Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Αστ.Τμήμα Καλλιθέας θα επισκεφθεί ο Γ.Παπανδρέου
  • [02] Μπακογιάννη για εκλογές και Κυπριακό
  • [03] Εκτακτα μέτρα της τροχαίας απο το μεσημέρι
  • [04] Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

  • [01] Το Αστ.Τμήμα Καλλιθέας θα επισκεφθεί ο Γ.Παπανδρέου

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου θα επισκεφθεί αύριο, Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, στις 10:30 π.μ., το Αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας, όπου θα συναντηθεί με τον Διοικητή, τους αξιωματικούς και τους αστυνομικούς του Τμήματος και θα συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκτέλεση του έργου τους.

    [02] Μπακογιάννη για εκλογές και Κυπριακό

    Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" βλέπει προσφυγή στις κάλπες, οποιαδήποτε στιγμή, αν υπάρξουν αντιδράσεις στις αλλαγές που προωθεί η ΝΔ. Πάντως θεωρεί ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά, κάποια στιγμή, όπως αναφέρει, προς το τέλος της τετραετίας.

    Προαναγγέλει ότι θα υπάρξει νέα κινητικότητα για το Κυπριακό το 2007, τόσο σε επίπεδο ΟΗΕ, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά η κ.Μπακογιάννη εκτιμά ότι δεν θα ληφθούν μεγάλες αποφάσεις πριν από τις τουρκικές εκλογές τον ερχόμενο Νοέμβριο.

    Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Κύπρου Τ.Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Χαραυγή", τονίζει οτι η Λευκωσία είναι αποφασισμένη να αντιταχθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει στην εκτροπή που προωθείται από χώρες - μέλη της ΕΕ για πολιτική αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

    Τονίζει ότι η δήθεν απομόνωση των Τουρκοκυπρίων χρησιμοποιείται ως άλλοθι από την Τουρκία ώστε να μην εφαρμόζει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Σε ερώτηση αν διαπιστώνει ταύτιση των θέσεων της ΕΕ με εκείνες των αγγλοαμερικανών,ο Τάσσος Παπαδόπουλος απαντά αρνητικά. Ο Κύπριος πρόεδρος προσθέτει ότι μικρή ομάδα κρατών-μελών της Ενωσης «υποστηρίζει χωρίς αναστολές,ακόμα και κατά παράβαση των αρχών πάνω στις οποίες εδράζεται η ύπαρξη και η λειτουργία της Ένωσης,την απρόσκοπτη ένταξη της Τουρκίας».

    [03] Εκτακτα μέτρα της τροχαίας απο το μεσημέρι

    Σε ετοιμότητα τέθηκε η τροχαία προκειμένου να διευκολύνει την ομαλή επάνοδο των εκδρομέων για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα απαγορεύεται στην είσοδο από τις 3 το μεσημέρι ως τις 11 το βράδυ η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων άνω του 1,5 τόνου. Σημειώνεται ότι από την Αθήνα έφυγαν σύμφωνα με στοιχεία και από τα δύο διόδια περίπου 290.000 αυτοκίνητα.

    Σημειώνεται ότι περίπου 50.000 Ελληνες αποφάσισαν να περάσουν τα Χριστούγεννα στο εξωτερικό.

    [04] Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

    Νέα επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με κύριο χαρακτηριστικό την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, τις χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά και τους θυελλώδεις βορειάδες στο Αιγαίο.

    Τις πρωινές ώρες, σε αρκετές περιοχές σημειώθηκε παγετός καθώς ο υδράργυρος στη βόρεια Ελλάδα, άγγιξε και τους 6 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

    Τα πρώτα χιόνια εμφανίστηκαν στα γύρω ορεινά της Αττικής ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης και στην πόλη. Η Τροχαία ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πάρνηθα πάνω από το τελεφερίκ γίνεται με αλυσίδες.

    Υφεση των φαινομένων αναμένεται από αύριο, ενώ η θερμοκρασία θα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

    Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά και μόνο στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, διεξάγεται με αλυσίδες, όπως επίσης και προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Σελίου και του Καϊμακτσαλάν. Η κυκλοφορία προς τα 3-5 πηγάδια του Βερμίου έχει αποκατασταθεί, αλλά πραγματοποιείται μόνο με αλυσίδες


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 December 2006 - 19:30:34 UTC