Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιορτή του ποδοσφαίρου σήμερα στην Αθήνα

  • [01] Γιορτή του ποδοσφαίρου σήμερα στην Αθήνα

    Στην Αθήνα χτυπάει η καρδιά του ποδοσφαιρικού πλανήτη όπου στο Ολυμπιακό Στάδιο Μίλαν και Λίβερπουλ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του τσάμπιονς λιγκ (21.45-ΝΕΤ). Τον τελικό θα παρακολουθήσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Αποκλεισμένη περιοχή θα είναι το Ολυμπιακό Στάδιο σε μεγάλη ακτίνα από νωρίς σήμερα μέχρι αύριο το πρωί για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, από τις 5 το πρωί σήμερα έως τις 10 το πρωί της Πέμπτης θα διακοπεί η κυκλοφορία και θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στην οδό Νερατζιωτίσσης και στην οδό Αρτέμιδος, ενώ από τις 10 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 10 το πρωί της Πέμπτης θα διακοπεί η κυκλοφορία και θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων με εξαίρεση τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα διαπιστευμένα οχήματα στους εξής δρόμους: Κύμης - Ομορφοκλησιάς (Βεϊκου) από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως την οδό Τραλλέων, στο Γαλάτσι και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη λεωφόρο Σπύρου Λούη από την Κηφισίας μέχρι της Κύμης και στην Μαρίνου Αντύπα από την Κύμης έως της Φιλοθέης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με εξαίρεση τα ταξί και άλλα ΔΧ επιβατικά τα οποία μπορούν να αποβιβάζουν και να επιβιβάζουν επιβάτες.

    Η Τροχαία παρακαλεί τους πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους και για να μην δημιουργηθούν πρόσθετα κυκλοφοριακά προβλήματα να αποφύγουν την κίνησή τους στους παραπάνω δρόμους, να επιλέξουν παρακαμπτήριους για να προσεγγίσουν το ΟΑΚΑ και όσοι έχουν εισιτήρια να μεταβαίνουν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    Επίσης, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για την διευκόλυνση των θεατών κατά τη μετάβασή τους στο ΟΑΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής: Οι θεατές που είναι εφοδιασμένοι με εισιτήρια για τις θύρες 1-9 και 22Γ-35 καθώς και τα άτομα με αναπηρικά αμαξίδια θα έχουν πρόσβαση στο στάδιο από την λεωφόρο Κύμης και την είσοδο του ΗΣΑΠ "ΕΙΡΗΝΗ".

    Οι θεατές που έχουν εισιτήρια για τις θύρες 7-16, 20-22 και 22Γ - 32Α θα έχουν πρόσβαση από την είσοδο ΙΑΣΩ στην οδό Αγησιλάου και την πεζογέφυρα "Σπύρου Λούη" στη νοτιοανατολική πλευρά των εγκαταστάσεων.

    Ανακοινώνεται επίσης ότι οι είσοδοι της εξωτερικής περιμέτρου του ΟΑΚΑ, όπου θα γίνεται ο πρώτος έλεγχος για εισιτήρια και ο αστυνομικός έλεγχος για απαγορευμένα αντικείμενα θα ανοίξουν στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ οι θύρες των κερκίδων όπου θα γίνεται ο δεύτερος έλεγχος εισιτηρίων και θεατών θα ανοίξουν στις 18:45.

    Επισημαίνεται ακόμα ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν που δεν έχει εισιτήριο. Για τα μέτρα ασφάλειας τόσο γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο, όπου θα υπάρχει τριπλή ζώνη ελέγχου, για τη συνοδεία φιλάθλων από και προς το Αεροδρόμιο καθώς και από και προς το λιμάνι της Πάτρας θα διατεθούν περίπου δέκα χιλιάδες αστυνομικοί, ενώ όλη η δύναμη της ΓΑΔΑ θα είναι σε επιφυλακή και θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα από της Ασφάλεια, τα τμήματα, τα ΜΑΤ και τις Ειδικές Υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στο Κέντρο της Αθήνας.

    Τέλος, η Αστυνομία ζήτησε από ξενοδόχους και ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας να εφοδιαστούν με "βίντεο γουόλ" και οθόνες τηλεοράσεων για την μετάδοση του τελικού προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι φίλαθλοι της Λίβερπουλ και της Μίλαν έρθουν στη χώρα μας χωρίς εισιτήρια ώστε να μην δημιουργηθούν εστίες που μπορεί να καταλήξουν σε επεισόδια.

    Συνέντευξη προπονητών

    Χθες οι προπονητές των δύο ομάδων έδωσαν συνέντευξη Τύπου. «Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να χρησιμοποιήσουμε και να επιβάλουμε τα δικά μας ισχυρά στοιχεία, κατά τη διάρκεια του αγώνα», δήλωσε ο τεχνικός της Μίλαν, Κάρλο Αντσελότι, ενώ ο προπονητής της Λίβερπουλ, Ραφαέλ Μπενίτεθ τόνισε: «Επιτυχία είναι το γεγονός ότι φτάσαμε στον τελικό. Και αύριο, επιτυχία θα είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αν κερδίσουμε, θαυμάσια. Αν όχι, θα λέμε ότι προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε"».

    Προπόνηση και πιθανή ενδεκάδα της Μίλαν

    Με τον Πάολο Μαλντίνι έτοιμο για τον όγδοο τελικό της καριέρας του, η Μίλαν αντιμετωπίζει τη Λίβερπουλ στο ΟΑΚΑ. Ο Ιταλός αρχηγός έβγαλε χωρίς πρόβλημα τη σημερινή προπόνηση και δηλώνει "παρών" για τον 52ο τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών. Συμμετείχαν όλοι οι παίκτες που έχει φέρει μαζί του ο Κάρλο Αντσελότι στην Αθήνα, συμπεριλαμβανομένου του Ρονάλντο, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αλλά βρίσκεται κοντά στην ομάδα.

    Πιθανή ενδεκάδα: Ντίντα, Οντο, Νέστα, Καλάτζε, Μαλντίνι, Γκατούζο, Αμπροζίνι, Πίρλο, Ζέεντορφ, Κακά, Ιντζάγκι.

    Η προπόνηση και η πιθανή ενδεκάδα της Λίβερπουλ

    Με «ξεμούδιασμα» ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Λίβερπουλ. Οι παίκτες του Ραφα Μπενίτεθ έκαναν ατομικές ασκήσεις με την μπάλα και στη συνέχεια δούλεψαν στις σέντρες και το τελείωμα των φάσεων.

    Κανονικά γυμνάστηκαν χωρίς να αντιμετωπίσουν πρόβλημα, ο "Μπόλο" Ζέντεν και ο "Μόμο" Σισόκο κι έτσι τέθηκαν στη διάθεση του Ισπανού προπονητή, κάτι που, άλλωστε, είχε προαναγγείλει ο Μπενίτεθ στη συνέντευξη Τύπου.

    Πιθανή ενδεκάδα: Ρέινα, Φίναν, Αγκερ, Κάραγκερ, Ρίισε, Μασεράνο, Τζέραρντ, Σισόκο, Πέναντ, Κράουτς, Κούιτ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 May 2007 - 20:30:19 UTC