Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αδικη η πολιτική της κυβέρνησης"

  • [01] "Αδικη η πολιτική της κυβέρνησης"

    Υπό την προεδρία του κ.Γ.Παπανδρέου συνεδριάζει από τις 10.00 το πρωί το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

    Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στο 2ο Διεθνές Συμπόσιο για τις Πανανθρώπινες Αξίες, της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα «Επιστήμη - Τεχνολογία - Ανθρώπινες Αξίες».

    Η ανθρωπότητα έχει στα χέρια της όλες τις δυνατότητες για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας, τη φτώχεια, τις πανδημίες, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την έλλειψη παιδείας, είπε στον χαιρετισμό του ο κ. Παπανδρέου. Το πρόβλημα της ανισότητας, όμως, είπε, είναι πρόβλημα πολιτικό που δημιουργεί η συγκέντρωση πλούτου, το οποίο εν τέλει είναι ένα πρόβλημα δικαιοσύνης.

    Εάν δεν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μία παγκόσμια κοινωνία δικαίου τότε θα δούμε το παγκόσμιο σύστημά μας να καταρρέει, πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι η νέα απειλή είναι ένας νέος απολυταρχισμός. Ο κ. Παπανδρέου κατέθεσε επίσης έξι βασικά "πρέπει" για το καλό της ανθρωπότητας: η επιστήμη να υπηρετεί τις ανάγκες της ανθρωπότητας, οι επιστήμονες να επηρεάζουν τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, να παραχθεί μία κριτική σκέψη και αντίληψη ως τρόπος ζωής, να μην ιδιωτικοποιηθεί ο επιστημονικός πλούτος, να εισαχθεί η γνώση στην εκπαίδευση (ταυτόχρονα να υπάρξει και εκπαίδευση των πολιτικών) και τέλος ο διάλογος των πολιτισμών να στοχεύει στην αναζήτηση κοινών αξιών και απαντήσεων στα νέα διλήμματα για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας δικαίου.

    "Αδικη η πολιτική της κυβέρνησης"

    "Το ΠΑΣΟΚ θα χτυπήσει κάθε λογική ιδιοποίησης της δημόσιας περιουσίας", τόνισε χθες ο πρόεδρος του Κινήματος, ο οποίος παραβρέθηκε στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Ηράκλειο.

    "Θα χτυπηθεί η αθλιότητα της υποκρισίας και της συγκάλυψης", είπε και πρόσθεσε ότι "είμαστε κοντά στον εργαζόμενο, τον Ελληνα πολίτη και την ελληνική οικογένεια,στους αγώνες που δίνουν για μια δίκαιη κοινωνία και μαζί θα θέσουν τέρμα σε μια κατάφωρα άδικη πολιτική, αυτή της ΝΔ,που έχει συρρικνώσει το οικογενειακό εισόδημα,έχει στηρίξει με αυθαιρεσία και τους λίγους και ημέτερους έναντι των πολλών".

    Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει υπονομεύσει το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια παιδεία, την υγεία, το ασφαλιστικό και την πρόνοια.

    "Θα βάλουμε τέρμα σε μια πολιτική που έχει την αντίληψη ότι το κράτος είναι δικό τους, ότι είναι λάφυρο για να το μοιραστούν σε μια άθλια πολιτική λεηλασίας, του κόπου του ελληνικού λαού, των ασφαλιστικών ταμείων".

    Απάντηση Κυβερνητικού Εκπροσώπου

    Απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, δήλωσε ότι «ο κύριος Παπανδρέου δεν έχει να πει τίποτα για το σήμερα, βλέποντας ότι αυτή η κυβέρνηση νοικοκυρεύει την οικονομία, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, θωρακίζει θεσμικά την διαφάνεια, φέρνει στο φως και στη δικαιοσύνη κάθε ύποπτο ζήτημα».

    Ο κ. Παπανδρέου «δεν έχει να εγγυηθεί τίποτα για το αύριο, δηλώνοντας ``απών`` από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο Σύνταγμα και την Παιδεία και αποφεύγοντας συστηματικά να καταθέσει έστω και μία συγκεκριμένη πρόταση για τον τόπο και τους πολίτες» πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «ο κύριος Παπανδρέου θέλει οι Έλληνες να ξεχάσουν το χθες. Να ξεχάσουν τις Κυβερνήσεις των δημοσιονομικών ψεμάτων και της αδιαφάνειας, της ανεργίας και του εγκλήματος του Χρηματιστηρίου, στις οποίες ο ίδιος μετείχε ως κορυφαίος υπουργός».

    «Για τον κύριο Παπανδρέου και το κόμμα του, η όξυνση και η πόλωση είναι το τελευταίο σωσίβιο», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 May 2007 - 10:30:18 UTC