Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Πέμπτη στην Αθήνα ο Πούτιν για την υπογραφή της συμφωνίας
  • [02] "Απογοήτευσε τους αγρότες η κυβέρνηση"

  • [01] Την Πέμπτη στην Αθήνα ο Πούτιν για την υπογραφή της συμφωνίας

    Με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων του Καναδά ΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμαςPeter Milliken θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός στις 11.00 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Την προσεχή Πέμπτη, αναμένεται στην Αθήνα, για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας, Ρωσίας και Βουλγαρίας, για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

    Ο στόχος που τέθηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν δεσμεύτηκαν μέσω του Μνημονίου των Αθηνών για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας, είναι η κατασκευή του έργου να ξεκινήσει εντός του 2008 για να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2011.

    Τη διακρατική συμφωνία που δίνει το "πράσινο φως" στις εταιρίες που θα συμμετάσχουν στο έργο να προχωρήσουν στη σύσταση διεθνούς εταιρίας κατασκευής και διαχείρισης, θα υπογράψουν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας κ. Β. Κριστένκο και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας κ. Β. Τσερόφσκι.

    Παρόντες στην τελετή υπογραφής θα είναι εκτός του Ρώσου προέδρου Πούτιν, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Σεργκέι Στάνισεφ και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

    Βαρόμετρο της VPRC

    Στις 3,5 μονάδες βρίσκεται η διαφορά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με το βαρόμετρο της VPRC. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 43%, το ΠΑΣΟΚ 39,5%, το ΚΚΕ 7%, ο ΣΥΝ 4,5% και ο ΛΑΟΣ 3,5%.

    Στην καταλληλότητα του πρωθυπουργού, ο Κ.Καραμανλής υπερέχει με 50% έναντι 28% του Γ.Παπανδρέου.

    Στο ερώτημα εάν η αλλαγή της κυβέρνησης μετά τις εκλογές του 2007 έχει ωφελήσει τη χώρα, ποσοστό 45% απαντά θετικά.

    [02] "Απογοήτευσε τους αγρότες η κυβέρνηση"

    Αγροτικές περιοχές των Τρικάλων θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θεσσαλία. Θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με αγρότες. Επίσης, θα έχει επαφές με νέους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι οποίοι έχουν επιλέξει να ασχοληθούν επαγγελματικά στον ευρύτερο αγροτικό τομέα και μάλιστα με καινοτόμες δραστηριότητες.

    Αύριο το πρωί στην Λάρισα, θα επισκεφθεί το Αρχηγείο της 1ης Στρατιάς, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου.

    «Την περασμένη Κυριακή κάναμε την νέα αρχή στη μεγάλη πορεία της νίκης, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον Πειραιά. Σήμερα, η μάχη του Θεσσαλικού κάμπου, η μάχη της αγροτιάς, ξεκινά από την Καρδίτσα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του χθες σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Καρδίτσα.

    «Βρίσκομαι, στον Θεσσαλικό κάμπο, μαζί σας, για να δηλώσω την δική μου απόφαση να παλέψω ασυμβίβαστα για μια νέα πορεία της αγροτιάς. Δεν θα τάξω λαγούς με πετραχήλια. Θα ξέρετε όμως ότι την νέα πορεία σας εγγυώμαι θα την κάνουμε μαζί, και θέλω να με θεωρείτε δικό σας, συμπαραστάτη, φίλο και συνεταίρο στην αναγέννηση της υπαίθρου», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου αφού αναφέρθηκε στα όσα έπραξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες, είπε ότι «ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την αγροτιά» και άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας πως ο «θλιβερός απολογισμός των τριών χρόνων της κυβέρνησης Καραμανλή είναι φτώχεια, ακρίβεια, μεταφορά, πλούτου από τους πολλούς στους λίγους, εγκατάλειψη του ΕΣΥ, υπονόμευση της δημόσιας εκπαίδευσης, φτηνές ιδιωτικοποιήσεις και πανάκριβες εξαγορές, σκάνδαλα και συγκαλύψεις, «γαλάζια παιδιά» και «κουμπάροι», σκοτεινά παιχνίδια με ΜΑΤ και κουκουλοφόρους, αυταρχισμός και κομματοκρατία».

    Σε ό,τι αφορά τους αγρότες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτοί βιώνουν την απογοήτευση από τα ψεύτικα προεκλογικά λόγια της ΝΔ και επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι «έκανε τα πάντα για να υποκλέψει την ψήφο των Ελλήνων αγροτών» προσθέτοντας ότι «μόλις ανέβηκαν στις καρέκλες της εξουσίας, οι μάσκες έπεσαν και οι προεκλογικές δεσμεύσεις πετάχτηκαν στα σκουπίδια».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι «ευτυχώς για την Ελλάδα και για τους αγρότες, όταν στην ΕΕ θα γίνονται οι μεγάλες διαπραγματεύσεις, το 2008/2009, ο κ. Καραμανλής δεν θα είναι πρωθυπουργός της χώρας». Αναφέρθηκε στις ανακατατάξεις που συντελούνται με ταχύτατους ρυθμούς στον αγροδιατροφικό τομέα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ασχολείται με «το επικοινωνιακό παιχνίδι των επιδοτήσεων». «Έβαλε τους αγρότες να πληρώσουν την αίτησή τους και τώρα τους βάζει να δανείζονται τα δικά τους χρήματα. Πληρώνει με αδιαφάνεια", είπε.

    "Γιατί δεν βγάζουν στη δημοσιότητα τις καταστάσεις πληρωμής, για να γνωρίζουμε ποιοι παίρνουν τις επιδοτήσεις; Η Κοινοτική Επίτροπος η κ. Μπόελ ξεκαθάρισε ότι οι επιδοτήσεις δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα», είπε στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «παίρνει τα δικαιώματα σας, τα βάζει στο εθνικό απόθεμα, και σε λίγο την δικιά σας περιουσία θα την μοιράσει - ρουσφετολογικά, χωρίς διαφάνεια, όπως της καπνίσει».

    Επιπλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «έδωσε, έτσι, η κυβέρνηση το δικαίωμα στην Επίτροπο να μας απειλήσει με ακύρωση των επιδοτήσεων».

    «Το όραμά μας για την ελληνική γεωργία είναι η «πράσινη οικονομία» και τα προϊόντα ποιότητας», είπε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, ότι προϋπόθεση για αυτό είναι η ολόπλευρη στήριξη των αγροτών.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε, επίσης στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για σύνταξη 550 ευρώ τον μήνα, για κάθε αγρότη και 950 ευρώ τον μήνα για το ζευγάρι, για την υποστήριξη ισχυρών επαγγελματιών αγροτών που εκπαιδεύονται και επιμορφώνονται σε όλη τη διάρκεια του παραγωγικού τους βίου και πρόσθεσε την επίσης προγραμματική θέση του ΠΑΣΟΚ για δημιουργία «συνεταιριστικής σχολής αγροτών σε τριτοβάθμιο επίπεδο για την εκπαίδευση πιστοποιημένων αγροτών και στελεχών αγροτικής ανάπτυξης».

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τους νέους αγρότες, και τους κλάδους αιχμής του αγροτικού τομέα που έχουν δυναμική. «Στηρίζουμε τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα που εξυπηρετούν τον αγροτουρισμό, στηρίζουν τη γαστρονομία μας και είναι η πρώτη επαφή των ξένων με τα ελληνικά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και τη μεσογειακή διατροφή», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

    Ο κ. Παπανδρέου στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι με αυτό αποδεικνύεται πως δεν είναι όλοι ίδιοι και υπογραμμίζοντας ότι «ξέρουμε όχι μόνον τι θα κάνουμε, αλλά και πώς θα το κάνουμε». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «χρήματα υπάρχουν, απλώς ο κ. Καραμανλής διαλέγει να δώσει αλλού τα χρήματα αυτά. Διαλέγει να τα δώσει στους ισχυρούς του πλούτου, στα μεγάλα συμφέροντα των φίλων του, σε εκείνους που υπηρετεί με την πολιτική του».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, επίσης, ότι η χώρα «την τριετία που πέρασε, έζησε μόνον την απορύθμιση και την νεοδεξιά αντιμεταρρύθμιση» και υπογράμμισε ότι η «η Ελλάδα χρειάζεται τη νέα μεγάλη αλλαγή, μια ειρηνική επανάσταση με σαρωτικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, και με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο και στους πολλούς».

    Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

    «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, πέρα από κομματικές προτιμήσεις, απογοητεύονται όταν βλέπουν έναν νέο πολιτικό να αυτοδιαψεύδεται, να παίρνει πίσω τις δεσμεύσεις του και να συμβιβάζεται τελικά με νοοτροπίες και πρακτικές του χτες», δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου. «Οι πολίτες απογοητεύονται όταν διαπιστώνουν καθημερινά ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αντί να υπηρετεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το θεσμικό του ρόλο, αντί να στηρίζεται σε αρχές, σε όραμα και πρόγραμμα, επενδύει πολιτικά στην οξύτητα, την πόλωση και το διχασμό», ανέφερε ο κ. Ρουσόπουλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 March 2007 - 5:30:14 UTC