Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: «Συνεχίζουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις»

  • [01] Κ. Καραμανλής: «Συνεχίζουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις»

    Την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει την μεταρρυθμιστική στρατηγική τόσο ως τις εκλογές όσο και μετά από αυτές, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας το απόγευμα στο 7ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

    Συνεχίζουμε μαζί τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις για να κτίσουμε μια δυναμική και περήφανη Ελλάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στις νέες και τους νέους του κόμματος. Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του πρωθυπουργού ήταν αφιερωμένο στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Τόνισε ότι η Κυβέρνηση ακολουθεί συγκροτημένη στρατηγική εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης αυξάνοντας τις δημόσιες δαπάνες για την Παιδεία και κατευθύνοντας στην εκπαίδευση το 14% των πόρων του στρατηγικού πλαισίου. "Προωθήσαμε και προωθούμε μεταρρυθμίσεις για την εναρμόνιση της χώρας με πολιτικές που αναπτύσσονται στον ευρωπαϊκό χώρο, για την αναβάθμιση του δημοσίου Πανεπιστημίου, για την ενίσχυση της έρευνας και τη σύνδεσή της με την παραγωγική διαδικασία" , υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση ενεργοποίησε το εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, θεσμοθέτησε ολοκληρωμένο σύστημα υποδομών για την δια βίου εκπαίδευση σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, εφαρμόζει πρόγραμμα κατασκευής κτιριακών εγκαταστάσεων για ΑΕΙ και ΤΕΙ σε 32 πόλεις.

    Ο νόμος πλαίσιο για την αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης ενθαρρύνει την αυτοτέλεια των Πανεπιστημίων, αναβαθμίζει τη λειτουργία τους ώστε να παρέχουν πτυχία με αναγνωρισμένη αξία, θεσπίζει υποτροφίες και άτοκα φοιτητικά δάνεια, ενδυναμώνει την δημοκρατική λειτουργία των Πανεπιστημίων, προστατεύει ουσιαστικά το ακαδημαϊκό άσυλο, υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος στην οποία είχε εισέλθει όπως ανέφερε "εξαιτίας της ανευθυνότητας των κυβερνήσεων του χθες". Μιλώντας γενικότερα για την οικονομική του πολιτική σημείωσε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώνεται, η Ελλάδα πετυχαίνει ρυθμούς ανάπτυξης τους πιο ψηλούς στην Ευρωζώνη (4,6% το πρώτο τρίμηνο του χρόνου). Συνεχίζουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις με στόχο να υπάρξει πλήρης δημοσιονομική εξυγίανση, να μειωθεί περισσότερο η ανεργία, να απελευθερωθούν περισσότεροι πόροι, να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο.

    Ο πρωθυπουργός όμως εξαπέλυσε και επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ για τα κυβερνητικά του πεπραγμένα. "Κάποιοι λένε μην μιλάτε για αυτά, πέρασαν, καταδικάστηκαν, σωστά καταδικάστηκαν δεν πέρασαν όμως " είπε ο πρωθυπουργός. Επίσης, είπε ότι τα χρέη που κληροδότησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ βαραίνουν την πλάτη ολόκληρης της κοινωνίας. Τα ελλείμματα αποδυναμώνουν το κοινωνικό κράτος, τα κενά και οι αδυναμίες του κράτους ταλαιπωρούν τους πολίτες, αυτή είναι η αλήθεια και η αλήθεια δεν επιτρέπει ούτε σιωπή ούτε ανεύθυνες κραυγές.

    Ο κ. Καραμανλής συνέχισε την επίθεσή του όμως και για την τακτική που ακολουθεί τώρα το ΠΑΣΟΚ: " Κάποιοι αρνούνται τα πάντα, κάποιοι επιδίδονται στην καλλιέργεια απαισιοδοξίας, κάποιοι επιχειρούν να βάλουν φραγμούς, να πετύχουν συμψηφισμούς , βολεύονται στη νοοτροπία της μιζέριας, αναπτύσσουν πρακτικές οξύτητας, πόλωσης φανατισμού" , είπε ο πρωθυπουργός και κατέληξε: " Να είστε σίγουροι δεν μπορούν να συμψηφίσουν τις χθεσινές ενοχές με τις σημερινές κραυγές τους, δεν θα περάσει η παραπληροφόρηση δεν θα περάσει η συκοφαντία, τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει την Ελλάδα στον δρόμο του μέλλοντος".

    «Η Ελλάδα βγαίνει με το σπαθί της από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος»

    Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ.Καραμανλής ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για την έξοδο της χώρας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος και την ''απόφαση σταθμό'' της ΕΕ, όπως την χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός.

    Η απόφαση αυτή, είπε ο κ.Καραμανλής δικαιώνει τις θυσίες και τις προσπάθειες όλων των πολιτών για να λυθούν τα προβλήματα που άφησε το παρελθόν.

    "Η Ελλάδα βγαίνει με το σπαθί της από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, έχοντας πετύχει σε σύντομο χρονικό διάστημα τη μείωση των ελλειμμάτων, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας. Με βάση αυτή την εθνική επιτυχία θεμελιώνεται και η μελλοντική μας πορεία".

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ενημέρωσε τον κ.Παπούλια για το ταξίδι του στην Ωκεανία και τη νοτιοανατολική Ασία, υπογραμμίζοντας ότι ένιωσε ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και εθνική υπερηφάνεια, από την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι Έλληνες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μετέφερε στον κ.Παπούλια τα αισθήματα σεβασμού και αγάπης των ομογενών προς το πρόσωπό του.

    Τέλος ο κ.Καραμανλής ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρωσία.

    Παρουσία των δημοσιογράφων οι κύριοι Παπούλιας και Καραμανλής συζήτησαν για το ταξίδι του πρωθυπουργού, ο οποίος προέτρεψε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισκεφθεί τους ομογενείς στην Αυστραλία και ο κ.Παπούλιας ακούστηκε να λέει, "ως υπουργός Εξωτερικών δεν είχα την ευκαιρία να πάω, θα πάω. Ζήλεψα και ιδιαίτερα για το Βιετνάμ".

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε τον πρωθυπουργό για τη Σύνοδο Κορυφής των G8 και ο κ.Καραμανλής απάντησε ότι δεν περίμενε κανείς κάτι πολύ συγκεκριμένο, ενώ σημείωσε ότι είναι σημαντικό που γίνεται αυτός ο διάλογος, καθώς η ΕΕ έχει λόγο να πρωτοστατεί και να βγαίνει μπροστά στα θέματα του περιβάλλοντος με απώτερο στόχο να φτάσουμε σε μια συμφωνία "Κιότο 2".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 June 2007 - 20:30:15 UTC