Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την εκλογική τακτική του συζητάει ο ΣΥΝ
  • [02] Ενα παραμύθι στη μάχη κατά των ναρκωτικών

  • [01] Την εκλογική τακτική του συζητάει ο ΣΥΝ

    Η εκλογική τακτική και η προετοιμασία του Συνασπισμού για τις εθνικές εκλογές θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο.

    Η συνεδρίαση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, αλλά είχε αναβληθεί λόγω της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ. Οι εργασίες της ΚΠΕ θα ξεκινήσουν στις 10.00 το πρωί με ομιλία του προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου.

    Το μεσημέρι του Σαββάτου θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του κόμματος.

    Μετά την ομιλία του κ. Αλαβάνου θα ακολουθήσει εισήγηση του Γραμματέα της ΚΠΕ Νίκου Χουντή.

    Συνάντηση Αλαβάνου με συνταξιούχους

    Ιδιαίτερα οξυμένα είναι τα προβλήματα των συνταξιούχων δήλωσε χθες ο κ.Αλέκος Αλαβάνος μετά τη συνάντησή του με τα προεδρεία των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών Συνταξιούχων ΠΟΠΣ, ΕΛΤΑ, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΤΑΕ, ΤΕΒΕ και ΤΣΑ.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι "χρειάζεται μεγάλη στροφή στα ζητήματα του ύψους των συντάξεων, στα ζητήματα της εξέλιξης των συντάξεων, που να ακολουθούν τις συλλογικές συμβάσεις, στα επιδόματα τα οποία σήμερα μένουν στάσιμα, στη στήριξη της υγειονομικής περίθαλψης". Χρειάζεται, επομένως, κοινωνικό κράτος, πρόσθεσε.

    Εμείς, είπε ο κ. Αλαβάνος, «θα στηρίξουμε την κινητοποίηση που κάνουν οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων την Παρασκευή, ενώ μια σειρά ζητήματα θα τα φέρουμε στη Βουλή. Επίσης όσα θέματα σχετίζονται, θα τα θέσουμε και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος».

    [02] Ενα παραμύθι στη μάχη κατά των ναρκωτικών

    Γάτες Σιάμ αναλαμβάνουν το ρόλο του έμπορου ναρκωτικών, ψυχότροπες ουσίες ονομάζονται «μαγικά φίλτρα» και 11 γάτες μαθαίνουν τι σημαίνει φιλία, φόβος, απόρριψη, ευτυχία και δυστυχία. Όλα αυτά συμβαίνουν στον «κήπο με τις 11 γάτες», ένα παραμύθι που δεν είναι απλώς παραμύθι αλλά εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιούν ειδικοί επιστήμονες για την πρόληψη των ναρκωτικών σε παιδιά νηπιαγωγείου.

    «Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας κήπος, όπου ζούσαν πολλές γάτες. Κάποια μέρα σε εκείνο τον κήπο έφτασε από μακριά μια Σιάμ γάτα κουβαλώντας μαζί της ένα μπουκαλάκι γεμάτο με μαγικό φίλτρο. Από τότε όλα άλλαξαν» ξεκινά το παραμύθι του Λουτσιάνο Μοράτι που δημιουργήθηκε από την Ιταλική Ένωση Κατά της Χρήσης Ναρκωτικών (A.I.D.D.) και μεταφράστηκε στα ελληνικά από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Στον «κήπο» ο Παντοφλίνος φοβάται το σκοτάδι, η Βούλα χάνει τον παππού της, ο Χιονάτος υποκύπτει στο μαγικό φίλτρο του γάτου Σιάμ, ο Μουσούδης δέχεται πίεση από τις κακές παρέες και ο Κιτρινιάρης μαθαίνει τη δύναμη της φιλίας.

    «Οι έρευνες δείχνουν ότι χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών εκδηλώνουν σοβαρά προβλήματα στο πως αντιλαμβάνονται και χειρίζονται έννοιες όπως η φιλία, η συνεργασία, η περιέργεια, ο φόβος και οι αρνητικές πιέσεις από φίλους. Το παραμύθι θέτει αυτά τα ζητήματα στα παιδιά χρησιμοποιώντας απλά λόγια και εικόνες» αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Βάσω Ζουντουρίδου, ψυχολόγος του "Δικτύου Άλφα", του Κέντρου Πρόληψης και Ενημέρωσης Δυτικής Θεσσαλονίκης για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

    Από την πλευρά της η ψυχολόγος Χριστίνα Μακρογιάννη σημειώνει ότι στο πλαίσιο των σεμιναρίων του Δικτύου για την επιμόρφωση νηπιαγωγών σε θέματα πρόληψης, τους δίνονται οδηγίες ώστε τα παιδιά να δραματοποιούν το παραμύθι και να αναλαμβάνουν ρόλους. «Έτσι δύσκολες έννοιες περνούν με εύκολο τρόπο από το παραμύθι στα παιδιά ενθαρρύνοντάς τα να κάνουν υγιείς επιλογές στη ζωή τους» προσθέτει.

    «Είναι εντυπωσιακό ότι υπάρχει «εκπαίδευση» στην πρόληψη για τα ναρκωτικά από τόσο μικρή ηλικία» δηλώνει νηπιαγωγός που συμμετείχε στο σεμινάριο. Τονίζει ακόμη ότι το παραμύθι είναι πρόσφορο μέσο διδασκαλίας στα νήπια.

    Στο πλαίσιο της δράσης του το «Δίκτυο Άλφα» έχει εκδώσει έντυπο υλικό πάνω σε θέματα καλής συνεργασίας γονέων και εκπαιδευτικών στον τομέα της πρόληψης στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 February 2007 - 13:30:15 UTC