Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ και ΣΥΝ για έκθεση Τράπεζας Ελλάδος
  • [02] Οι αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο

  • [01] ΚΚΕ και ΣΥΝ για έκθεση Τράπεζας Ελλάδος

    "Η εμπροσθοφυλακή της ελληνικής πλουτοκρατίας, με τον πιο κυνικό και προκλητικό τρόπο διακηρύττει ότι για να συνεχιστεί η τεράστια κερδοφορία και συσσώρευση του κεφαλαίου, απαιτείται συνέχιση και κλιμάκωση της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής. Ότι χρειάζονται νέα σκληρά μέτρα και μεταρρυθμίσεις, ώστε να αυξηθεί ακόμα πιο πολύ ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζομένων, να μεγαλώσει η κλοπή του πλούτου που παράγουν", αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ, με αφορμή την δημοσιοποίηση της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2006-2007.

    Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ τονίζεται ότι "η έκθεση αποκαλύπτει για ακόμα μια φορά πόσο αντιδραστικός και παρασιτικός είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός, δείχνει τι σημαίνει η «ανταγωνιστικότητα» και πού στοχεύει η στρατηγική της Λισσαβόνας της ΕΕ. Ταυτόχρονα αποκαλύπτει την υποκρισία της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που ενώ συνδιαμόρφωσαν, υιοθετούν και στηρίζουν και οι δυο αυτή τη στρατηγική, ισχυρίζονται ότι δεν είναι υπέρ των αντιλαϊκών μέτρων και ότι έχουν διαφορετικές πολιτικές".

    ΣΥΝ

    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, αναφέρει ότι "συνιστά τραγική ειρωνεία για τον κ. Διοικητή, να χρεώνει τον πληθωρισμό στη δυσανάλογη, τάχα, αύξηση του κόστους εργασίας και να παρακάμπτει την αύξηση, που ομολογεί, κατά 50%, των καθαρών κερδών των τραπεζών το 2006, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο πληθωρισμός στη χώρα μας είναι πρώτα απβ όλα- και κυρίως- πληθωρισμός κερδών".

    «Αν ο μυθικός Κρόνος έτρωγε τα παιδιά του, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γκαργκάνας διεκδικεί με την Έκθεσή του να «φαγωθούν» ακόμα περισσότερο οι μισθοί, οι συντάξεις και όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει", επισημαίνει ο κ.Λαφαζάνης.

    [02] Οι αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο

    Tις μεταβολές του μηχανογραφικού δελτίου που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι τον προσεχή Ιούλιο για την εισαγωγή τους στην Ανώτατη εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Ετσι θα περιλαμβάνονται σε σύγκριση με το περυσινό, δύο νέα Τμήματα Πανεπιστημίων, τρία νέα Τμήματα ΤΕΙ και οκτώ νέα προγράμματα σπουδών στις 4 Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, μετονομασίες τεσσάρων τμημάτων ΤΕΙ καθώς και έξι τμήματα των ΤΕΙ που εντάσσονται και σε άλλο επιστημονικό πεδίο. Επίσης στο νέο μηχανογραφικό δελτίο δεν θα περιλαμβάνεται ούτε φέτος η Στρατιωτική Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων.

    Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι απολυτήριες εξετάσεις προγραμματίζεται να αρχίσουν, όπως και πέρυσι μέσα στο β΄δεκαπενθήμερο του Μαϊου και να ολοκληρωθούν στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Θα ακολουθήσουν οι ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις των πτυχιούχων Β΄κύκλου ΤΕΕ, ενώ οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διενεργηθούν μέσα στο β΄δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

    NEA TMHMATA

    Στο νέο μηχανογραφικό δελτίο θα περιλαμβάνονται δύο νέα τμήματα Πανεπιστημίων, τρία νέα Τμήματα ΤΕΙ και οκτώ προγράμματα σπουδών στις τέσσερις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. Αναλυτικά τα νέα τμήματα είναι τα εξής:

    1. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

    Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων με έδρα την Κόρινθο, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.

    2. Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

    Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής, το οποίο εντάσσεται στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο.

    3. ΤΕΙ Πάτρας

    α) Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας με έδρα το Αίγιο, το οποίο εντάσσεται στο 3ο επιστημονικό πεδίο.

    β) Τμήμα Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων με έδρα τον Πύργο, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.

    4. ΤΕΙ Καβάλας

    Τμήμα Νοσηλευτικής με έδρα το Διδυμότειχο, το οποίο εντάσσεται στο 3ο επιστημονικό πεδίο.

    5. Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας

    α) Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.

    β) Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, το οποίο εντάσσεται στο 4ο επιστημονικό πεδίο.

    6. Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης

    α) Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.

    β) Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, το οποίο εντάσσεται στο 4ο επιστημονικό πεδίο .

    7. Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων

    α) Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.

    β) Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.

    8. Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης

    α) Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.

    β) Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.

    ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

    Μετονομάζονται και περιλαμβάνονται στο νέο μηχανογραφικό δελτίο με τη νέα ονομασία τους, ως ακολούθως, τέσσερα τμήματα των ΤΕΙ:

    1.Το Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του ΤΕΙ Αθήνας που ανήκει στο 1ο και 2ο Επιστημονικό πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Προσχολικής Αγωγής.

    2. Το Τμήμα Διακοσμητικής του ΤΕΙ Αθήνας που ανήκει στο 4ο Επιστημονικό πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων.

    3. Το Τμήμα Οπτικής του ΤΕΙ Αθήνας που ανήκει στο 3ο Επιστημονικό πεδίο μετονομάζεται σε Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας.

    4. Το Τμήμα Στελεχών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Εκμεταλλεύσεων του ΤΕΙ Μεσολογγίου που ανήκει στο 5ο επιστημονικό πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Διοίκησης Κοινωνικών - Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων.

    ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΤΟΣ

    Εντάσσονται και σε άλλο επιστημονικό πεδίο έξι τμήματα των ΤΕΙ, ως ακολούθως:

    1. Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά εκτός από το 5ο πεδίο εντάσσεται και στο 1ο πεδίο.

    2. Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με έδρα το Αργοστόλι εκτός από το 5ο πεδίο εντάσσεται και στο 1ο πεδίο.

    3. Το Τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο του ΤΕΙ Ηπείρου με έδρα την Ηγουμενίτσα εκτός από το 5ο πεδίο εντάσσεται και στο 1ο πεδίο.

    4. Το Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με έδρα την Κατερίνη εκτός από το 4ο πεδίο εντάσσεται και στο 5ο πεδίο.

    5. Το Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με έδρα τη Ζάκυνθο εκτός από το 4ο πεδίο εντάσσεται και στο 2ο πεδίο.

    6. Το Τμήμα Διοίκησης Κοινωνικών-Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων (πρόκειται για τη μετονομασία του Τμήματος Στελεχών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Εκμεταλλεύσεων) του ΤΕΙ Μεσολογγίου εκτός από το 5ο πεδίο εντάσσεται και στο 1ο πεδίο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 February 2007 - 7:30:13 UTC