ανέφερε επίσης ότι ο πρωθυπουργός έχει χάσει την αξιοπιστία του και γι' αυτό δεν θα τον εμπιστευτεί ξανά ο ελληνικός λαός και συμπλήρωσε ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός θα είναι χωρίς αμφιβολία ο τελευταίος προϋπολογισμός της ΝΔ .

    Αναφερόμενος στο θέμα του ΟΤΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να πουλήσει φθηνά και για εισπρακτικούς λόγους εθνικό πλούτο. "Η πώληση αυτή - είπε - δεν πρέπει να γίνει". Χαρακτήρισε πρωτοφανές γεγονός για οποιαδήποτε κυβέρνηση την αντιπαράθεση κορυφαίων υπουργών για τον ΟΤΕ, την ώρα που ο πρωθυπουργός είναι απών αλλά είναι ουσιαστικά ο πρώτος υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση.

    Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για "άθλιο πραξικόπημα" αναφερόμενος στις "τροπολογίες της νύχτας" και τόνισε ότι "δεν θα γίνει ανεκτή η υποβάθμιση της δημοκρατίας που επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στα εθνικά θέματα και ειδικότερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Κυπριακό, αλλά και στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας εξέφρασε την ανησυχία του διότι όπως είπε η Ελλάδα χάνει συνεχώς έδαφος. Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αποσυνδέσει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας από το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λόγω της ατολμίας, του φόβου και της ανικανότητάς της μέχρι σήμερα. "Η Ελλάδα υποχωρεί και η Τουρκία θα συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ανενόχλητη και χωρίς καμία πίεση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της" είπε χαρακτηριστικά.

    Έκανε λόγο για "δήθεν πάγωμα των οκτώ κεφαλαίων την ώρα που ανοίγουν ταυτόχρονα άλλα 25 κεφάλαια" και πρόσθεσε ότι ο κ. Καραμανλής δέχθηκε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου χωρίς δεύτερη κουβέντα. Επίσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι μπήκε σε ένα παζάρι από το οποίο βγήκε χαμένος. "Εμείς δεν δεχόμαστε αυτό το παζάρι" είπε και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ανέφερε "ούτε έξω πάμε καλά κύριε Καραμανλή".

    Ενόψει των πολιτικών εξελίξεων κατά το νέο έτος, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι "Η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για να γαντζωθεί στην εξουσία" και ανέφερε ως παράδειγμα το σενάριο το οποίο, όπως είπε, διακινεί το κυβερνών κόμμα, αυτό της ακυβερνησίας, την ώρα που η ΝΔ είχε ισχυρή πλειοψηφία και το πρόβλημα δεν είναι η ισχυρή πλειοψηφία αλλά η ίδια η ΝΔ. Προειδοποίησε τους βουλευτές του κόμματος να προετοιμαστούν να αντιμετωπίσουν τους επόμενους μήνες "τις γνωστές πρακτικές της δεξιάς" η οποία όπως είπε δεν θα διστάσει μπροστά σε τίποτα. "Εμείς - πρόσθεσε - δεν θα αφήσουμε τη ΝΔ να χειραγωγήσει τον πολίτη. Και το μήνυμά μας είναι "ως εδώ". Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη νέα διάταξη του κόμματός του, λέγοντας ότι στόχος της είναι ένας και μοναδικός, "η νίκη στις εκλογές η οποία αποτελεί μονόδρομο για το καλό του τόπου" και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο στόχος θα επιτευχθεί.

    Στην αρχή της συνεδρίασης μίλησε ο γραμματέας της ΚΟ Δημήτρης Ρέπας, ο οποίος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει μόνο τις δαπάνες για την Προεδρία της Δημοκρατίας και θα καταψηφίσει όλες τις άλλες συμπεριλαμβανομένων και των αμυντικών.

    [03] Μειωμένη παρακράτηση φόρου το 2007

    Μειωμένη θα είναι η παρακράτηση φόρου εισοδήματος για όλους του μισθωτούς και τους συνταξιούχους από την 1η Ιανουαρίου 2007 λόγω των φοροελαφρύνσεων που προβλέπονται στον τελευταίο φορολογικό νόμο.

    Πρόκειται για το αποτέλεσμα της αύξησης του αφορολογήτου ορίου εισοδήματος στα 12.000 ευρω και της μείωσης των φορολογικών συντελεστών που προβλέπει ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

    Την εγκύκλιο με όλες τις οδηγίες, αλλά και παραδείγματα για την παρακράτηση φόρου εισοδήματος, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών και απέστειλε σε όλες τις εφορίες προκειμένου να ενημερώσουν τα λογιστήρια των επιχειρήσεων για τις αλλαγές στην παρακράτηση φόρου.

    Ενδεικτικά της μείωσης της παρακράτησης φόρου εισοδήματος στους μισθούς και στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2007 είναι τα ακόλουθα παραδείγματα:

    - Μισθωτός έγγαμος με ένα ανήλικο παιδί και μηνιαίες αποδοχές 1.250 ευρώ πλήρωνε εφέτος παρακράτηση φόρου εισοδήματος 46,44 ευρώ το μήνα, ενώ από την 1/1/2007 θα πληρώνει παρακράτηση φόρου 34,69 ευρώ το μήνα (μείωση 25,3%).

    - Μισθωτός έγγαμος με δύο ανήλικα παιδιά και μηνιαίες αποδοχές 1.050 ευρώ καταβάλλει φέτος παρακράτηση φόρου 35,88 ευρώ, ενώ από την 1/1/2007 θα καταβάλει 14,28 ευρώ (μείωση 60,2%).

    [04] Σταυροφορία κατά της οστεοπόρωσης

    Αποφασιστικά μέτρα κατά της οστεοπόρωσης, αποφάσισε να πάρει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας, δαπανώντας $225 εκατ. για την πρόληψη της νόσου που μαστίζει τους ηλικιωμένους. Πιο συγκεκριμένα, η οστεοπόρωση προσβάλλει 2 εκατ. περίπου άτομα, προχωρημένης ηλικίας, καλείται δε " η αθόρυβη νόσος", δεδομένου ότι δεν κάνει την παρουσία της αισθητή, παρά μόνο όταν συμβεί κάποια θλάση των οστών.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι η οστεοπόρωση προσβάλει μία στις δύο γυναίκες και έναν στους τρεις άντρες, ηλικίας άνω των 60 χρόνων, είναι δε περισσότερο διαδεδομένη από την υψηλή χοληστερίνη και την υψηλή πίεση αίματος.

    Η οστεοπόρωση προκαλεί συχνές θλάσεις των οστών, με αποτέλεσμα φοβερούς πόνους, απώλεια της ανεξαρτησίας του ατόμου , ακόμη δε και πρόωρο θάνατο.

    Ο πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ, χαρακτήρισε την οστεοπόρωση "φοβερή νόσο".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 December 2006 - 7:30:29 UTC