Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Γραμμή συγκάλυψης για τα ομόλογα»

  • [01] «Γραμμή συγκάλυψης για τα ομόλογα»

    Τη γραμμή της συγκάλυψης ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα των ομολόγων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, αναφερόμενος στα όσα είπε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Η γραμμή, πρόσθεσε ο κ. Ευθυμίου, θα προκαλέσει φθορά και αποσύνθεση στην κυβέρνηση και θα την οδηγήσει σε κατάρρευση.

    Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε, επίσης, ότι έχουμε μπροστά μας έναν απόντα και κρυπτόμενο πρωθυπουργό, σχολιάζοντας δε τη σημερινή επίσκεψη του κ. Κώστα Καραμανλή στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Ηλιούπολη, είπε πως ο πρωθυπουργός επιδεικνύει μια παράδοξη κινητικότητα και σημείωσε ότι το έργο αυτό είχε εγκαινιαστεί επί ΠΑΣΟΚ από τον τότε υπουργό Μεταφορών Χρήστο Βερελή. Και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει καταργήσει το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία.

    Ο κ. Κώστας Καραμανλής, ανέφερε ο κ. Ευθυμίου, αντί να επιδεικνύει τέτοια δραστηριότητα, οφείλει να απαντήσει στους ασφαλισμένους για το θέμα των ταμείων, να αποδεχθεί τις πολιτικές του ευθύνες και να επιστρέψει τα χρήματα στα ταμεία πριν τις εκλογές.

    Ο Πέτρος Ευθυμίου επανέφερε το τρίπτυχο των αιτημάτων του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα ομόλογα: Τη νομοθετική ρύθμιση, δηλαδή, για την επιστροφή των ταμείων στην κατάσταση πριν την αγορά των δομημένων ομολόγων, την απόδοση πολιτικών, αστικών και ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση και την επιστροφή των προμηθειών και μιζών.

    Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκειμένου να εξυπηρετήσει τους λίγους και ισχυρούς φίλους της δεν διστάζει να υφαρπάξει χρήματα από τα αποθεματικά των ταμείων.

    Εξ άλλου, αναφερόμενος στη χθεσινή επίθεση των κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, ο Πέτρος Ευθυμίου δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση εντάσσει στο σχεδιασμό της τους κουκουλοφόρους.

    Και στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρα καταλόγισε πολιτική ανεπάρκεια, στη δε ηγεσία της αστυνομίας επιχειρησιακή ανικανότητα.

    Ερωτηθείς για τη χθεσινή δημοσκόπηση της MRB,δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν απευθύνεται στην ραβδοσκοπεία των δημοσκοπήσεων, όπως ο κ. Κ. Καραμανλής, αλλά στον ελληνικό λαό. Και πρόσθεσε ότι διαμορφώνεται ένα μεγάλο ρεύμα απόρριψης των πολιτικών της ΝΔ και αποδοχής των θέσεων του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας, παράλληλα, τη βεβαιότητα για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα βγει από τις κάλπες.

    Ο κ. Ευθυμίου δεν θέλησε να σχολιάσει χθεσινές δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου, στη ΝΕΤ, αρκούμενος να αναφέρει ότι ο κ. Πάγκαλος επανέλαβε τις γνωστές του θέσεις.

    Ο Γ. Παπανδρέου παρέθεσε γεύμα στον Κ. Σημίτη

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου παρέθεσε σήμερα το μεσημέρι γεύμα, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στο οποίο παρακάθισαν συνεργάτες των δύο ανδρών.

    Αναφερόμενος στο γεύμα αυτό, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου δήλωσε ότι είναι φυσικό να γίνονται συναντήσεις μεταξύ των δύο κορυφαίων παραγόντων του ΠΑΣΟΚ.

    Η συνάντηση, όπως ανέφερε, έγινε με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου και αφορούσε κυρίως σε ευρωπαϊκά θέματα, καθώς οι ευρωπαϊκές πολιτικές είναι κλειδί για την πορεία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, είναι απαραίτητη η ανάδειξη της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

    Οπως ανέφεραν συνεργάτες του κ. Γ. Παπανδρέου μετά το γεύμα, διαπιστώθηκε ότι σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ευρώπη, η Ελλάδα είναι απούσα από τις εξελίξεις, κινούμενη σε κλίμα εσωστρέφειας με ευθύνη της κυβέρνησης.

    Κοινή διαπίστωση ήταν, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε καλό δρόμο και ο προγραμματικός του λόγος σε σωστή κατεύθυνση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 April 2007 - 12:30:18 UTC