Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ανάσταση του Θεανθρώπου

  • [01] Η Ανάσταση του Θεανθρώπου

    Στο χαρμόσυνο άγγελμα της Αναστάσεως αναφέρονται στα πασχαλινά μηνύματά τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος και ο πάπας Βενέδικτος.

    Με την ανάσταση του Χριστού εξέλιπε ο φόβος του θανάτου, που γεμίζει την ψυχή με άγχος, υπογραμμίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο πασχαλινό μήνυμά του. To χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μάς αφορά όλους, τονίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα αυτό, δεν είναι κάτι ξένο και αδιάφορο για τους ανθρώπους, οι οποίοι πρέπει να πιστέψουν και να ελπίσουν, αλλά και να απαλλαγούν από το φόβο του θανάτου και τα άγχη της ζωής.

    Η ανάσταση του Χριστού διατρανώνει τη νίκη της ζωής πάνω στον αδυσώπητο θάνατο, υπογραμμίζει στο πασχαλινό μήνυμά του ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος και καλεί τους πιστούς να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να γίνουν "όλο και περισσότερο άνθρωποι της Αναστάσεως, που σταθερά αγωνίζονται, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, για την τελική νίκη της δικαιοσύνης, της αγάπης και της ζωής".

    Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στο μήνυμά του σημειώνει ότι για τους πιστούς το Πάσχα "είναι αληθινή συνάντηση μέσα σε πνεύμα χαράς μ' αυτόν που οι καρδιές μας συνάντησαν πριν από πολύ καιρό και τον γνώρισαν ως αληθινό φως και ζωή". Ο αρχιεπίσκοπος υπογραμμίζει ακόμα ότι η πίστη δεν επιδέχεται επιστημονική τεκμηρίωση και ότι για να παραδεχθείς την ανάσταση χρειάζεσαι να εγκαταλείψεις τις λογικές της ερμηνείες και να περιορισθείς στην προσωπική σου εμπειρία, δηλαδή στην αισθητή ψηλάφηση ενός ιστορικού γεγονότος.

    Η Ανάσταση του Χριστού ήταν ο θρίαμβος της αγάπης έναντι του θανάτου, διακήρυξε ο πάπας Βενέδικτος, στη Ρώμη. "Αυτή είναι η χαρά της αγρυπνίας του Πάσχα: είμαστε ελεύθεροι. Με την Ανάσταση του Ιησού, η αγάπη απέδειξε πως είναι ισχυρότερη από το θάνατο, ισχυρότερη από το κακό", είπε ο πάπας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 April 2007 - 12:30:14 UTC