Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο η βία στα γήπεδα
  • [02] «Στόχος η αμφισβήτηση του δικομματισμού»
  • [03] Καρδιακή βαλβίδα από βλαστοκύτταρα

  • [01] Στο επίκεντρο η βία στα γήπεδα

    Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί το πρωί με τον υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, Γ. Ορφανό.

    Η συνάντηση, που πραγματοποιείται μετά από αίτημα του Κόμματος, αφορά στα τελευταία γεγονότα στην Παιανία και την οργανωμένη βία στον Αθλητισμό.

    Στο μεταξύ, σύσκεψη έχει συγκαλέσει το μεσημέρι ο κ. Γ.Ορφανός, με τη συμμετοχή των φορέων ομαδικών αθλημάτων, με θέμα τη βία στα γήπεδα.

    Σχετική πρόσκληση έχει σταλεί σε: ΕΠΟ, ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ, Ένωση Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ.

    [02] «Στόχος η αμφισβήτηση του δικομματισμού»

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος θα συναντηθεί το μεσημέρι, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και τον πρόεδρο Σπύρο Παπασπύρο, προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

    Στόχος της Αριστεράς δεν είναι να προσαρμοστεί στον δικομματισμό, αλλά να τον αμφισβητήσει τόνισε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα "οι προοπτικές του σοσιαλισμού στην Ευρώπη" με αφορμη την έκδοση στην Ελλάδα του βιβλίου "Αρκετά- ο σοσιαλισμός αντεπιτίθεται" του προέδου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολλανδίας Jan Matijnissen.

    Ο κ. Αλαβάνος αναφέρθηκε στη σχέση της Αριστεράς με τη νεολαία και τα Κινήματα επισημαίνοντας ότι η σχέση αυτή δεν μπορεί να είναι πατερναλιστική, καθοδηγητική με την παραδοσιακή έννοια, αλλά όπως είπε, η Αριστερά μπορεί να πυροδοτεί τα κινήματα, να εκφράζει σε πολιτικό επίπεδο τους στόχους τους. Όχι όμως να τα ποδηγετεί, να τα φοβάται και να υπονομεύει την αυτονομία τους.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι η ιστορική Αριστερά πρέπει σταματήσει να βλέπει προς τα πίσω όπως ο Λωτ στα Σόδομα γιατί κινδυνεύει να γίνει στήλη άλατος. Πίσω, είπε ο κ. Αλαβάνος βρίσκονται διαιρέσεις, διασπάσεις, εντάσεις, αντιπαραθέσεις. Υπάρχουν ανανεωτές, κομμουνιστές, ευρωπαϊστές, ευρωκομουνιστές, τροτσκιστές, άλλοι τροτσκιστές, μαοϊκοί, σοσιαλιστές, άλλοι σοσιαλιστές, πράσινοι.

    Μπροστά, πρόσθεσε, υπάρχει η προοπτική της κοινής δράσης, της συμπαράταξης, του συνασπισμού. Σε ένα δομημένο κοινό πολιτικό πρόγραμμα ρήξεων και μεταρρυθμίσεων και με ανοιχτό πάντα τον ιδεολογικό διάλογο για τον σοσιαλισμό, ένα σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία, που θα διακρίνεται από προηγούμενα εγχειρήματα τα οποία κατάρρευσαν χωρίς καν λαϊκή αντίσταση, κατέληξε ο κ.Αλαβάνος.

    [03] Καρδιακή βαλβίδα από βλαστοκύτταρα

    Μια βρετανική ιατρική ομάδα παρήγαγε μια καρδιακή βαλβίδα από βλαστοκύτταρα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στον κόσμο και συνιστά ένα στάδιο στο δρόμο για την παραγωγή μιας ολόκληρης ανθρώπινης καρδιάς, αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Γκάρντιαν".

    Αν οι δοκιμές σε ζώα, που προβλέπεται να γίνουν φέτος, αποδειχθούν θετικές, αυτές οι βαλβίδες αντικατάστασης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μέσα σε τρία χρόνια για μεταμοσχεύσεις σε πρόσωπα που πάσχουν από καρδιακές ασθένειες, γράφει η εφημερίδα.

    Ο σερ Μαγκντί Γιακούμπ, καθηγητής καρδιολογίας στο Imperial College του Λονδίνου, εργάζεται εδώ και δέκα χρόνια στον τομέα αυτό.

    Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, το Imperial College δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει την ανακάλυψη.

    Ως τώρα, οι επιστήμονες είχαν δημιουργήσει τένοντες, χόνδρους ή αγγεία, που όμως δεν έχουν την περιπλοκότητα του ιστού των βαλβίδων, εξηγεί η "Γκάρντιαν".

    Σύμφωνα με τον καθηγητή Γιακούμπ, η προοπτική να δημιουργηθεί μια ανθρώπινη καρδιά από βλαστοκύτταρα δεν είναι ουτοπική. "Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο", δήλωσε στην "Γκάρντιαν".

    "Αν με ρωτάτε, θα έλεγα σε δέκα χρόνια", πρόσθεσε. "Αλλά η εμπειρία έχει δείξει πως η πρόοδος σήμερα επιτρέπει πολύ πιο γρήγορες σημαντικές επιτυχίες. Δεν θα εκπλησσόμουν αν αυτό συνέβαινε γρηγορότερα απ' ό,τι πιστεύουμε".

    Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 15 εκατομμύρια πρόσωπα πέθαναν σε όλο τον κόσμο το 2005 από καρδιαγγειακές ασθένειες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 April 2007 - 6:30:17 UTC