Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το οικογενειακό εισόδημα έχει μειωθεί»

  • [01] «Το οικογενειακό εισόδημα έχει μειωθεί»

    Κοντά στους πολίτες, που εκείνη την ώρα είχαν κατέβει στην Βαρβάκειο Αγορά για τα ψώνια των Χριστουγέννων βρέθηκε το πρωί κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον υπεύθυνο Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του Κινήματος Χρήστο Παπουτσή.

    Σκοπός της επίσκεψης, όπως είπε ο κ. Παπουτσής, ήταν να "διαπιστώσουμε ποια είναι η κατάσταση στο επίπεδο των τιμών στην αγορά της Αθήνας".

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για "αγωνία των πολιτών", λόγω της ακρίβειας των τιμών, αφού "το οικογενειακό εισόδημα έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό" και η ακρίβεια "έχει φτάσει πάνω από 17% σε σχέση με πέρσι, ενώ το πραγματικό εισόδημα έχει μεγάλη μείωση πολύ πέραν του 10%".

    Στο σημείο αυτό κατηγόρησε την κυβέρνηση, θεωρώντας την υπεύθυνη για την παρούσα κατάσταση. "Υπάρχουν ευθύνες τις οποίες η Κυβέρνηση πρέπει να τις αναλάβει και να πράξει τα δέοντα, είτε αλλάζοντας πολιτική, είτε παραιτούμενη από τις επιδιώξεις της, τις οποίες αυτή τη στιγμή βιώνει ο ελληνικός λαός με το χειρότερο τρόπο", είπε.

    Ο κ. Παπουτσής μίλησε ακόμη για την κοινή προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουν όλοι, έμποροι και καταναλωτές, για να διασφαλιστεί η υγιεινή των τροφίμων. Ένα θέμα "κρίσιμο για όλους, γιατί η σύγχρονη κοινωνία έχει την απαίτηση να είναι τα τρόφιμα υγιεινά, να εγγυόμαστε την υγεία των πολιτών" και κάλεσε "τους επιχειρηματίες, αλλά και τους καταναλωτές με κάθε τρόπο να επιλέγουν τα ποιοτικά προϊόντα, με κάθε τρόπο να επιβάλλουμε τους πιο αυστηρούς κανόνες υγιεινής των τροφίμων στην αγορά. Και επιπλέον το κράτος, η πολιτεία, η Κυβέρνηση, η Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση με αυστηρούς ελέγχους να επιμένουμε σ' αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να εγγυηθούμε την υγιεινή παντού, στο χώρο της δουλειάς, αλλά κυρίως στο χώρο των τροφίμων".

    Τον κ. Παπουτσή στην επίσκεψή του στην Βαρβάκειο Αγορά, όπως έχει πλέον διαμορφωθεί και αποτελεί, σύμφωνα με δήλωσή του "θαυμάσιο έργο, αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Δήμου της Αθήνας", συνόδευαν ο εισηγητής ΚΤΕ Ανάπτυξης, Δημήτρης Πιπεριάς, ο αναπληρωτής εισηγητής Ανάπτυξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γιάννης Μανιάτης, καθώς και στελέχη της Περιφερειακής και Νομαρχιακής Επιτροπής Αθήνας του Κινήματος.

    Έντονη κριτική για B.Πολύδωρα

    Να απαντήσει με ένα ναι ή ένα όχι αν υπάρχουν έκνομα κόμματα στο ελληνικό Κοινοβούλιο κάλεσε χθες την κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, αναφερόμενος σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα. Ο κ. Ευθυμίου μίλησε για κλιμάκωση από την πλευρά του κ. Πολύδωρα ο οποίος, όπως ανέφερε, είναι έκθετος όπως έκθετη είναι και η κυβέρνηση.

    Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης σε χθεσινές ραδιοφωνικές δηλώσεις του ζήτησε από το ΣΥΝ να καταδικάσει κατηγορηματικά τα επεισόδια που γίνονται στην Αθήνα, λέγοντας ότι είναι " έκνομος" και "εκτεθειμένος στην κοινωνία", ενώ μίλησε και για ομάδες ταραξιών "όμορες με το ΠΑΣΟΚ", κάνοντας λόγο για "δικά τους παιδιά". Αργότερα ο κ.Πολύδωρας, μιλώντας στη Βουλή, ζήτησε συγνώμη, διευκρινίζοντας ότι εν τη ρύμη του λόγου θεώρησε το Συνασπισμό και ανθρώπους του ως έκνομους και σημείωσε ότι αυτό που ζητά από τα κόμματα είναι «να αποδοκιμάσουν τις βιαιοπραγίες» όπως είναι η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου και άλλες έκνομες ενέργειες.

    Στο θέμα αναφέρθηκε ο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για μία παραφωνία, αλλά για μία κατ' εξακολούθηση παρόμοια πρακτική, που έχει τα προηγούμενά της στις υποθέσεις των υποκλοπών και των Πακιστανών. Αναπτύσσεται, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ένας αυταρχισμός και μία λογική αστυνομικού κράτους που θυμίζει και οδηγεί σε παλαιότερες εποχές και επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι "έχει όμορη ευθύνη για τις επικίνδυνες απόψεις του υπουργού του".

    Στις δηλώσεις του υπουργού αντέδρασαν επίσης το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 December 2006 - 13:30:25 UTC