Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύνοδος υπουργών Εξωτερικών των μεσογειακών χωρών
  • [02] Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων

  • [01] Σύνοδος υπουργών Εξωτερικών των μεσογειακών χωρών

    Την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και το μεγάλο θέμα της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή θα συζητήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών των μεσογειακών χωρών απόψε στη Μάλτα. Τη χώρα μας εκπροσωπεί η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η συζήτηση θα γίνει στη διάρκεια δείπνου εργασίας με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Μάλτας Μίκαελ Φρέντο, της Ισπανίας Ανχελ Μορατίνος, της Σλοβενίας Ντιμίτρι Ρούπελ, της Κύπρου Γιώργου Λιλλήκα, της Πορτογαλίας Λόμπο Αντιούνες, του υφυπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας Σαμιάνο Κρουτσιανέλι και του διευθυντή Ευρωπαϊκής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλίας Ζιλ Μπριατά.

    Αύριο το πρωί αρχίζουν οι εργασίες της άτυπης αυτής συνόδου με θέματα την παράνομη μετανάστευση, το μέλλον της Ευρώπης και την ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης. Θα συζητηθεί, επίσης, η πρωτοβουλία του Μαλτέζου υπουργού Εξωτερικών Μίκαελ Φρέντο για προώθηση του θεσμικού διαλόγου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Αραβικό Σύνδεσμο.

    [02] Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων

    "Ενα δεκαήμερο πολιτισμικό πανηγύρι, αντίδοτο στη δύσκολη καθημερινότητά μας, που θα στηθεί από την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου και θα απλωθεί σε 11 πλατείες στο κέντρο και στις γειτονιές, στο Ζάππειο και στη Βαρβάκειο Αγορά", υποσχέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του Δήμου για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

    Ο δήμαρχος της Αθήνας τόνισε ότι "επιθυμία μας είναι να ερωτευθούν οι Αθηναίοι αυτή την περίοδο της Αποκριάς, που είναι περίοδος χαράς και ξεγνοιασιάς, την πόλη μας, μέσα από τα πολιτιστικά δρώμενα που θα προσπαθήσει ο Δήμος της Αθήνας να αναβιώσει σε αυτό το δεκαήμερο των αποκριάτικων εκδηλώσεων", με βασικά συστατικά το κέφι, τη δημιουργική έκφραση, το δυνατό χρώμα και τη φαντασία.

    Γνωστοί και καταξιωμένοι ερμηνευτές ανάμεσά τους η Δόμνα Σαμίου, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια Καραγιάννη, η Στέλλα Κονιτοπούλου, ο Γιάννης Λογοθέτης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Γιάννης Γιοκαρίνης κα, συγκροτήματα, χορωδίες και η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων θα σκορπίσουν τις νότες τους στον Αττικό ουρανό και θα μαγέψουν με τις μελωδικές φωνές τους τους Αθηναίους.

    Την αυλαία του κεφιού, συνέχισε ο κ. Κακλαμάνης, θα ανοίξει ομάδα καρναβαλιστών με τα Αποκριάτικα Ντελαλήματα.

    Στην Πλάκα, στην Πλατεία της Φιλομούσου Εταιρείας, θα ξαναζωντανέψουν μνήμες με αποκριάτικα δρώμενα από τους Μωμόγερους, 25 άνδρες με εντυπωσιακές στολές θα παρουσιάσουν παραστάσεις με τραγούδι και χορό, ενώ στην Πλατεία Συντάγματος από τις 8 έως τις 18 Φεβρουαρίου, θα στηθεί μία παραμυθένια χώρα, η Καρναβαλοχώρα, ανάσα χαράς, παιχνιδιού, δημιουργίας, ψυχαγωγίας, για μικρά και μεγάλα παιδιά.

    Επίσης, τις δύο Κυριακές, 11 και 18 Φεβρουαρίου, τα παιδιά θα διασκεδάσουν στο Ζάππειο σε ένα μεγάλο πάρτι με τις Μαγικές Σβούρες, όπου θα πρωταγωνιστήσουν ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι και καρναβαλιστές.

    Η φετινή αποκριά θα κλείσει τον κύκλο της την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου σε τρεις λόφους της Αθήνας, Φιλοπάππου, Στρέφη και Σκουζέ. Το πέταγμα του χαρταετού θα συνοδευτεί από παραδοσιακά τραγούδια, μουσική και χορούς απ΄όλη την Ελλάδα, αλλά και παραδοσιακά εδέσματα, που θα προσφέρει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου, που έχει και την ευθύνη για όλες τις εκδηλώσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 February 2007 - 19:30:18 UTC