Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυστηρή κριτική Ρουσόπουλου στον Γ.Παπανδρέου

  • [01] Αυστηρή κριτική Ρουσόπουλου στον Γ.Παπανδρέου

    «Στη χθεσινή συζήτηση της Βουλής, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο έργο της κυβέρνησης, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέτρεψε την οξύτητα σε πολιτική. Μόνον ωφελημένος δεν βγαίνει ο τόπος από τέτοια οξύτητα. Επειδή, όμως, χθες ο κ.Παπανδρέου πλειστάκις επικαλέστηκε τη «σοβαρότητα και υπευθυνότητα», σήμερα θα σας αναδείξω ένα στοιχείο που δείχνει τη «σοβαρότητα και υπευθυνότητα» του κ.Παπανδρέου. Στην εφημερίδα «Το Βήμα» (10/12/2006) ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του που καταχωρείται και πρωτοσέλιδα, δηλώνει τους λόγους, για τους οποίους θα ψηφίσει το άρθρ.16».

    Την επισήμανση έκανε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος παραπέμποντας, εν συνεχεία, στα αποσπάσματα της συνέντευξης που αναφέρονται στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ «υπέρ της αναθεώρησης του άρθρ.16».

    Ο Θ.Ρουσόπουλος προσέθεσε σχετικά ότι «ο ελληνικός λαός χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους. Χρειάζεται ηγέτες, οι οποίοι αυτά που λένε, τα εννοούν και τα κάνουν πράξη. Όχι να οπισθοχωρούν ατάκτως σε σύντομο διάστημα».

    Σε άλλη σχετική ερώτηση,ο εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι «ο κ.Παπανδρέου, επί 20 σχεδόν χρόνια, περίπου μόνος του στο ΠΑΣΟΚ, υποστήριζε την αναθεώρηση του άρθρ.16 και ψήφισε υπέρ της αλλαγής του, ενώ τώρα που ως αρχηγός του κόμματός του μπορεί να κάνει πράξη αυτή την άποψη, οπισθοχωρεί λόγω εσωκομματικών προβλημάτων. Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο έλληνας πολίτης, πώς όλα αυτά τα μεγάλα κι ωραία λόγια που έλεγε ο κ.Παπανδρέου μπορούν να γίνουν πραγματικότητα».

    Ο κ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε άλλη σχετική με το θέμα ερώτηση, δήλωσε ότι ο ίδιος με αυτά που λέει θα ήθελε να αναδείξει "την ανακολουθία λόγων και έργων» του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι ενώ «πριν από 3 χρόνια, ο κ.Παπανδρέου με γλυκείς και ηδείς λόγους υποσχέθηκε στους έλληνες πολίτες νέα φιλοσοφία, νέο ήθος και νέο πολιτικό λόγο», τώρα εμφανίζεται «να τα έχει εγκαταλείψει. Όπως πολύ σωστά είπε χθες ο πρωθυπουργός, ο κ.Παπανδρέου δεν κατάφερε να αλλάξει το κόμμα του, το κόμμα του άλλαξε τον Γ. Παπανδρέου».

    Ως προς την απουσία της κ. Σοφίας Καλατζάκου και του κ.Σπηλιωτόπουλου χθες από τη ψηφοφορία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «αυτές ήταν απολύτως δικαιολογημένες».

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στις επανειλημμένες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή περί της εξάντλησης της τετραετίας, σε ερώτηση σχετική με το χρόνο προκήρυξης των εκλογών.

    Ο Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε άλλη ερώτηση, διευκρίνισε ότι «η τετραετία ορίζεται από τον πολλαπλασιασμό των 4 ετών επί τους 12 μήνες».-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 February 2007 - 13:30:11 UTC