Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλει αντιδημοκρατική εκτροπή

  • [01] Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλει αντιδημοκρατική εκτροπή

    Με έντονο τρόπο κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) με αφορμή τις κινητοποιήσεις για την Παιδεία.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου έκανε λόγο για "κλιμάκωση της αντιδημοκρατικής εκτροπής που επιβάλλει ο κ. Πολύδωρας", ενώ αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ τόνισε ότι "συνιστά ευθεία παραβίαση θεμελιωδών συνταγματικών αρχών, όπως είναι η ελευθερία του συνέρχεσθαι και η ελευθερία της έκφρασης".

    Οπως ανέφερε ο κ. Ευθυμίου, όλα αυτά "οδηγούν σε λογική αστυνομικού κράτους με παρακρατική λογική" και πρόσθεσε ότι "η υπόθεση ξεπερνά τον κ. Πολύδωρα και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης,το οποίο προκαλεί τα γεγονότα" και υπογράμμισε ότι "η ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό".

    Εκανε, επίσης, λόγο για πρόκληση πρωτοφανούς κοινωνικής έντασης με ευθύνη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και τη συνεπικουρία του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο επέρριψε την ευθύνη για το ό,τι τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά επί περίπου ένα χρόνο.

    Το ΠΑΣΟΚ, όπως τόνισε ο κ. Ευθυμίου, περιμένει από τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει ρητά και κατηγορηματικά "την κλιμάκωση της αντιδημοκρατικής εκτροπής" και η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για να παραμείνουν ανοικτά τα πανεπιστήμια.

    Στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρθησαν τα εξής:

    "Με ευθύνη της ΠΟΣΔΕΠ και του προέδρου της κ. Λεωνίδα Απέκη, κινητοποιούνται λεωφορεία με μεταφερόμενους διαδηλωτές από διάφορες πόλεις της χώρας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο σημερινό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο "ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ". Έχουν εντοπιστεί δεκατρία λεωφορεία σε διάφορα εθνικά οδικά δίκτυα και αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες παραβατικές συμπεριφορές επιβαινόντων διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και άτομα των Ε.Α.Α.Κ. και του αντιεξουσιαστικού / αναρχικού χώρου.

    Ενημερώθηκαν προφορικώς και εγγράφως από Υπηρεσία μας, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, για συμπεριφορά των συμμετεχόντων στο ανωτέρω συλλαλητήριο, ευθύνης οργανωτικής επιτροπής ΠΟΣΔΕΠ και προέδρου της.

    Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις για προσυγκεντρώσεις, συγκεντρώσεις, ροή πορείας, καθώς και τυχόν έκτροπα".

    Διάβημα στην ΕΡΤ από στελέχη του ΠΑΣΟΚ

    Διάβημα στην ΕΡΤ έκαναν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου και ο υπεύθυνος πολιτισμού, αθλητισμού και ΜΜΕ Τηλέμαχος Χυτήρης, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Χρήστο Παναγόπουλο.

    Σε δηλώσεις που έκαναν αργότερα, οι κ.κ. Ευθυμίου και Χυτήρης τόνισαν ότι η δημόσια τηλεόραση δεν τηρεί τις αρχές της ισοτιμίας και της ισηγορίας.

    Οπως δήλωσε ο κ. Ευθυμίου, η κυβέρνηση επιχειρεί να ασκεί ασφυκτικό έλεγχο σε όλα τα επίπεδα, καθώς αντιλαμβάνεται ως κομματική τη δημόσια τηλεόραση.

    Και πρόσθεσε ότι επεσήμανε στον κ. Παναγόπουλο ότι η δημόσια τηλεόραση πρέπει να απολακτίσει την επιχείρηση εξάρτησης την οποία επιβάλλει η κυβέρνηση, μέσω του κ. Ρουσόπουλου, αλλά και άλλων κυβερνητικών παραγόντων.

    Τόνισε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποδοκιμάσει την ωμή παρέμβαση στη δημόσια τηλεόραση κυβερνητικών στελεχών, όπως ο κ. Πολύδωρας. Επίσης, είπε ότι οι διοικούντες την ΕΡΤ πρέπει να σέβονται τις αρχές της ισότιμης μεταχείρισης και της ισηγορίας όλων των πολιτικών δυνάμεων και φυσικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο κ. Τ. Χυτήρης ανέφερε ότι η ΕΡΤ δίνει την εντύπωση ότι δεν ισχύει η παροιμία για τη γυναίκα του Καίσαρα και αυτό ήταν που προκάλεσε τη σημερινή παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ.

    Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχουν στην ΕΡΤ ενημερωτικές εκπομπές κατά παραγγελία υπουργών, όπως κατά παραγγελία υπουργών γίνεται και η σύνθεση των συμμετεχόντων σε ενημερωτικές εκπομπές.

    Το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, πρόσθεσε ο κ. Χυτήρης, είναι καταφανές υπέρ της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το χρόνο που διατίθεται. Ειδικότερα, ανέφερε ότι τα δύο τρίτα του χρόνου στο δελτίο ειδήσεων αφορούν σε κυβερνητική δραστηριότητα. Γι' όλα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Χυτήρης, παραδόθηκαν στον πρόεδρο της ΕΡΤ συγκεκριμένα στοιχεία.

    Ο κ. Χυτήρης έκανε λόγο για ύπαρξη ομφάλιου λώρου μεταξύ της ΕΡΤ και του κ. Ρουσόπουλου αφενός,αλλά και της Ρηγίλης αφετέρου, επικαλούμενος το γεγονός ότι ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δασκαλάκης είναι ταυτόχρονα και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ.

    Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στον κ. Παναγόπουλο, όπως ανέφερε ο κ. Χυτήρης, είναι η συνεχής παρουσία υπουργών στη δημόσια τηλεόραση χωρίς αντίλογο και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην παρουσία, τις τελευταίες ημέρες των κυρίων Αβραμόπουλου, Αλογοσκούφη και Βουλγαράκη χωρίς την παρουσία εκπροσώπου άλλου κόμματος.

    Ο κ. Χυτήρης είπε ότι είναι κεντρική πολιτική επιλογή για το ΠΑΣΟΚ να παρακολουθεί τις δραστηριότητες της ΕΡΤ και να αντιδρά και να διαμαρτύρεται αλλά και να καταγγέλλει κάθε παρέκβαση της ΕΡΤ από το ρόλο της.

    Εξάλλου, ο κ. Ευθυμίου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις τόνισε ότι παραμένει ανοικτό το θέμα της προσφυγής και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Απαντώντας δε σε ερώτηση που αφορά στους συμβασιούχους της δημόσιας τηλεόρασης, δήλωσε ότι και το θέμα αυτό τέθηκε στη συνάντηση με τον κ. Παναγόπουλο, ο οποίος απάντησε, όπως ανέφερε ο κ. Ευθυμίου, με τον τρόπο που απάντησε και δημόσια για τα θέματα των συμβασιούχων και των προσλήψεων κομματικών ημετέρων.

    Επίσης, ο κ. Ευθυμίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι οι αρχές που διέπουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να διέπουν και οποιοδήποτε άλλο ραδιοτηλεοπτικό μέσο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 February 2007 - 17:30:11 UTC