Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον Κώδικα Δημοτικών-Κοινοτικών Υπαλλήλων ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή

  • [01] Τον Κώδικα Δημοτικών-Κοινοτικών Υπαλλήλων ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή

    Τον Κώδικα για τους υπαλλήλους των Δήμων και Κοινοτήτων ενέκρινε ομόφωνα η Κυβερνητική Επιτροπή, στη σημερινή της συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρίαση, ανέφερε ότι οι δημοτικοί και κοινοτικοί υπάλληλοι έχουν να δουν οργανωμένο καθεστώς, σε επίπεδο κώδικα, από το 1981.

    Από τότε μέχρι σήμερα, πρόσθεσε, το καθεστώς είναι διασπαρμένο και σε πολλές περιπτώσεις αντιφατικό. Δεν επιτρέπει ουσιαστικά, είπε ο κ. Παυλόπουλος, την ορθολογική αξιοποίηση του δυναμικού, αλλά και την εφαρμογή των διατάξεων που ισχύουν.

    Στους ΟΤΑ α' βαθμού υπάρχει υψηλού επιπέδου προσωπικό, που πρέπει να αξιοποιηθεί και με το νέο κώδικα δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουν οι δήμοι καλύτερα με το προσωπικό τους, προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες, ταυτόχρονα δε οι υπάλληλοι εντάσσονται στην ιεραρχία, κάτι που επιτρέπει την εξέλιξή τους, καθώς καταργείται κάθε είδους αδιαβάθμιστο προσωπικό.

    Ο Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι και οι δήμοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο Δ' ΚΠΣ, σημειώνοντας ότι με το προσωπικό που έχουν και την αξιοποίησή του θα μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα.

    Ο Υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στην επιμόρφωση του προσωπικού του δήμου. Ο δημοτικός υπαλληλικός κώδικας σχεδόν ταυτίζεται με τον κώδικα δημοσίων υπαλλήλων και, όπως ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος σταματά «να υπάρχει πρώτη και δεύτερη κατηγορία υπαλλήλων, που υπήρχε στο παρελθόν».

    Το βράδυ, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην 11η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist με θέμα ?Αναδεικνύοντας τις προτεραιότητες της Ελλάδας στην εξωτερική και εσωτερική πολιτική?.

    Αύριο το πρωί, ο κ.Καραμανλής θα συναντηθεί διαδοχικά με την Πρόεδρο της Βουλής κα Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, τον υπουργό Ανάπτυξης Δ.Σιούφα και τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ. Στις 9 το βράδυ ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στο δείπνο που παρατίθεται από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ.Αλογοσκούφη στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα «ποιό μοντέλο θέλουμε για την Ευρώπη, τι μπορούμε να διδαχθούμε ο ένας από την εμπειρία του άλλου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 April 2007 - 12:30:17 UTC