Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλογές ζήτησε και πάλι ο Γ.Παπανδρέου
  • [02] Μήνυμα Κ.Παπούλια προς Τουρκία και ΠΓΔΜ
  • [03] Έργα στο Πέταλο του Μαλιακού

  • [01] Εκλογές ζήτησε και πάλι ο Γ.Παπανδρέου

    Εκλογές ζήτησε και πάλι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με δηλώσεις του μετά την εξάωρη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος. Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε ως αδιέξοδη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την κυβερνητική πολιτική και τόνισε ότι η διέξοδος είναι μόνο οι εκλογές, προσθέτοντας ότι ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός. Δεν θα αφήσουμε τόνισε, επίσης, τα αδιέξοδα της Νέας Δημοκρατίας να γίνουν αδιέξοδα για τον τόπο.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο αγώνας του Κινήματος είναι ανένδοτος και θα γίνει μαζί με το λαό για το λαό με στόχο μια δίκαιη κοινωνία. Σε αυτό τον αγώνα, πρόσθεσε, το ΠΑΣΟΚ μπαίνει μπροστά συντεταγμένα, με συλλογικότητα, ευθύνη και πρόγραμμα.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση έκλεισε τον κύκλο της ολοκληρωτικά, γέρασε πρόωρα και προκαλεί ζημιά στον τόπο. Και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έφθασε στο σημείο να παρωδεί ακόμα και το σύνταγμα και να ασχολείται με μια όπως τη χαρακτήρισε κομματική φιέστα, η οποία δεν έχει κανένα νόημα, δεν αφορά τη χώρα και τον πολίτη.

    Το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης πρόσθεσε, έχει τελειώσει και το ΠΑΣΟΚ δεν συμπράττει.

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος τον βουλευτή Ββ Αθηνών Κίμωνα Κουλούρη. Σχετική επιστολή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέγνωσε στην ολομέλεια της Βουλής η πρόεδρος του σώματος Άννα Μπενάκη Ψαρούδα.

    [02] Μήνυμα Κ.Παπούλια προς Τουρκία και ΠΓΔΜ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έφτασε στο Βουκουρέστι, δεύτερο σταθμό του ταξιδιού του σε Βουλγαρία-Ρουμανία, για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, προσκεκλημένος του Ρουμάνου ομολόγου του Τραϊαν Μπασέσκου.

    Ο κ. Κ. Παπούλιας, που συνοδεύεται από τον Υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Γιώργο Καλαντζή και τους υφυπουργούς Ανάπτυξης Τάσο Νεράντζη και Οικονομίας Πέτρο Δούκα, καθώς και κλιμάκιο επιχειρηματιών, θα έχει αύριο το πρωί επίσημες συνομιλίες με τον κ. Μπασέσκου, οι οποίες αναμένεται να επικεντρωθουν στις διμερείς σχέσεις Αθηνών - Βουκουρεστίου, μετά μάλιστα την ένταξη της Ρουμανίας στην ΕΕ, καθώς και στα προβλήματα της Βαλκανικής.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει, επίσης, αύριο διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ρουμανικής Βουλής Μπογκνταν Ολτεάνου και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μιρτσέα Τζεοάνα το δε βράδυ θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο που θα δώσει προς τιμήν του ο Ρουμάνος Πρόεδρος Μπασέσκου.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε σήμερα το πρωί επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σόφιας "Αγιος Κλήμης Αχρίδος" και σε ομιλία του, υπό τον τίτλο "Η Βουλγαρία στην ΕΕ και η ελληνοβουλγαρική φιλία", υπογράμμισε πως "η Ευρώπη πιστεύει πια ότι η παγκόσμια τάξη του 21ου αιώνα δεν μπορεί παρά να βασίζεται στον εκδημοκρατισμό των διεθνών σχέσεων και στον απόλυτο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών".

    Πρός τούτο, απευθυνόμενος σαφώς προς την Άγκυρα και τα Σκόπια, επεσήμανε ότι "γι' αυτό και θεωρούμε ότι οι σχέσεις μας με υποψήφια μέλη οφείλουν να είναι σχέσεις αρχών, όπου διαιρέσεις κρατών, κατοχές εδαφών, παραχάραξη της ιστορίας ή επιλεκτική αποδοχή του ευρωπαϊκού κεκτημένου δεν αποτελούν αποδεκτές προσεγγίσεις".

    Στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας, ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε στην ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην ΕΕ κάνοντας λόγο για "ιστορική εξέλιξη, στρατηγικής σημασίας" για τις δύο χώρες και τα Βαλκάνια, σημείωσε ότι από την εποχή που διετέλεσε Υπουργός των Εξωτερικών θεωρούσε "τη διεύρυνση στη ΝΑ Ευρώπη ως μια νομοτελειακή πορεία για την Ένωση" και υπογράμμισε πως η Βουλγαρία "πέτυχε ένα πολιτικό, θεσμικό και οικονομικό θαύμα, ώστε να καταστεί δυνατή η είσοδος της σε μια ένωση κρατών, που, παρά τις όποιες αδυναμίες της αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα ανάπτυξης, ποιότητας δημοκρατίας και συστήματος αξιών".

    [03] Έργα στο Πέταλο του Μαλιακού

    Προκηρύχθηκε και η τελευταία εργολαβία για το Πέταλο του Μαλιακού, ενώ στις 20 Μαρτίου θα γίνει η δημοπράτηση του έργου "Ανισόπεδος Κόμβος Αγίας Μαρίνας Στυλίδας-Ανισόπεδος Κόμβος Ραχών".

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε: "Προκηρύξαμε το έκτο και τελευταίο μεγάλο έργο που χρειάζεται να κατασκευαστεί για να γίνει το «φονικό» Πέταλο του Μαλιακού στο σύνολό του ένας κλειστός ασφαλής αυτοκινητόδρομος ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Περιλαμβάνει τις παρακάμψεις Στυλίδας και Καραβόμυλου, έχει συνολικό προϋπολογισμό 200 εκ. ευρώ και μήκος 19,3 χλμ.

    Τον Ιανουάριο του 2005 αναθέσαμε την μελέτη του έργου και αφού ολοκληρώθηκε το εντάξαμε στο Γβ ΚΠΣ τον Ιανουάριο του 2007 εξασφαλίζοντας την χρηματοδότησή του.

    Με τη δημοπράτηση και αυτής της εργολαβίας το μέτωπο των έργων στο Πέταλο Μαλιακού θα εκτείνεται σε 78,4 χλμ., με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 800 εκατ. ευρώ. Με ταχύτατους ρυθμούς, μετατρέπουμε σε σύγχρονο κλειστό αυτοκινητόδρομο ένα από τα χειρότερα κομμάτια της Εθνικής Οδού (ΠΑΘΕ) και από τον Ιούλιο του 2007 θα αρχίσουμε τμηματικά να τον παραδίδουμε στην χρήση των οδηγών.

    Το τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αγίας Μαρίνας Στυλίδας μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Ραχών θα ακολουθήσει εντελώς νέα χάραξη παρακάμπτοντας την Στυλίδα και τον Καραβόμυλο με τρείς (3) σήραγγες και τέσσερις κοιλαδογέφυρες.

    Το έργο υπολογίζεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί το 2010".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 February 2007 - 17:30:48 UTC