Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πράξη ευθύνης η αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ"

  • [01] "Πράξη ευθύνης η αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου με την ιδιότητα και του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με δήλωση του καλωσορίζει την συμφωνία που επετεύχθη στην Μέκκα για μια παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εκφράζει την ελπίδα ότι αυτή η συμφωνία θα σημάνει το τέλος της βίας, δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για τον Παλαιστινιακό λαό και απευθύνει έκκληση προς όλες τις πλευρές να καταβάλουν εποικοδομητικές προσπάθειες για την εφαρμογή της συμφωνίας.

    Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής πάντα υποστήριζε την δημιουργία δύο κρατών του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, βασισμένων στην αμοιβαία αναγνώριση, τα οποία θα συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια και προσθέτει ότι η καταδίκη της βίας, η συνέχιση της ειρηνευτικής διαδικασίας, η οποία ξεκίνησε στο Όσλο το 1993, και η εφαρμογή του «Οδικού Χάρτη» του Κουαρτέτου αποτελούν τον καλύτερο δρόμο προς την διευθέτηση της διένεξης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

    Ομιλία Ν.Αθανασάκη στη Νεολαία

    Ως πράξη ευθύνης και αξιοπρέπειας, χαρακτήρισε την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Αθανασάκης, μιλώντας σήμερα στις εργασίες της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Αθανασάκης είπε ότι τώρα είναι η ώρα των εκλογών και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ, για το οποίο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών, θα σταματήσει αυτή τη διαδικασία αναθεώρησης και θα ανοίξει νέο κύκλο αναθεώρησης.

    Η επόμενη Βουλή θα είναι προαναθεωρητική και η μεθεπόμενη αναθεωρητική, είπε ο κ. Αθανασάκης, υπενθυμίζοντας ότι κάτι αντίστοιχο έγινε και το 1996, όταν διεκόπη η αναθεώρηση, εξελέγη πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σημίτης και η διαδικασία πραγματοποιήθηκε το 2001.

    Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις της σπουδάζουσας νεολαίας για την αναθεώρηση του άρθρου 16, ο κ. Αθανασάκης είπε ότι δώσατε καλό αγώνα, άσχετα αν δεν συμφωνούμε όλοι και τόνισε ότι στα χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ είναι η ανάπτυξη του δημοκρατικού διαλόγου στους κόλπους του.

    "Θέλουμε τη νεολαία να είναι βήματα μπροστά από το κόμμα", είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

    Θ.Πάγκαλος για το πανεπιστημιακό ασυλο

    "Να περιπολούν οι αστυνομικοί μέσα στα πανεπιστήμια, ανεξαρτήτως της βούλησης των πρυτανικών αρχών, όπως περιπολούν στους δρόμους, και να συλλαμβάνουν αυτούς που πουλάνε αφρικανικά αγαλματάκια", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, προτείνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος με συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής.

    Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο και τα θέματα της Παιδείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    Η κυβέρνηση της Ν.Δ. επί τρία χρόνια τώρα, παρεμβαίνει στα θέματα της Παιδείας αλλοπρόσαλλα, αποσπασματικά και επιφανειακά.Επικεντρώνεται σε ζητήματα που δεν αγγίζουν την ουσία των προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα η Παιδεία.Αγνοεί τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται. Δημιουργεί η ίδια συνθήκες όξυνσης, πόλωσης και κρίσης.Το ΠΑΣΟΚ έχει διατυπώσει τις θέσεις του για το πανεπιστημιακό άσυλο και διαμορφώνει και διατυπώνει τις θέσεις του για την Παιδεία με τις αποφάσεις των Οργάνων του.Ο διάλογος στο ΠΑΣΟΚ είναι ελεύθερος, αλλά κάθε τι που δημιουργεί σύγχυση δεν προσφέρει τίποτα αυτή τη στιγμή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 February 2007 - 5:30:11 UTC