Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Κ.Καραμανλή στην Πορτογαλία

  • [01] Επίσκεψη Κ.Καραμανλή στην Πορτογαλία

    Επίσκεψη στην Πορτογαλία πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία, καθώς η χώρα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ, από την 1η Ιουλίου. Ο Κ. Καραμανλής θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο Καβάκο Σίλβα και θα λάβει μέρος σε γεύμα εργασίας που του παραθέτει ο Πορτογάλος ομόλογός του Ζεζέ Σόκρατες. Επίσης, θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Λουίζ Μάρκεζ Μέντες.

    Συνάντηση Κ.Καραμανλή με Δ.Αβραμόπουλο

    Τις προσλήψεις 4.500 γιατρών καθώς και τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Πρόληψης προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, όπως είπε, για το πρόγραμμα της μεταρρύθμισης στο χώρο της Υγείας, σημειώνοντας ότι μετά τη θεσμοθέτηση νέου συστήματος και προγράμματος για τις προμήθειες "προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς στην εφαρμογή του, ώστε σύντομα να αρχίσει να αποδίδει".

    Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής για τις προμήθειες θα επιλεγεί μετά από προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος - παρά το γεγονός ότι μπορεί να οριστεί από τον υπουργό - ώστε σε αυτή τη σημαντική θέση να τοποθετηθεί πρόσωπο καταρτισμένο, που να τυγχάνει γενικής αποδοχής και στήριξης μετά και την έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

    Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς το βαθύ και ευρύ μεταρρυθμιστικό της έργο και συμπλήρωσε ότι ο τομέας της Υγείας και των κοινωνικών θεμάτων είναι στην πρώτη γραμμή.

    Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι προωθείται με γρήγορους ρυθμούς και η πρωτοβάθμια φροντίδα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην πρόληψη και γι'αυτό συγκροτείται εθνικό συμβούλιο πρόληψης, στο οποίο θα μετέχουν φορείς αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. "Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η βάση μιας επιτυχούς πολιτικής για την υγεία, πάντοτε με θεμέλιο μια ολοκληρωμένη στρατηγική έχει να κάνει με την πρόληψη και αυτό προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες στην αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων, των ασθενειών την ώρα που εκδηλώνονται και ταυτόχρονα έχει θετικές επιπτώσεις στην οικονομία της υγείας.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου ότι υπάρχει σκάνδαλο στο θέμα των προμηθειών, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι τα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου δεν θεμελιώνονται ούτε στοιχειοθετούνται και πρόσθεσε "εκτός αν ήταν μια αναφορά στο παρελθόν και μια έμμεση ομολογία και παραδοχή γι'αυτό που παραλάβαμε ,γιατί αυτή η κυβέρνηση ξεκίνησε τη μεγάλη αλλαγή που εμπεδώνει τη διαφάνεια και τη χρηστή διαχείριση καθώς βρήκαμε ένα τοπίο κατακερματισμένο αδιάφανο και αμαρτωλό".

    Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι αυτό άλλαξε με το νέο νομοσχέδιο, δηλώνοντας υπερήφανος και σημείωσε ότι'' δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αλλά υπήρξε στο παρελθόν''.

    Οι Ελληνες πολίτες τόνισε, μπορούν να συνεχίσουν να αισθάνονται ασφαλείς με τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται όλα τα θέματα.

    Σε συμπληρωματική ερώτηση ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι τα ίδια είχε παραλάβει και ο προκάτοχός του Νικήτας Κακλαμάνης και έβαλε γερά θεμέλια για τη διαφάνεια στις προμήθειες.

    Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι άρχισε η καταβολή των εφημεριών και πολλά από τα αιτήματα τα οποία είναι δίκαια πήραν το δρόμο προς την τελική ρύθμισή τους, ενώ σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις τόνισε ότι 6.500 νοσηλευτές έχουν πάρει ήδη "φύλλα πορείας" προς τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώνεται ένα ευρύτατο πρόγραμμα νέων υποδομών και εκσυγχρονισμού των νοσοκομειακών μονάδων και των αποκεντρωμένων υπηρεσιών.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν συμφωνεί με την τακτική να μην ασχολείται ο πρωθυπουργός με τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά οι υπουργοί ανέφερε "δεν έχει δοθεί καμιά τέτοια οδηγία" και πρόσθεσε "όλοι οι πολιτικοί σε όποιο κόμμα και αν ανήκουμε έχουμε μεγάλη ευθύνη για να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο την πολιτική αντιπαράθεση και να την κρατήσουμε σε καθαρά πολιτικό πλαίσιο. Μακριά από εμάς από την εποχή μας και από τη γενιά μας, όλα εκείνα που μας γυρνούν βαθιά πίσω στο χρόνο. Ο δημοκρατικός μας πολιτισμός, έχει επιτευχθεί τον έχουμε κατακτήσει όλοι οι Ελληνες, από όλους τους πολιτικούς χώρους και οφείλουμε να τον διαφυλάξουμε. Κάθε εκτροπή καταδικάζεται από τον ελληνικό λαό".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 June 2007 - 4:30:19 UTC