Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη"

  • [01] "Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη"

    "Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εσωστρέφειας και άγονων αντιπαραθέσεων", διεμήνυσε, μεταξύ άλλων, με την εισήγηση που έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας του, Νίκος Αθανασάκης, τονίζοντας ότι πρωταρχικός στόχος του κόμματος είναι η ενδυνάμωση των οργανώσεών στην περιφέρεια και η μεγιστοποίηση των δυνάμεων του.

    "Έχοντας πίσω μας τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, γνωρίζω ότι σε ορισμένες περιοχές έχουμε και τραύματα, που πρέπει να ξεπεράσουμε", ανέφερε ο κ. Αθανασάκης. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι στην προσέγγιση "που πρέπει να είναι ενοποιητική", δεν πρέπει να δίνεται η εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ξέφραγο αμπέλι.

    "Οι πειθαρχικές διαδικασίες", πρόσθεσε ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ή ολοκληρώνονται. Εμείς, δεν πάμε ψάχνοντας για καυγά". Ο κ. Αθανασάκης, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια για αναδιοργάνωση του κόμματος, που ξεκίνησε - όπως είπε - το τελευταίο δίμηνο. Διευκρίνισε, πάντως, ότι "δε θα γυρίσουμε σε μια κατάσταση ασφυκτικού συγκεντρωτικού ελέγχου, σε καμιά περίπτωση".

    Ο κ. Αθανασάκης υπεραμύνθηκε της αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, χαρακτηρίζοντάς την "ως πράξη υπεράσπισης του συντάγματος, από μια κυβέρνηση που υπονομεύει τους θεσμούς". Τόνισε ακόμη ότι "η ΝΔ ξεκίνησε με την απογραφή και τελειώνει με την αναθεώρηση του ΑΕΠ", που "πλήρωσε και πληρώνει ο ελληνικός λαός". Ζήτησε δε εκλογές, λέγοντας: "Ο κ. Καραμανλής λέει, οι εκλογές στην ώρα τους. Εμείς λέμε: Τώρα είναι η ώρα τους".

    Αναφερόμενος σε δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται σήμερα, ο κ. Αθανασάκης τόνισε ότι η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι 100.000 ψήφοι. Δηλαδή, όπως είπε, "τέσσερις ψήφοι σε κάθε εκλογικό τμήμα".

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τη στάση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, τόνισε ότι "δε μας ενδιαφέρει ο περίτεχνος λόγος του αλλά αυτά που κάνει, κατά τη γνώμη μου, συνειδητά, ώστε να αλιεύσει ψήφους από το ΛΑΟΣ".

    Επίσης, ο κ. Αθανασάκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στους τομείς της οικονομίας, της παιδείας και των κοινωνικών ελευθεριών, διαμηνύοντας στα στελέχη του κόμματός του ότι "το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη με τα παλιά και τα νεώτερα στελέχη του".

    Στις εργασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετέχουν ο υπεύθυνος του πολιτικού συμβουλίου για την Κεντρική Μακεδονία και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Πάρις Κουκουλόπουλος, οι βουλευτές Ε. Βενιζέλος, Γ. Μαγκριώτης, Β. Γερανίδης, Χ. Τσιόκας, Α. Σιδηρόπουλος, Θ. Τζάκρη, Α. Μουσιώνης, Γ. Δριβελέγκας, καθώς και κομματικά στελέχη της ευρύτερης περιοχής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 February 2007 - 13:30:11 UTC