Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση
  • [02] Μεταλλαγμένες κότες στη μάχη κατά του καρκίνου

  • [01] Συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση

    Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες, που βρίσκονται στην Αθήνα, εξετάζουν και αξιολογούν, κάθε μαρτυρία και κάθε εύρημα που έχει περισυλλεγεί για την εξιχνίαση της επίθεσης με ρουκέτα κατά της αμερικανικής πρεσβείας.

    Με συνεχείς έρευνες στον τόπο της επίθεσης, με τις αλλεπάλληλες εξετάσεις μαρτύρων και με την αξιολόγηση ευρημάτων οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς την διερεύνηση της τρομοκρατικής επίθεσης. Όσον αφορά τους δράστες της επίθεσης οι αρχές αξιολογούν τα τηλεφωνήματα σύμφωνα με τα οποία την ευθύνη φέρεται να αναλαμβάνει ο "Επαναστατικός Αγώνας".

    Στο μεταξύ, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε ΕΔΕ για τυχόν ολιγωρία στο θέμα της φρούρησης της πρεσβείας των ΗΠΑ.

    Με γραπτή δήλωσή του χθες ο κ. Β.Πολύδωρας, απαντώντας στα σχόλια περί διάλυσης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με αφορμή την επίθεση στην πρεσβεία, τόνισε μεταξύ άλλων: "Το υπό τον υπαρχηγό Στ. Σύρο συγκροτηθέν 'Task Force' δεν αποτελεί καμμιά 'ομολογία αποτυχίας', όπως θέλουν κάποιοι πολιτικοί αναλυτές έμπλεοι χαιρεκακίας και αντιπολιτευτικής διάθεσης να ερμηνεύουν".

    » Η Αστυνομία, ως συντεταγμένο Σώμα με αρχηγό, δομή και ιεραρχία και ως ζωντανός οργανισμός αντιδρά με ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες και στις επιχειρησιακές ανάγκες που προκύπτουν. Δεν γίνεται θύμα της όποιας γραφειοκρατικής ανελαστικότητας. Θα ήταν άσοφο.»

    Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι τα αποτελέσματα στις έρευνες δεν θα έρθουν μετά από είκοσι χρόνια, αλλά άμεσα.

    «Η κυβέρνηση όπως και όλος ο ελληνικός λαός καταδικάζει με απόλυτο αποτροπιασμό την επίθεση με ρουκέτα εναντίον της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος και πρόσθεσε ότι τέτοιες ενέργειες στοχεύουν κατά τη δημοκρατίας και των συμφερόντων της χώρας.

    Οι σχέσεις της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξαιρετικές και θα παραμείνουν εξαιρετικές, δήλωσε ο κ.Θ. Ρουσόπουλος.

    Οι αρμόδιες αρχές, είπε, διερευνούν την υπόθεση με σοβαρότητα και ψυχραιμία και είναι δεδομένη η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διαλευκανθεί πλήρως και να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη.

    Στη στενή συνεργασία της πρεσβείας με τις ελληνικές αρχές για την αναζήτηση των δραστών αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τσάρλς Ρις. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε ότι το επεισόδιο δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών. "Οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις είναι εξαιρετικές και θα παραμείνουν", τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ.

    Επίσης, σε συνέντευξή του στο CNN, ο κ. Ρις υπογράμμισε ότι υπήρξε άμεση αντίδραση των ελληνικών αρχών, τονίζοντας πόσο γρήγορα έφτασαν στον τόπο της επίθεσης τόσο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας όσο και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    [02] Μεταλλαγμένες κότες στη μάχη κατά του καρκίνου

    Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν να εκθρέψουν γενετικά τροποποιημένες κότες, τα αυγά των οποίων περιέχουν πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες στην παρασκευή αντικαρκινικών φαρμάκων, μετέδωσε χθες, το βρετανικό δίκτυο BBC.

    Το Ινστιτούτο Ρόσλιν, που βρίσκεται κοντά στο Εδιμβούργο στη Σκοτία και είναι αυτό που είχε δημιουργήσει το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο, τη γνωστή σε όλους Ντόλι, ανακοίνωσε ότι δημιούργησε πέντε γενιές ορνίθων που μπορούν να γεννούν αυγά, τα οποία περιέχουν πρωτεΐνες σε επαρκές επίπεδο για την εκμετάλλευσή τους στην παρασκευή αντικαρκινικών φαρμάκων.

    "Ένα από τα χαρακτηριστικά πολλών σημερινών ιατροφαρμακευτικών αγωγών είναι ότι είναι πολύ ακριβές", δήλωσε στο BBC ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ρόσλιν, καθηγητής Χάρι Γκρίφιν.

    "Το γεγονός ότι επιτύχαμε την παραγωγή των πρωτεϊνών αυτών, χρησιμοποιώντας κάποιες ομάδες κλωσσών, δείχνει ότι είναι δυνατή μια μαζική παραγωγή και ότι αυτή μπορεί να εξασφαλιστεί με χαμηλές τιμές, όπως και ότι η πρώτη ύλη γι'αυτήν την παραγωγή βρίσκεται πρακτικά στη διατροφή που χορηγείται στις κότες", σημείωσε ο ίδιος.

    Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι "παρήχθησαν" 500 γενετικά τροποποιημένες κότες, σημειώνοντας ωστόσο ότι μπορεί να χρειαστούν ακόμη περίπου δέκα χρόνια για να μπορέσει να παρασκευαστεί ένα φάρμακο σε βιομηχανική κλίμακα.

    Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών θα δημοσιευτούν στην επιθεώρηση της Βρετανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών αυτήν την εβδομάδα, διευκρίνισε το BBC.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 January 2007 - 7:30:10 UTC