Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Επίθεση για τα ομόλογα
  • [02] Γύρος της Αθήνας και Μαραθώνια πορεία Ειρήνης

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Επίθεση για τα ομόλογα

    Tο ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας, για να μπορέσει να φύγει η Ελλάδα από το τέλμα και το αδιέξοδο στο οποίο έχει μπει από τη σημερινή κυβέρνηση, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα του τομέα γυναικών του Κινήματος, όπου παρουσίασε τις βασικές αρχές του προγράμματος για την οικογένεια και ανέπτυξε τις τρεις αρχές και τις πέντε δεσμεύσεις αυτού του προγράμματος.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η οικογένεια είναι στο επίκεντρο του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανύπαρκτη πολιτική, για την οικογένεια, στα τρία χρόνια που κυβερνά. Ακόμα και στη μοναδική υπόσχεση που η ΝΔ έδωσε προεκλογικά, για την εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και εκεί εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «διαλύει τις δομές του κοινωνικού κράτους» και πλήττει το οικογενειακό εισόδημα. ΄Όπως ανέφερε, το κόστος διαβίωσης της οικογένειας, επί ΝΔ, αυξήθηκε κατά 250 ευρώ το μήνα και έχει υπερδιπλασιαστεί ο δανεισμός. Με υπερχρεωμένες οικογένειες δεν γίνεται ανάπτυξη, πρόσθεσε.

    Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε ότι θα αφαιρέσει πολλά βάρη από την οικογένεια και θα αναγκάσει τις τράπεζες, τις πιο ακριβές στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, να επενδύσουν εκείνες, στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Διότι, όπως ανέφερε, όλες οι οικογένειες έχουν κι από έναν άνεργο.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για την υπόθεση των ασφαλιστικών ταμείων και τη χαρακτήρισε αναξιόπιστη για να χειριστεί το ασφαλιστικό, το οποίο, όπως ανέφερε, υπονόμευσε στη διάρκεια της θητείας της, ενώ ταυτόχρονα οργάνωνε τη λεηλασία των ταμείων.

    Μίλησε για τη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τονίζοντας ότι «εμείς είμαστε μόνο προσωρινοί διαχειριστές του πλούτου του ελληνικού λαού» και προσθέτοντας ότι «πρέπει να σεβόμαστε αυτό τον πλούτο, όπως δεν τον σεβάστηκε ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ». Αυτή την αρχή, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, «θα την ξέρουν πολύ καλά οι υπουργοί μας και θα κριθούν για το αν προσφέρουν στο δημόσιο καλό».

    Λάθη μπορεί να γίνονται, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «αλλά είναι άλλο να κάνεις λάθος παλεύοντας για το δημόσιο συμφέρον, για το λαό, και άλλο να κάνεις λάθη εσκεμμένα, οργανωμένα, σχεδιασμένα, για να λεηλατήσεις τον πλούτο του ελληνικού λαού».

    Οι τρεις βασικές αρχές της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για την οικογένεια, όπως τις παρουσίασε ο κ. Παπανδρέου, έχουν ως εξής:

    Πρώτο: Προστατεύουμε κάθε μορφής οικογένεια, μονογονεϊκή, τρίτεκνη, πολύτεκνη, Ελλήνων, μεταναστών, νέων ή ηλικιωμένων. Όλοι έχουνε ίδια δικαιώματα σε μια δίκαιη κοινωνία.

    Δεύτερο: Τα παιδιά μπαίνουν σε προτεραιότητα στην πολιτική ατζέντα οριζοντίως. Όπου υπάρχει πολιτική για οποιονδήποτε τομέα θα πρέπει να υπάρχει και μέριμνα και συζήτηση για το πώς αυτό θα επηρεάσει θετικά ή αρνητικά.

    Τρίτο: Τα μέτρα πολιτικής είναι ευέλικτα, δεν είναι γραφειοκρατικά και προσαρμόζονται στις πραγματικές ανάγκες κάθε τόπου και κάθε κοινωνικής ομάδας, γι' αυτό και η Αυτοδιοίκηση θα παίξει κυρίαρχο ρόλο για να είναι οι υπηρεσίες κοντά στην οικογένεια χωρίς γραφειοκρατία και με άμεση γνώση της τοπικής κοινωνίας.

    Ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε και τις πέντε δεσμεύσεις, τις οποίες το Κίνημα θα υλοποιήσει στην κυβερνητική του θητεία:

    Πρώτη δέσμευση: στηρίζουμε τα νέα ζευγάρια να φτιάξουν οικογένεια και να κάνουνε παιδιά. Εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ για τη γέννηση κάθε παιδιού. Μέσα σε τέσσερα χρόνια θα διπλασιάσουμε τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών φύλαξης των παιδιών μέσα σε μια οκταετία. Επιχορηγούμε το κόστος φύλαξης των παιδιών στους σταθμούς από τον κρατικό και δημοτικό προϋπολογισμό.

    Εισάγουμε καινοτόμα προγράμματα κατ΄ οίκον φύλαξης. Εθνικός λογαριασμός για το παιδί με χρηματική κατάθεση από τον κρατικό προϋπολογισμό 1.000 ευρώ σε προθεσμιακό επενδυτικό λογαριασμό για κάθε παιδί που γεννιέται.

    Δεύτερη δέσμευση: Αποτελεσματικό σχολείο, με ταυτόχρονη μείωση των δαπανών για φροντιστήρια. Επεκτείνουμε το Ολοήμερο Σχολείο σε όλα τα σχολεία της χώρας μέσα στην επόμενη τετραετία. Δίνουμε και εγγυόμαστε όχι μόνο το πιστοποιητικό, αλλά και την ουσία της επάρκειας, τη χρήση του διαδικτύου. Δίνουμε φορητό υπολογιστή και δωρεάν γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο, για κάθε μαθητή.

    Εφαρμόζουμε το εθνικό απολυτήριο, με τη λήψη του οποίου, ο νέος θα έχει ουσιαστικά ένα ποσό στο όνομά του, που ανάλογα με τη δικιά του επιλογή θα πηγαίνει αυτό το ποσό στο δημόσιο ίδρυμα για τη χρηματοδότηση και την εκπαίδευσή του.

    Τρίτη δέσμευση: Έμπρακτη στήριξη της οικογένειας και του παιδιού στις δύσκολες στιγμές. Μειώνουμε την ιδιωτική δαπάνη για την υγεία στο μέσο ελληνικό νοικοκυριό μέσα από τις πολιτικές μας για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

    Εγγυόμαστε την εφαρμογή και παρακολούθηση της Χάρτας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

    Χρηματοδοτούμε την κάλυψη όλων των νομών με Κέντρα Πρόληψης στη χρήση ναρκωτικών και αναπτύσσουμε πλουραλιστικές θεραπευτικές υποδομές και προγράμματα.

    Με λογαριασμούς κοινωνικής αλληλεγγύης, στηρίζουμε την οικογένεια με την εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες τη βδομάδα.

    Τέταρτη δέσμευση: Βελτίωση της ποιότητας ζωής. Όχι στο περιβαλλοντολογικό απαρτχάιντ. Η ποιότητα ζωής, οι ελεύθεροι χώροι, το ανθρώπινο περιβάλλον των πόλεων, η ασφάλεια στις μετακινήσεις, αλλά και η ασφάλεια στις γειτονιές, η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Κάτι που δεν αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία διότι έχει διαλύσει την Αστυνομία με την κομματική εισβολή.

    Επεκτείνουμε την κάρτα πολιτισμού με ειδική τιμολογιακή πολιτική στην προμήθεια πολιτιστικών προϊόντων.

    Πέμπτη δέσμευση: Αντιστεκόμαστε στην περιθωριοποίηση της τρίτης ηλικίας, με πολιτικές για αξιοπρεπή και ενεργό γήρανση. Παρέχουμε εγγυημένη βασική σύνταξη 950 ευρώ για το ζευγάρι και 550 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο του ΟΓΑ και τους ανασφάλιστους. Ενίσχυση και επέκταση των προγραμμάτων "Βοήθεια στο σπίτι" και των κέντρων ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων ΚΑΠΗ και ενεργοποίηση των δραστηριοτήτων ηλικιωμένων πολιτών στην κοινότητα. Ο απόμαχος της εργασίας δεν είναι απόμαχος της κοινωνίας. Επίδομα θέρμανσης για τα χαμηλά εισοδήματα, ανάλογα με τις περιοχές.

    [02] Γύρος της Αθήνας και Μαραθώνια πορεία Ειρήνης

    Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι ο 24ος Γύρος της Αθήνας που διοργάνωσαν ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης.

    Οι συμμετέχοντες στο Γύρο ξεκίνησαν από το Καλλιμάρμαρο λίγο μετά τις 10 το πρωί. Την έναρξη του Γύρου, που ήταν αφιερωμένος στην απεξάρτηση από τις ουσίες, κήρυξε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι μέρα του αθλητισμού και αθλητισμός σημαίνει συμμετέχω και όχι μόνο κερδίζω. Παράλληλα, είπε, ότι η συμμετοχή στο Γύρο της Αθήνας ήταν πολλαπλάσια σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

    Ο αγώνας δρόμου είχε τρεις διαδρομές και ολοκληρώθηκε στο Ζάππειο, όπου πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις.

    Στο μεταξύ, λόγω της ετήσιας μαραθώνιας πορείας ειρήνης, από τις 8.00 το πρωί έως τη λήξη της, θα υπάρχει σταδιακά απαγόρευση της κίνησης των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής του Μαραθωνίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 May 2007 - 14:30:19 UTC