Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μηνυτήριες αναφορές ΠΑΣΟΚ στον εισαγγελέα

  • [01] Μηνυτήριες αναφορές ΠΑΣΟΚ στον εισαγγελέα

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης και η υπεύθυνη του τομέα Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης Βάσω Παπανδρέου επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά και ζήτησαν την παρέμβασή του για τέσσερις υποθέσεις που το κόμμα τους τις χαρακτηρίζουν ως σκανδαλώδεις ρυθμίσεις, παράλληλα δε κατέθεσαν αντίστοιχες αναφορές.

    Ειδικότερα πρόκειται για τις υποθέσεις: 1) Της εξαγοράς της τουρκικής τράπεζας FinansBank από την Εθνική Τράπεζα με τίμημα, όπως υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, πολύ μεγαλύτερο του πραγματικού. 2) Της εξαγοράς της εταιρίας "Γερμανός" από την εταιρία Κινητής τηλεφωνίας "Κοσμοτέ" σε τίμημα τετραπλάσιο του πραγματικού, 3) Της εξαγοράς της χρηματιστηριακής εταιρίας Π & Κ από την Εθνική Τράπεζα, με τίμημα πολλαπλάσιο του πραγματικού και 4) της Αγροτικής Τράπεζας για επισφαλείς επενδύσεις στο εξωτερικό και την προμήθεια στην εταιρία Ealy .

    Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ παρέμειναν στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου περί τα είκοσι λεπτά, εξερχόμενη δε η κα Βάσω Παπανδρέου δήλωσε:

    "Μετά την απόφαση του κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ καταθέσαμε τέσσερις αναφορές.Υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα και πρέπει να δοθούν απαντήσεις, γιατί μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει αρνηθεί και πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια. Νομίζω ότι τα στοιχεία που έχουμε δώσει χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης".

    Εξ άλλου, ο Γιώργος Φλωρίδης δήλωσε:

    "Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί όλη την αλήθεια σε τέσσερις σοβαρές υποθέσεις που αφορούν δικά του χρήματα. Η κυβέρνηση αρνήθηκε συστηματικά να δώσει στη Βουλή όλα τα στοιχεία και συστηματικά αρνήθηκαν όλοι όσοι ήρθαν στη Βουλή από τους φορείς να μιλήσουν γι΄ αυτό το θέμα".

    Σε ερώτηση αν θα κάνει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που προκύψουν ανάλογα θέματα, ο κ.Φλωρίδης απάντησε ότι αν παραστεί ανάγκη θα το κάνουμε.

    Ε.Αντώναρος: Κινήσεις εντυπωσιασμού

    «Ας πάει το ΠΑΣΟΚ όπου θέλει», ήταν η απάντηση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου σε ερώτηση σχετική με τις μηνυτήριες αναφορές που υπέβαλαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ.

    Σε άλλη σχετική ερώτηση, ο Ευ. Αντώναρος παρατήρησε ότι «κινήσεις εντυπωσιασμού, σαν αυτή που έκανε το ΠΑΣΟΚ το περασμένο Σαββατοκύριακο και έπεσε στο κενό και σαν αυτή που αποπειράται να κάνει σήμερα, δεν είναι ικανές να αλλάξουν τη σταθερή γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση - η οποία ασχολείται με την επίλυση συγκεκριμένων θεμάτων και προβλημάτων».

    «Είναι σαφές ότι η όλη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει ένα πολιτικό κλίμα δεν βρίσκει ανταπόκριση στον λαό. Τα κόμματα πρέπει να ακούνε τους πολίτες και οι πολίτες είναι σαφές ότι έχουν στείλει ένα μήνυμα που λέει ότι θέλουν να προχωρήσει η κυβέρνηση στο έργο της, να ανταποκριθεί στα προβλήματα του τόπου», σχολίασε η υπουργός Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη από την Ξάνθη, όταν ρωτήθηκε εάν η ενέργεια αυτή του ΠΑΣΟΚ αποτελεί προεκλογική κίνηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 February 2007 - 13:30:11 UTC