Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Απώλεια εκατομμυρίων ευρώ για τα Ταμεία»
  • [02] Πρόταση για έξοδο από την επιτήρηση
  • [03] «Οι νέοι θέλουν να πάνε μπροστά»
  • [04] Αλλαγή φρουράς στην ΚΕΔΚΕ

  • [01] «Απώλεια εκατομμυρίων ευρώ για τα Ταμεία»

    Για την απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω μη εφαρμογής του νόμου σε σχέση με επιστροφές από τις φαρμακευτικές εταιρίες, κατηγόρησε την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας.

    Ειδικότερα, όπως ανέφερε η κ.Δαμανάκη, σύμφωνα με το Ν. 1308/2005 που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, προβλέπεται ότι "η διαφορά μεταξύ ανώτατης ασφαλιστικής τιμής και της καθαρής τιμής κάθε φαρμακευτικού προϊόντος που αποδεδειγμένα διατέθηκε σε ασφαλισμένους κάθε ασφαλιστικού ταμείου και τους ασφαλισμένους του Δημοσίου κατά το προηγούμενο έτος, όπως οι τιμές καθορίζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, επιστρέφεται από τις φαρμακευτικές εταιρίες σε κάθε δικαιούχο ασφαλιστικό ταμείο, με μέριμνα και ευθύνη αυτού", κάτι που δεν εφαρμόζεται με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης επί 18 μήνες.

    Ο κ.Πρωτοπάπας, αναφερόμενος στο γεγονός αυτό, έκανε λόγο για "έσχατο όριο εξευτελισμού της κυβέρνησης να μην μπορεί να πάρει από τις φαρμακευτικές εταιρίες τα χρήματα που προβλέπονται για τα ασφαλιστικά ταμεία, κάτι που ούτε οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν έχουν αρνηθεί". Τα υπουργεία Κοινωνικής Απασχόλησης και Υγείας δεν πιέζουν και δεν μπορούν να εφαρμόσουν την νομοθεσία που ή ίδια η κυβέρνηση ψήφισε, πρόσθεσε.

    Το ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξη Τύπου ζήτησε απαντήσεις και για τις διαδικασίες και το χρόνο των ασφαλιστικών καλύψεων του εμβολίου του τραχήλου της μήτρας και των δαπανών εφαρμογής των μεθόδων Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (εξωσωματικής), που έχουν εξαγγελθεί από τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο. "Είναι απαράδεκτο να κωλυσιεργούν τα υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Απασχόλησης και να εμπαίζονται οι ασφαλισμένοι, στο θέμα βασικών δικαιωμάτων τους, τόσο για παροχές υγείας, όσο και ειδικά για θέματα πρόληψης, που είναι η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μορφή αντιμετώπισης της ασθένειας", σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ.

    Το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε επίσης κακοδιαχείριση στο ΙΚΑ, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το ΙΚΑ εφήρμοσε μονομερώς μόνο σε βάρος των δημοσίων νοσοκομείων την υπουργική απόφαση που προέβλεπε έκπτωση κατά 20% στην προμήθεια ακριβών υλικών, όπως είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, όχι όμως και στα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

    Όπως είπε η κ.Δαμανάκη, οι πληροφορίες που έχει το ΠΑΣΟΚ και που θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας την επόμενη εβδομάδα, δείχνουν ότι το ΙΚΑ δεν είναι σε θέση να κάνει επενδύσεις. "Βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, εμφανίζει μεγάλο έλλειμμα για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια και, κατά συνέπεια, η διοίκηση του ΙΚΑ -και η παλαιότερη και η σημερινή και κυρίως διαχρονικά το Υπουργείο Απασχόλησης- έχουν σοβαρή ευθύνη για την απόλυτη χειροτέρευση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού Οργανισμού της χώρας. Θα δώσουμε πολύ συγκεκριμένα στοιχεία στη συνέχεια. Σταδιακά θα έρθουν όλα στο φως που έχουν σχέση με το ΙΚΑ", ανέφερε η κ.Δαμανάκη.

    Αναφερόμενη στο ζήτημα των ασφαλιστικών ταμείων και των επενδύσεων σε δομημένα ομόλογα, με αφορμή την Marfin που προθυμοποιήθηκε να επιστρέψει -και μάλιστα με τις προμήθειες- το αμαρτωλό ομόλογο στα Ταμεία των Ξενοδοχοϋπαλλήλων", η κ.Δαμανάκη επισήμανε ότι 14 ακόμη ταμεία αγόρασαν τα ίδια ομόλογα με το Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήληλων.

    Πρόεδρος στο Ιδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" ο Κ. Λαλιώτης

    Η επιστροφή του Κώστα Λαλιώτη στην ενεργό πολιτική δράση ανακοινώθηκε σήμερα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

    Ο Κώστας Λαλιώτης τοποθετήθηκε πρόεδρος στο ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου", αλλά όπως τόνισε και ο πρόεδρος του Κινήματος και ο ίδιος ο κ.Λαλιώτης θα έχει καθημερινή παρουσία και δράση στο πολιτικό, επικοινωνιακό και προγραμματικό σχεδιασμό του Κινήματος ενόψει και των εκλογών.

    Επίσης θα συμμετέχει ως μέλος στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινημάτος.

    Ανακοινώνοντας την τοποθέτηση του κ.Λαλιώτη, ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι πρόκειται για έναν πολιτικό με γνώση και εμπειρία, με τον οποίο δούλεψαν μαζί "μια ολόκληρη ζωή". Εναν άνθρωπο που έζησε όλες τις κρίσιμες στιγμές του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου.

    Με την τοποθέτηση του Κώστα Λαλιώτη, πρόσθεσε, δίνουμε μια νέα πνοή στο Ίδρυμα, το οποίο αποκτά μια νέα δυναμική και θα έχει σχέση με τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα.

    Ο Κώστας Λαλιώτης, πρόσθεσε, θα είναι κοντά μας σε όλες τις πολιτικές μάχες που έρχονται για το μέλλον της χώρας και τη νέα πορεία της.

    Ο Κώστας Λαλιώτης χαρακτήρισε εξόχως τιμητική την πρόταση που του έγινε, ''η οποία είχε αυτονόητα θετική απάντηση καθώς ήταν και πράξη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του''.

    Δεν πρόκειται, τόνισε, για πρόταση τιμητικής αποστρατείας, αλλά για πρόταση διαρκούς τιμητικής και συμβολικής στράτευσης.

    Εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση της εκλογικής μάχης, καθώς όπως τόνισε, διαμορφώνεται μια νέα πλειοψηφία η οποία προστίθεται στα 3 εκατομμύρια των ψηφοφόρων που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές.

    Χαρακτήρισε την κυβέρνηση Βαβέλ, ξέπνοη και θαμπή, προσθέτοντας πως ότι καλό είχε να δώσει, το έδωσε. Πρόσθεσε, τέλος, ότι η περαιτέρω παραμονή της στην εξουσία σωρρεύει αδιέξοδα.

    [02] Πρόταση για έξοδο από την επιτήρηση

    Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας μειώθηκε κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ «με αξιόπιστο και διατηρήσιμο τρόπο», επισημαίνεται στην πρόταση σύστασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας της ΕΕ για τον τερματισμό της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος.

    Ειδικότερα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ολοκλήρωσαν τη σύνταξη του κειμένου της «πρότασης σύστασης προς το Συμβούλιο για την ακύρωση της απόφασης 2004/917/ΕΚ σχετικά με την ύπαρξη υπερβολικού ελλείμματος στην Ελλάδα», που αναμένεται να υιοθετηθεί από το εκτελεστικό όργανο της Κοινότητας στις 16 Μαϊου μετά από σχετική πρόταση του αρμόδιου για τις νομισματικές υποθέσεις επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια.

    Το βασικό συμπέρασμα που συνάγεται από την εκτενή ανάλυση που γίνεται σε αυτό το κείμενο 14 σελίδων, είναι ότι, κατά την Επιτροπή, «η κατάσταση υπερβολικού ελλείμματος στην Ελλάδα έχει διορθωθεί και ως εκ τούτου η Επιτροπή προτείνει προς το Συμβούλιο να ακυρώσει προηγούμενη απόφασή του για την ύπαρξη υπερβολικού ελλείμματος στην Ελλάδα».

    Στα συμπεράσματα της εισηγητικής έκθεσης της Επιτροπής επισημαίνεται ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας μειώθηκε από 7,9% του ΑΕΠ το 2004 σε 2,6% του ΑΕΠ το 2006, κυρίως με μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, αλλά και με κάποια μέτρα προσωρινού χαρακτήρα που αναλογούσαν στο 0,6% του ΑΕΠ. Για το 2007 η Επιτροπή εκτιμά ότι το έλλειμμα θα μειωθεί κατά 0,25% του ΑΕΠ, για να φτάσει στο 2,4% με μέτρα προσωρινού χαρακτήρα 0,5% του ΑΕΠ. Σε αυτό το σημείο η Επιτροπή επισημαίνει την ανάγκη επαγρύπνησης σε ό,τι αφορά την τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στο μέλλον και επαναλαμβάνει την προτίμησή της για τη λήψη μέτρων μόνιμου χαρακτήρα στις προσπάθειες δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

    Σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος, η Επιτροπή αναφέρει ότι μειώνεται επαρκώς προς την τιμή αναφοράς του 60% του ΑΕΠ, καθώς από 108,5% του ΑΕΠ το 2004 μειώθηκε στο 104,5% το 2006 για να σημειώσει περαιτέρω μείωση στο 97,5% το 2008.

    Αναφερόμενη εξάλλου στη συλλογή και επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων, η Επιτροπή σημειώνει ότι οι «ελληνικές στατιστικές αρχές βελτίωσαν τις διαδικασίες, με αποτέλεσμα να υπάρξει μείωση των στατιστικών αποκλίσεων και συνολική βελτίωση της ποιότητας των στατιστικών στοιχείων» και επισημαίνει ότι, μετά από αυτή την εξέλιξη, η Eurostat «απέσυρε τις επιφυλάξεις της για την ποιότητα των στοιχείων που κοινοποιούνται από την Ελλάδα».

    Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις που γίνονται για τα βασικά οικονομικά μεγέθη, η Επιτροπή σημειώνει ότι οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται στα παλαιά στοιχεία και όχι στα αναθεωρημένα που κοινοποιήθηκαν από τις ελληνικές αρχές, στοιχεία τα οποία οδηγούν σε αναθεώρηση προς τα πάνω του ΑΕΠ κατά 26%. Η Επιτροπή επισημαίνει ακόμη ότι, λόγω του μεγέθους αλλά και του σύνθετου χαρακτήρα αυτής της αναθεώρησης, τα νέα στοιχεία εξετάζονται ακόμη από την Eurostat και ότι σχετικές αποφάσεις αναμένονται μέσα στο 2007.

    Στη συνέχεια, η Επιτροπή αναφέρει ότι σε περίπτωση που η κοινοτική στατιστική υπηρεσία επικυρώσει πλήρως την αναθεώρηση προς τα πάνω κατά 26% του ΑΕΠ, τότε το έλλειμμα θα μειωθεί κάτω από το 2%.Οπως σημειώνει πάντως η Επιτροπή, η αναθεώρηση του ακαθάριστου εγχώριου εισοδήματος θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της συνεισφοράς της Ελλάδας στον κοινοτικό προϋπολογισμό, η οποία μπορεί να είναι της τάξης του 0,25% του ΑΕΠ και μια αναδρομική καταβολή, η οποία μπορεί να είναι της τάξης του 0,75% του ΑΕΠ. Οι εξελίξεις αυτές αναμένεται να έχουν ως αποτέλεσμα μια επιβάρυνση για το δημοσιονομικό έλλειμμα που όμως, όπως διευκρινίζει η Επιτροπή, σε κάθε περίπτωση θα παραμείνει κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2008.

    [03] «Οι νέοι θέλουν να πάνε μπροστά»

    Για άλλη μια χροννιά οι φοιτητικές παρατάξεις δεν κατάφεραν να εκδόσουν κοινά αποτελέσματα για τις χθεσινές εκλογές. Πάντως σύμφωνα με τα στοιχεία όλων των παρατάξεων πρώτη δύναμη αναδείχθηκε για άλλη μια φορά η ΔΑΠ, ενώ μικρή αύξηση παρατηρείται στα ποσοστά της ΠΑΣΠ και της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ.

    «Είμαι ευτυχής όχι επειδή κέρδισε η ΔΑΠ αλλά για τις θέσεις της. Αυτό σημαίνει πως οι νέοι θέλουν να αλλάξουν και να πάνε μπροστά», τόνισε η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.

    Τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι παρατάξεις είναι τα ακόλουθα:

    Σύμφωνα με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε 67 από 206 συλλόγους η ΔΑΠ έφθασε το 40% με αύξηση 0,7% από πέρυσι. Η ΠΑΣΠ πήρε 25,91% (αύξηση 0,7% από πέρυσι), η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 14,73%, η ΕΑΑΚ 6,59%, το ΔΙΚΤΥΟ (ΣΥΝ) 2,19%, Πρώην ΓΕΝΟΒΑ 0,5%, ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ 0,98% , ΔΙΑΦΟΡΑ 7,28%.

    Σύμφωνα με την ΠΑΣΠ με βάση τα αποτελέσματα από 40 συλλόγους η παράταξη εκτιμά ότι το ποσοστό της θα φθάσει το 30% και σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά μετά το 1993 που υπολογίζει ότι θα προσεγγίσει και θα ξεπεράσει αυτό το ποσοστό. Τα περσινά ποσοστά της ΠΑΣΠ ήταν σύμφωνα με την παράταξη 27%. Η ΔΑΠ πέφτει στο 37% φέτος από 39 που ήταν πέρυσι, η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ βρίσκεται στο 16%, το ΔΙΚΤΥΟ (ΣΥΝ) 3,5% και η ΕΑΑΚ 7,5%.

    Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ, σε 37 από 191 φοιτητικούς συλλόγους, η ΔΑΠ συγκεντρώνει 37,92 % από 38,59% πέρσι, η ΠΑΣΠ 22,5% από 20,77% πέρσι, η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ 18,73% από 16,71% πέρσι, η ΕΑΑΚ 4,63% από 3,89% πέρσι, η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΔΙΚΤΥΟ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ) 2,79% από 2,33% πέρσι.

    Σύμφωνα με το ΔΙΚΤΥΟ σε 58 από 206 συλλόγους η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, η οποία είναι το ΔΙΚΤΥΟ και τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ που κατεβαίνουν από κοινού συγκεντρώνουν 7,6% σημειώνοντας άνοδο 2,3% από πέρυσι. Σύμφωνα με το ΔΙΚΤΥΟ η ΔΑΠ συγκεντρώνει 34% με πτώση 0,9% από πέρυσι, η ΠΑΣΠ 26,9% με πτώση 0,8% από πέρυσι και η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 15,5% με πτώση 0,8 από πέρυσι. Η ΕΑΑΚ 8,6% με άνοδο 1,7% από πέρυσι. Πρώην ΓΕΝΟΒΑ 0,7% (πτώση 0,1% από πέρυσι). ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 0,1% και ΔΙΑΦΟΡΑ 5% με πτώση 1,9% από πέρυσι.

    [04] Αλλαγή φρουράς στην ΚΕΔΚΕ

    Πεντακόσιοι εκλέκτορες από τις 51 ΤΕΔΚ της χώρας εξέλεξαν χθες το νέο ΔΣ και το Εποπτικό Συμβούλιο της Ένωσης για την τρέχουσα δημοτική περίοδο (2007- 2010).

    Με 266 ψήφους η Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση συγκεντρώνει την πλειοψηφία και 17 έδρες (16 έδρες και μία ακόμη που καταλαμβάνει ex officio ο Δήμαρχος Αθηναίων), στις εκλογές για το νέο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ.

    Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα του απερχόμενου προέδρου της ΚΕΔΚΕ, Π. Κουκουλόπουλου, συγκεντρώνει 207 ψήφους και 13 έδρες , η Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία (πρόσκειται στον Συνασπισμό) 19 ψήφους και μία έδρα , ενώ η Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση (πρόσκειται στο ΚΚΕ) 4 ψήφους και δεν βγάζει έδρα.

    Από τις 17 έδρες της παράταξης που πλειοψήφησε τις 12 καταλαμβάνουν Δήμαρχοι και τις 5 Δημοτικοί Σύμβουλοι, από τις 13 έδρες του Αυτοδιοικητικού Κινήματος τις 7 καταλαμβάνουν Δήμαρχοι και τις 6 Δημοτικοί Σύμβουλοι και τη μία έδρα της Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας καταλαμβάνει ένας Δημοτικός Σύμβουλος.

    Ο δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής του Συνδυασμού «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» Νικήτας Κακλαμάνης αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ δήλωσε:

    «Μετά από μια άψογη εκλογική διαδικασία οι πεντακόσιοι Δήμαρχοι - Κοινοτάρχες και Δημοτικοί Σύμβουλοι από ολόκληρη την Ελλάδα, ανέδειξαν το νέο Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ.

    Από αύριο αρχίζει μια νέα εποχή για την Τοπική αυτοδιοίκηση.

    Όπως η Ελλάδα είναι μία, έτσι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μία με κοινούς στόχους και οράματα. Όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε από μία κεντρική εξουσία ότι μας ανήκει προς όφελος των τοπικών κοινωνιών μας, αναδεικνύοντας την ΚΕΔΚΕ σε αξιόπιστο και ισότιμο συνομιλητή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για το υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού που επικράτησε κατά τη διάρκεια της γενικής μας συνέλευσης.»

    Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» Πάρις Κουκουλόπουλος, σχολιάζοντας την εκλογική διαδικασία δήλωσε:

    «Οι μεγάλοι χαμένοι της σημερινής διαδικασίας είναι η αυτοτέλεια του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και η ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Σύνεδροι οδηγήθηκαν σήμερα στην κάλπη με ``το πιστόλι στον κρόταφο``, εξ αιτίας των αφόρητων πιέσεων που ασκήθηκαν εις βάρος τους.

    Για πρώτη φορά στα χρονικά των εσωτερικών διαδικασιών της Αυτοδιοίκησης κομματικό - κυβερνητικό επιτελείο με επικεφαλής τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη και τη συμμετοχή πολλών περιφερειαρχών και άλλων στελεχών του κόμματος, εγκαταστάθηκε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διεξάγονταν οι εκλογές, προκειμένου να χειραγωγήσει συνέδρους λίγο πριν προσέλθουν στην κάλπη.

    Λυπάμαι ειλικρινά διότι, ο προεδρεύων της Γενικής μας Συνέλευσης, Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ αρχικά συμφώνησε με την επισήμανση μου αυτή, όταν την έκανα από το βήμα της συνέλευσης λίγο πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, στη συνέχεια δεν προέβη σε καμιά κίνηση απομάκρυνσης όλων αυτών των ξένων προς την Αυτοδιοίκηση στοιχείων».

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του κ. Κουκουλόπουλου, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε:

    «Ο απελθών πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Πάρης Κουκουλόπουλος κατά την οκταετή προεδρία του έχει γράψει τη δική του ιστορία μέσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μια ιστορία που προσωπικά θεωρώ αξιοπρόσεκτη, γιβ αυτό και λυπάμαι που με τις δηλώσεις του προσπαθεί να την αμαυρώσει χρησιμοποιώντας ευτελείς αιτιάσεις προκειμένου να δικαιολογήσει το εκλογικό αποτέλεσμα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 May 2007 - 16:30:36 UTC